Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: LG Nexus 4

Hedt præstationsmonster

Seneste Android og superhurtig processor, men ikke lige så købsværdig som i staterne.

Skrevet af / 14/12/2012 - 14:59
LG Nexus 4
Jonas Ekelund

Så blev det tid for den nyeste Nexus-mobil, Googles egen model, som fremviser den seneste Android version på bedste vis. Det betyder ikke bare, at det er den første med den nyeste version, Jelly Bean, men også, at den vil få opdateringer først af alle. Efter tidligere at være blevet bygget af HTC (Nexus One) og Samsung (Nexus S og Galaxy Nexus), så er det nu LG´s tur.Fronten er helt glat, eftersom knapperne sidder i den trykfølsomme skærm og har ingen direkte designelementer. Det ser ganske enkelt lidt kedeligt ud, hvilket er synd, da denne smartphone skal forestille en flagskibsmodel. Bagsiden er desto mere ”bling agtig” med små punkter, som glitrer i lyset. Om man synes det er pænt, er en smagssag. Derimod er det svært at komme udenom, at den ikke føles specielt luksuriøs i hånden, på grund af det triste plastmateriale, der er anvendt. Det er langt fra glas, aluminium og polymer, som konkurrenterne med held har anvendt.

Trods den store skærm føles mobilen mere fleksibel end for eksempel Samsung Galaxy S III. Den har også en noget højere opløsning, som gør, at den føles skarpere. Derimod føles farvegengivelsen ikke lige så god, som hos de to nævnte konkurrenter.

Uhyggelig hurtig
Takket være den super hurtige processor, den generøse hukommelse, og at man ikke har tilføjet egne designfinesser i Android, så opleves mobilen meget hurtig i brug. Det bekræftes af vore præstationstests, hvor den fejer det meste af banen. Den er faktisk 10-30 % hurtigere end S III og iPhone 5 i de fleste testprogrammer. Den eneste undtagelse er at surfe på nettet, hvor iPhone stadig er hurtigst, men det kan til dels forklares med, at det er en anden webbrowser. Vi noterede også, at telefonen blev lidt for varm, når man belastede den hårdt.

I den skandinaviske version sælges den med den større 16 GB hukommelse. Det føles dog ikke specielt generøst med tanke på, at Galaxy Nexus kunne fås med 32 GB, og at man ikke kan sætte noget SD-kort i for at udvide hukommelsen. Som på mange andre nye produkter, så forventes man at lagre meget i cloud-tjenester som Dropbox i stedet. Men det hjælper jo ikke, hvis man savner netadgang på et fly eller er udenlands.Ifølge LG skal batteriet holde til flere opladningscyklusser end andre mærker. Om det er sandt, får vi at se, når forbrugerne har anvendt den et stykke tid. Hvad vi derimod kunne undersøge var batteritiden. Den var over gennemsnit, men ikke i topklasse. For at oplade den, kan man smart nok anvende en trådløs opladestation. Desværre har vi kun set billeder af den og ved ikke engang, hvornår den kommer på markedet, eller hvor meget den kommer til at koste. Ligesom andre lignende mobiler, så har den også NFC for nem opkobling med andre enheder. Nu venter vi bare på tjenester, som anvender teknikken til noget fornuftigt.

Kameraet er lidt besværligt at anvende. Det er ganske vist let at få de mest almindelige indstillinger frem, men lige så let at komme til at vælge forkert. Vi ville ønske, at vi havde muligheden for at anvende normale menuer også, selv om det tager lidt længere tid. Detaljegengivelsen er god, og som regel med korrekte farver. Derimod er den svær at fokusere i makrotilstand, og der er for meget støj i dårligt lys.

Det sørgelig er, at Nexus´ største fordel i USA ikke gælder her. Derovre er det en meget prisbillig mobil, som sælges for 350 dollar på Google Play Store. Her er den dobbelt så dyr, og spiller dermed i en anden liga. Vist er den fortsat tiltalende, men nu skal man pludselig tænke sig om, inden man køber. I USA havde man bare kastet sig over køb-knappen.

Konklusion
Selv om det er den hurtigste mobil, vi har testet, har vi stadig svært ved at føle os specielt ophidsede over Nexus 4. På papiret er den udmærket, men kedeligt design og materialevalg gør, at den ganske enkelt føles lidt trist. Havde den kostet halvt så meget, hvilket den gør fra Google i USA, så havde vi utvivlsomt udset den til årets bedste køb. Men med denne pris er det nok kun de teknisk interesserede, som kommer til at kaste sig over den for at få præstationerne og seneste Android.

Home mener

Skrigende hurtig! Android 4.2 Trådløs opladning Dyr sammenlignet med USA-priser Intet hukommelseskort Ikke 4G

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Lyd & Billede
Scroll to Top