Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Note 3

Den bedste af de største

Samsungs hybrid af tablet og mobil er den mest finpudsede og praktiske hidtil.

Skrevet af / 03/11/2013 - 23:04
Samsung Galaxy Note 3
Jonas Ekelund

Da Samsung udsendte deres første Note, var der mange, der mente, at den var for stor. Men der findes faktisk en målgruppe, som arbejder meget mobilt, og som vil være fri for at skifte mellem telefon og tablet hele tiden. Her er hybridstørrelsen perfekt, og konkurrenterne var også hurtigt ude med såkaldte “phablets” (phone + tablet). Samsung fortsætter dog selv med at finpudse konceptet, og Note 3 har større skærm, bedre ydelse og endnu flere funktioner.

Udseende og konstruktion
Bortset fra størrelsen er fronten meget lig Galaxy S4, mens siderne har fået et godt riflet greb i imiteret metal. Bagsidens imiterede læder med imiterede syninger skal give mindelser om en eksklusiv notesbog. Kvalitetsmæssigt er det mislykket, men det giver et godt, skridsikkert greb. Selv om de ydre dimensioner faktisk er skrumpet, er den i princippet umuligt at betjene med én hånd. Men der findes en enhåndstilstand, hvor knapperne flyttes ud til kanten af ​​skærmen.

samsung-galaxy-note-3.preview

På undersiden finder vi for første gang en USB 3.0 port til hurtig dataoverførsel.

Skærm
Med en skærmstørrelse på 5,7 tommer begynder man at nærme sig de små tablets, og det er ikke dårligt af noget, der kan være i en lomme. AMOLED-skærmen har rigtig godt sortniveau og kontrast, men lidt for overdrevet farvemætning i standardtilstand.
Fordi den er kommet op i Full HD-opløsning føles skærmen meget skarpere end forgængerens, og det er nemmere at læse lille tekst, når man har meget på skærmen samtidig.

Kamera
Den medfølgende kamera-app ligner Galaxy S4’s til forveksling med nem adgang til kontrollerne. Hvis man ikke vil nøjes med autotilstanden, er der 12 motivprogrammer til rådighed. Desværre er de fleste af dem gimmicks eller beregnet til meget specifikke situationer som f.eks. golf. Man kan således ikke vælge “fest”, “indendørs” eller “mørke”, hvilket er et problem, da automatikken giver usle billeder i svagt lys. I normalt dagslys får man dog skarpe billeder med god hvidbalance.

Flip Wallet hedder dette cover til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farver og har en rude på forsiden, så brugeren kan komme direkte til de vigtigste funktioner.
Flip Wallet hedder dette cover til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farver og har en rude på forsiden, så brugeren kan komme direkte til de vigtigste funktioner.

Lyd
Note 3 understøtter faktisk “HD-lyd” – 24 bit/192 kHz tabsfri FLAC – men står lidt i skyggen af LG G2 på den front. Måske fordi man ikke på nogen måde har markedsført den som en underholdningsmobil, og fordi de medfølgende høretelefoner som sædvanlig ikke er noget at råbe hurra for. Med bedre hørebøffer er lyden god, men ikke fantastisk.
Den indbyggede højttaler duer til håndfri telefoni, men er alt for lille og svag til musik.

I brug
Det er blevet lettere at bruge flere programmer samtidig takket være muligheden for at køre udvalgte programmer i miniaturevinduer. Desuden kan visse apps køre på delt skærm. Kort sagt er Samsung ved at gøre det lige så nemt som på computeren at gøre flere ting på én gang, og at klippe-klistre fra det ene program til det andet. Men vi er ikke helt derhenne endnu.

Ligesom på Galaxy S4 er der masser af funktioner, såsom at kunne bladre uden at røre skærmen og få forhåndsvisning af dokumenter. Mange af dem er dog unødvendige eller virker ikke efter hensigten. Andre funktioner omfatter hurtige noter, dokumenthåndtering, intelligent udklip og tegngenkendelse. Til forskel fra tidligere – og fra konkurrenternes løsninger – virker det faktisk rigtig godt takket være den medfølgende S-pen. Hurtigmenuen gør det let at finde funktionerne, og det går hurtigere og er mere præcist, hvilket betyder, at pennen reelt tilfører værdi.

Samsung_Galaxy_Note_3_smartphone

Ydelse
Takket være den nyeste Snapdragon-processor er Note 3 virkelig hurtig trods de mange funktioner. Den satte ny Geekbench-rekord med 933 (single-core) og 2.872 point (multi-core), og selv som browser klarede den sig godt med en score på 2.775 i Browsermark.
Andre præstationstests gav ikke lige så imponerende tal, især hvad angår 3D-grafik. Det er altså ikke den bedste spilmobil. Og trods større batteri har den dårligere batterilevetid end forgængeren.

Konklusion
Hvis man vil have en stor mobil til at arbejde på, er der ingen tvivl om, at Samsung er konge af segmentet, og at Note 3 er den mest fuldendte model hidtil. Ikke alene kan man have flere ting på skærmen samtidig, der er også masser af lettilgængelige funktioner til at lette arbejdet. Og den medfølgende pen gør, at man kan arbejde hurtigere og trykke mere præcist.
Det imiterede læder på bagsiden giver et godt greb, og Samsung Note 3 har en fremragende ydelse og en fantastisk skærm.

Home mener

Enorm og skarp skærm med god farvegengivelse Pennen gør det lettere og hurtigere at styre funktioner Stor ydeevne til alt undtagen krævende 3D Kameraet imponerer ikke i svagt lys For stor til at håndtere med én hånd Kvalitetsfølelsen burde være bedre i betragtning af prisen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top