Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 09Deltag

: Nvidia Shield Tablet K1

Ultimativ til gamere

Nvidia Shield Tablet K1 er perfekt til gamere og også et ret godt køb for alle andre.

Skrevet af / 25/08/2016 - 16:00
Nvidia Shield Tablet K1
Peter Gotschalk

Tablet-markedet har ikke ligefrem vind i sejlene, og især tablets baseret på Android har det svært. Dem går der jo tretten på dusinet af, og det er længe siden, vi har haft en Android-tablet mellem hænderne, der fik os til at tabe underkæben, endsige hæve et øjenbryn.

Men den nye Shield Tablet K1 fra Nvidia – som vi ellers kender som producent af markedets måske bedste grafikprocessorer – den er altså ikke så ringe endda, som man vist ville sige ude på landet.

Til trods for et tilforladeligt ydre byder Shield Tablet K1 på et par helt unikke features og funktioner, der skal gøre tablet’en attraktiv for et helt bestemt segment af brugere, nemlig gamere. Det klarer den rigtig godt, men hvad det indebærer, og hvordan det helt præcis fungerer, det vender vi tilbage til lige straks.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Udseende og konstruktion

Først skal vi lige omkring de fysiske og tekniske egenskaber, og vi starter med selve hardwaren.

Her kan man ikke beskylde Nvidia for at være outreret. Snarere tværtimod. Shield Tablet K1 er fremstillet i sort plastic, og på bagsiden sidder et gummiagtigt materiale, som gør den nemmere at holde i længere tid ad gangen, men som også samler på fingeraftryk, som fluepapir samler på døde fluer.

Stillede man Shield Tablet K1 op ved siden af det utal af andre anonyme Android-tablets på markedet, så ville man nærmest ikke kunne skelne den fra mængden. Kun stereohøjttalerne på forsiden og logoet med ordet “SHIELD” skrevet med metalliske bogstaver på bagsiden adskiller den fra mængden.

Størrelsen er lige til at overskue. Skærmen er på 8 tommer, hvilket virker passende, nu hvor de største mobiler kommer med skærme på 6 tommer eller mere. Shield Tablet K1 er robust, plasticmaterialet til trods, og virker faktisk både lidt for tyk og tung med sine 9,2 mm og 356 gram.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Skærm og lyd

Designet er altså ikke overvældende, og det er skærmen heller ikke. Den er som nævnt på 8 tommer og byder på en opløsning på 1920 x 1200 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 283 ppi (pixel pr. tomme). Det er absolut acceptabelt, men ikke fremragende. Skærmbilledet er skarpt og altså rimelig højtopløst, men skærmen kunne være mere lysstærk og farvepaletten mere dynamisk.

Trods de indbyggede stereohøjttalere på fronten er lyden heller ikke voldsomt god. Der mangler simpelthen enhver form for bas, og vi råder til at bruge et par gode hovedtelefoner i stedet for at lytte til stereohøjttalerne, for så får man anderledes solid lyd med masser af både bund og dynamik.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

I brug

Og god lyd er der næsten brug for, for som nævnt er Nvidia Shield Tablet K1 sat i verden for at glæde gamere, og det gør den godt. Tablet’en kommer med den såkaldte SHIELD Hub-app præinstalleret, og derigennem får man nem adgang til hele tre forskellige måder at spille på.

Først og fremmest kan man downloade Android-spil fra butikken, som giver et hurtigt overblik over spil-apps fra Google Play. Dernæst har man mulighed for at streame spil fra skyen til tablet’ens skærm via en tjeneste ved navn GeForce Now, og det er vel at mærke pc-spil, der er tale om, som bliver streamet i Full HD-opløsning med 60 fps (billeder pr. sekund).

Sidst, men ikke mindst byder SHIELD Hub også på GameStream, som lader brugeren streame pc-spil fra egen pc til tablet-skærmen via lokalnetværk.

GameStream har vi ikke prøvet, og når den kører almindelige Android-spil, er Shield Tablet K1 ikke nævneværdigt bedre end andre Android-tablets på markedet. Nej, det er som streaming-klient, den slår benene væk under os. Altså når man spiller pc-spil på sin tablet via internettet og GeForce Now-tjenesten. For oplevelsen er fuldstændig glidende, og man får den fulde pc-oplevelse, herunder spillenes størrelse og kompleksitet, på en tablet, som man kan have i baglommen (med store lommer og lidt god vilje). Alt sammen takket være Nvidias egen Tegra K1 192-core Kepler GPU, som står for at afvikle grafikken.

Der er selvfølgelig et aber dabei. Nemlig at man ikke kan spille pc-spillene ved at bruge touch-skærmen. Derfor er man nødt til at investere i den såkaldte SHIELD-controller, som ligner en almindelig spil-controller, men også har Android-funktioner indbygget.

GeForce Now koster også penge – 79 kroner om måneden, selv om man dog får de første tre måneder gratis – men så har man også adgang til et helt bibliotek af pc-spiltitler (der er ca. 50 spil i biblioteket i skrivende stund) såsom The Witcher 2, Borderlands, Batman: Arkham Asylum, Darksiders 2, Devil May Cry 4, Saints Row 3, Street Fighter X Tekken og mange flere. Ud over de titler, som følger med i abonnementet, kan man tilkøbe sig adgang til nyere titler som Risen 3, F1 2015, MotoGP 15, Shadwen, LEGO Marvel Super Heroes osv.

Shield Tablet K1 koster lige knap 1.600 kroner, og SHIELD-controlleren koster en plovmand oveni, men så har man altså også adgang til gaming på et niveau, som vi aldrig før har set på en tablet. Det må siges at være helt unikt, og prisen kan man vist ikke beklage sig over.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Ydelse og konfiguration

Især ikke fordi Shield Tablet K1 selvfølgelig også byder på alle de sædvanlige tablet-funktioner. Og hvad angår ydelse og hastighed, leverer den på niveau med langt dyrere tablets som Lenovo Yoga Tab 3 Pro og Sony Xperia Z4 Tablet. De klarer sig i hvert fald ikke markant bedre i benchmark-tests end Shield Tablet K1, der også i daglig brug afvikler apps, viser video og surfer rundt på nettet uden brok.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

I det hele taget er det svært at få armene ned over Nvidia Shield Tablet K1. Den koster kun knap 1.600 kroner, og til den pris får man en tablet, der ikke alene klarer alt det, som konkurrenterne ofte leverer til en højere pris. Den kommer også med flere helt unikke gaming-funktioner, herunder streaming-tjenesten GeForce Now, som holder, hvad den lover, og leverer rigtige pc-spil til tablet-skærmen.

Hvis du er helt almindelig bruger, er Nvidia Shield Tablet K1 et godt køb til prisen, og er du gamer, er der slet ingen tvivl. Så SKAL du have fat i Shield Tablet K1, hvis du er ude efter en tablet. Den er skabt til dig.

Home mener

God ydelse og gode konfigurationer til prisen. For gamere er den absolut et must på grund af helt unikke funktioner som spil-streaming-tjenesten GeForce Now. Er en smule tyk og tung, og bagsiden nærmest samler på fingeraftryk. Vil man have gavn af GeForce Now, må man tilkøbe en særlig controller, der koster yderligere 500 kroner.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Scroll to Top