TESTS Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Asus Transformer Book

Både i pose og sæk?

Med Transformer Book har ASUS skabt den helt rigtige computer til dem, der både vil blæse og have mel i munden.

Skrevet af / 21/06/2013 - 10:34
Asus Transformer Book
Peter Gotschalk

Med Windows 8 er en ren syndflod af hybridcomputere skyllet ind over markedet. De er ikke alle lige vellykkede, men tilfælles har de fleste, at producenterne har gjort brug af Windows 8’s understøttelse af touch-skærm og kombineret touch-funktionaliteten med diverse alternative designs og formfaktorer for at skabe computere, der kan betjenes og bruges på flere måder end den traditionelle pc og laptop.

Taiwanske ASUS er et af de firmaer, som har været kreative og dygtige til at omfavne de nye muligheder, som Windows 8 giver. Et glimrende eksempel er ASUS Taichi, en bærbar computer med hele to skærme – en på indersiden og en på ydersiden af låget på den bærbare – som vi testede i marts-nummeret af Lyd & Billede og gav vores specielle anbefaling for innovativt design og computerens mange anvendelsesmuligheder. Bemærkelsesværdigt ved Taichi var i øvrigt, at ASUS ikke var gået på kompromis med specifikationer eller ydelse på trods af det specielle design. Tværtimod leverede computeren ydelse som et atomkraftværk.

Og netop dét har ASUS Taichi til fælles med Transformer Book fra samme firma. For her er der tale om en computer skåret over samme læst som sin hybridfætter. Design og formfaktor er anderledes, men den grundlæggende idé er den samme. Nemlig at levere en hybrid maskine, der kan bide skeer med de bedste blandt de mere “normale” bærbare computere.

Annonce

Normal laptop, meget stor tablet
Men hvor Taichi kommer med to skærme, der kan bruges både sammen og hver for sig, så er Transformer Book som udgangspunkt en helt normal laptop med det ene aber dabei, at skærmen kan skilles fra tastaturet og bruges som en selvstændig – og meget stor – tablet-computer. Og her skal der nok sættes streg under “computer”, for den såkaldte tablet har altså en skærm på 13,3 tommer, fuld 64 bit Windows 8 og 128 gigabyte flash-lager, så der er tale om en rigtig moppedreng, der ikke rigtig kan sammenlignes med de mange Windows RT-, Android- og iOS-baserede enheder på markedet.

Og når man sætter skærmen i tastatur-docken, så bliver lageret for det første forøget med yderligere 500 gigabyte almindelig harddisk, og for det andet har man foran sig en helt traditionel bærbar computer med fuldt tastatur, stor touchpad og alle de ind- og udgange, man kan ønske sig. Jo, det kan åbenbart godt lade sig gøre både at blæse og have mel i munden!

Hvis man altså lige husker, at ASUS Transformer Book for både at kunne fungere som bærbar computer OG tablet har det meste af elektronikken siddende bag skærmen, der derfor er præcis lige så tung som tastatur-docken. Det giver et andet balancepunkt, end man vil være vant til fra en almindelig laptop, og hvis man sætter computeren på skødet, vælter den simpelthen fremover, hvis man ikke placerer skærmen i en lidt anden vinkel, end man plejer. Et spørgsmål om tilvænning, ja, men nu har vi sagt det.

Sparker r*v hvor det tæller
For lige at skære det ud i pap: ASUS Transformer Book er blandt de kraftigste bærbare computere, vi nogensinde har testet! Den scorer 8.267 i vores Geekbench-test, hvilket er stort set det samme som vores regerende topscorer. Som – for at det ikke skal være løgn – er førnævnte ASUS Taichi, der med en Geekbench-score på 8.274 slår Transformer Book med verdens nok mindste mulehår. Det ligner en tanke …

Lyden leveres via Bang & Olufsen ICEpower samt ASUS’ egen SonicMaster software, og de to ting giver til sammen en solid lydoplevelse med masser af fylde og dybde. Især til film – med et par ordentlige hovedtelefoner – er lyden fra ASUS Transformer Book en fornøjelse.

Føles ikke robust
Desværre er der også små skår i glæden. Selv om ASUS stolt hævder, at Transformer Book har en skærm, “der giver et utrolig skarpt og detaljeret billede”, så er vores oplevelse en lidt anden. Bevares, det er ikke nogen dårlig skærm, der sidder på ASUS Transformer Book, men billedet virker en smule grynet og står ikke helt så skarpt, som vi er blevet vant til fra andre computere i samme prisklasse. Men her befinder vi os i småtingsafdelingen.

Et større problem er, at ASUS igen har hugget en hæl og klippet en tå, hvad angår en ret så vigtig detalje som maskinens byggekvalitet. Præcis det samme oplevede vi, da vi testede ASUS Taichi, der havde en alt for mørk og mat skærm på indersiden af låget og lidt for tit blev brandvarm i bunden og derfor sendte blæseren på overarbejde.

De problemer har Transformer Book ikke, men til gengæld er “tablet-computerens” bagside – eller låget på den bærbare, om man vil; det er det samme, vi taler om – konstrueret alt for plasticagtigt og er ikke robust nok. Så når man holder enheden som tablet (der jo i sig selv vejer næsten et kilo), oplever man, at materialet giver efter. Og en enkelt gang gik bagside og skærm sågar fra hinanden, så man kunne kigge ind til al elektronikken bag skærmen. Det værste er dog, at skærmens flydende krystaller danner bølger, som hvis man havde smidt en sten i vandet, blot man holder fast på skærmen med tommelfingeren.

Alt i alt står vi tilbage med et indtryk af en tablet-enhed, der er lidt for porøs og giver sig for meget, når man tager fat i den. Det er simpelthen for ringe, ASUS. Og så er vi ellers ligeglade med, hvor mange gange I har børstet det meget tynde aluminiumlag, der sidder uden på plasticlåget.

Konklusion
Nuvel, til trods for en lidt for skrøbelig konstruktion, der gør ASUS Transformer Book til et lidt dårligere køb, end den ellers ville have været, så er der tale om en flot præstation fra den taiwanske computerproducent dér, hvor det tæller. For med en ydelse helt i top og et ret genialt design, hvor tastatur-docken ikke blot gemmer på ekstra batteri, men også på hele 500 gigabyte harddisk, er Tranformer Book en ægte hybrid i topklasse. Der vitterlig giver dig både i pose og sæk.

Transformer Book er genial og bomstærk som bærbar computer, og som tablet er den selvfølgelig også godkendt, selv om den fylder mere end de fleste og så i øvrigt skal håndteres med fløjlshandsker. Og så skader det ikke, at den kommer med Bang & Olufsen ICEpower, der giver denne maskine den helt rigtige, solide filmlyd.

Home mener

Høj ydelse Solid lyd Smart hybridkoncept med 500 GB HDD i docken Skærmbilledet ikke det bedste Plasticagtig og lidt porøs byggekvalitet

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Nyhed

LB+ Total uge

Fuld adgang til alt indhold i en uge

LB+ Total måned

Fuld adgang til alt indhold i en måned

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

25,- / for 1 uge
49,- / for 30 dage
93.25,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Moderne CPU - gammeldags skærm

Tæt på perfekt begynder-PC

Er PC’en blevet klogere?

Fin computer – sløv skærm

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

Scroll to Top