Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: iPhone 5S

S som super

En lynhurtig iPhone med den nyeste teknologi og nye funktioner, som vi ikke vidste, at vi havde brug for.

Skrevet af / 12/11/2013 - 04:14
iPhone 5S
Jonas Ekelund

Få produkter på markedet genererer så meget hype før lanceringen som ​​en ny iPhone-model. Selv om de fleste af detaljerne var blevet lækket før premieren, er det svært ikke at blive lidt glad for endelig at have den i hånden. Og vi er ikke skuffede over, hvad Apple har givet os.

Udseende og konstruktion
På ydersiden er det ikke sket så meget siden sidste model, bortset fra de nye farver. Sølv er der stadig, den sorte er blevet mere grålig, og så er der den nye guldfarve, der måske minder mere om champagne. Men det er egentlig ikke noget at klage over, da få telefoner på markedet giver den samme luksusfølelse, som når man holder en iPhone 5S i hånden. Og ​​kvalitetsfølelsen forstærkes af de nye etuier i lækkert læder.

iPhone5s_Cases_5Colors-34RBack_WEB-460x500

Skærm
En af de få ting, der ikke er blevet opgraderet, er skærmen, og i forhold til konkurrenternes begynder den at føles lidt lille. Det betyder dog også, at det nu er en af ​​de få premium-smartphones, der nemt kan bruges med én hånd. iPhone 5S kan heller ikke prale af maksimal pixeltæthed længere. Men man kommer faktisk meget langt med det, der er. Den føles stadig vældig skarp, og billedkvaliteten er fortsat blandt de allerbedste på markedet.

iPhone5s_Gld_iOS7_WEB-460x399

Kamera
Apple er en af ​​de få producenter, der ikke har ladet sig trække ind i megapixel-våbenkapløbet, men i stedet har øget sensorstørrelsen. Dermed er lysfølsomheden øget, hvilket giver mærkbart bedre billeder i svagt lys. Der er også tilføjet en farvet LED-lampe, så man kan kompensere for belysningens farvetemperatur og få naturlige hudtoner selv med blitz. Resultatet er, at Apple er tilbage i kampen og nu har et af ​​de bedre mobilkameraer på markedet.

SAMSUNG CSC

Kamera-app’en er også opgraderet og lader dig nu skyde billeder i flere formater og desuden tage panoramabilleder. For at forhindre bevægelsesuskarphed kan der tages flere hurtige billeder, som samles i et enkelt skarpt billede, hvilket fungerer relativt godt. Den nye billedprocessor er også rigtig hurtig, hvilket betyder hurtigere fokusering og kortere tid mellem billederne.

Desuden kan kameraet bruges til slowmotion-optagelser med 120 billeder i sekundet i 720p opløsning – en mindre hypet, men cool funktion.

iphone-5s-colorchecker-460x345

Lyd
Apple har altid taget sig godt af lyden, og således også på denne model. De medfølgende høretelefoner er bedre end gennemsnittet, selv om de ikke passer til undertegnedes ører. Hvis man udskifter dem med endnu bedre hovedtelefoner, så bliver man belønnet med en lydkvalitet, der stadig er blandt de bedste på markedet. Det digitale Lightning-stik gør det også muligt at få lydfilerne ubehandlet ud, så lydkvaliteten kun begrænses af, hvor godt lydudstyr man slutter til.

SAMSUNG CSC

Brug
Den mest bemærkelsesværdige og omtalte nye funktion er dog fingeraftrykslæseren Touch ID, der er indbygget i hjemknappen på fronten. Takket være den kan man beskytte sin mobil mod ubudne gæster uden at skulle indtaste en kode, hver gang man vil låse den op fra vågeblus. Det har fungeret upåklageligt i testperioden og er en detalje, som vi har taget til os så hurtigt, at det er blevet irriterende at bruge andre mobiler uden.

613-9967-02

Selv om der er delte meninger om, hvorvidt iOS 7’s nye udseende er bedre eller værre, det er ingen tvivl om, at det har medført en masse forbedringer. Nu kan man endelig let komme til de vigtigste indstillinger, og notificeringer er blevet mere overskuelige og anvendelige. Det er blevet mere intuitivt at skifte mellem programmer. Vi kan også godt lide AirDrop, der gør det legende let at dele indhold med folk i nærheden. Endelig takker vi Apple for, at vi nu kan downloade alle deres produktivitets-apps gratis.

Ydelse
Indvendig finder vi den nye A7, der siges at være den første 64 bit processor til mobiltelefoner. Selv om det i øjeblikket ikke giver nogen indlysende fordele, så er det et logisk skridt mod fremtiden.

Og ydelsen kan man absolut ikke klage over. I ren regnekraft viser Geekbench, at 5S er næsten 50 procent hurtigere end iPhone 4S og 5C. Og en Browsermark-score på 3.441 viser, at den ikke kun giver baghjul til forgængerne, men også til Android-konkurrenterne – selv dem med Snapdragon 800 processor. Ny rekord!

IMG_0002-460x816

Nyt er også, at iPhone endelig understøtter alle LTE-frekvenser, så vi her i Skandinavien kan få 4G-hastigheder med alle operatører. Der er endda puttet en ekstra processor i, den såkaldte M7, der kun håndterer bevægelse. Selv om hovedprocessoren er inaktiv, fortsætter den med at aflæse accelerometer, gyroskop og kompas, så man f.eks. kan have skridttæller eller motionsprogram kørende uden at belaste batteriet unødigt.

Konklusion
En S-model fra Apple plejer at indebære en teknologisk opdatering på indersiden uden at ændre udseende, men ikke væsentlige nye funktioner. Det løfte har Apple holdt til overmål. iPhone 5S slår ny præstationsrekord og har et betydelig forbedret kamera. Og giver os 4G-opkobling med alle operatører. Som en bonus har vi den praktiske fingeraftrykslæser til at forbedre sikkerheden.

iPhone 5S er derfor helt klart en anbefalelsesværdig opgradering.

Home mener

Lynhurtig Klasseledende kvalitetsfølelse Det meste er opgraderet Forholdsvis lille skærm Prisen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Scroll to Top