Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 04Deltag

TEST: ASUS Padfone Infinity

Lynhurtig joker

En overraskende vellykket kombination af smartphone og tablet med store muskler og luksuriøst udseende.

Skrevet af / 31/05/2013 - 13:22
ASUS Padfone Infinity
Jonas Ekelund

I begyndelsen af 2012 præsenterede ASUS for første gang deres interessante Padfone-koncept, hvor man kan docke smartphonen i en større skærm og dermed pludselig have en tablet. Men udførelsen var klodset med dårlige præstationer og ringe billedkvalitet.

Sidst på vinteren testede vi efterfølgeren Padfone 2, som var i en helt anden liga. Den var blandt de hurtigste, vi har prøvet, mobilskærmen var udmærket, og lyden rigtig god. Det eneste klagepunkt var, at tablettens skærm ikke var helt tilfredsstillende. Nu er efterfølgeren, Padfone Infinity, her så allerede.

Udseende og konstruktion
Det første, der slår os, er, at ASUS virkelig har fokuseret på designet. Infinity ligner og føles som en premium-mobil, der kan måle sig med de bedste i klassen. Bagsidens børstede aluminium ser vældig maskulint og elegant ud og giver desuden et relativt godt greb. Forsiden er ét eneste stykke Gorilla Glass, som dog ikke går ud til kanten – formentlig for at mindske risikoen for skader, hvis man taber den.

padfone_phone

Unibody-designet gør, at Nano SIM-kortet skal puttes ind bag en luge, men vi savner muligheden for at indsætte et SD-kort. Det betyder også, at du ikke kan få adgang til batteriet.

Tabletten er ikke i samme eksklusive materiale, men har en gummibelagt bagside, som gør, at den ligger sikkert i hånden. Glasset er betydelig lettere, og det mærkes, at der er sparet så meget som muligt på vægten, for at kombinationen skal være blandt de lettere tablets. Højttaleren er placeret til venstre på bagsiden, og opladestikket er nu flyttet over på højre side, så den kan oplades, når den står op. Det mest karakteristiske ved bagsiden er helt klart docking-stationen til mobilen. At sætte mobilen i er meget let, men den sidder alligevel ordentligt på plads.

Asus PadFone Infinity Black_33

Skærm
Mobilskærmen er nu vokset til 5 tommer og har fået fuld HD-opløsning, præcis som konkurrenterne Galaxy S4 og Xperia Z. IPS+ skærmen giver stadig lige så udmærket billedkvalitet som forgængeren, men den øgede opløsning gør, at den nu også føles lige så skarp som konkurrenternes. Det store løft er dog tablettens skærm, som nu har mere end fuld HD-opløsning. Dermed er den fuldt på højde med rendyrkede tablets.

Kamera
Ligesom forgængeren benytter Padfone Infinitys kamera sig af en 13 megapixel bagbelyst sensor fra Sony, hvilket er et udmærket valg. Den tager altså rigtig gode billeder, selv om den ikke når op i samme klasse som vores favoritter HTC One og Galaxy S4. Derimod er der puttet optik ind med højere lysfølsomhed, hvilket gør, at præstationerne i svagt lys er blevet bedre. Også på forsiden har Infinity fået et bedre kamera, eller i det mindste et mere højopløst. Tablettens kamera er derimod ikke noget at råbe hurra for.

Lyd
Højttaleren på mobilen er lidt sjovt placeret på højre side, men det viser sig at være ret praktisk, eftersom man sjældent dækker den med hånden.
Tablettens højttalere er ikke bare godt placeret, men også usædvanlig kraftfulde. Vist lyder det lidt tyndt, men ikke værre end fra de fleste bærbare computere. Lydkvaliteten er derimod rigtig god, hvis man tilslutter eksterne højttalere eller et par hovedtelefoner. SonicMaster-teknikken giver faktisk en hørbar forskel.

Anvendelse
ASUS har ikke tynget Android med en masse finurlige finesser, men holdt det relativt rent, hvilket gør, at alting føles hurtigt og hjemmevant. Derimod er der tilføjet nogle smarte genveje og apps, som faktisk tilfører noget. Det store spørgsmål, når det gælder anvendelse, er hvordan det føles at skifte mellem smartphone og tablet.

Takket være den udmærkede docking-løsning går det hurtigt, og funktionen Dynamic Display gør, at man ofte kan fortsætte med at køre den samme app. Den omformateres ganske enkelt til den større skærm, selv om det sker, at visse apps bliver forvirrede.

Præstationer
På indersiden er der også sket ting og sager. Man har opgraderet fra 1,5 gigahertz Snapdragon S4 til 1,7 gigahertz Snapdragon 600. Samme som HTC One, men lidt langsommere end Galaxy S4 altså. Det viser sig at give intet mindre end en 50 procents forbedring i Geekbench-scoren, som nu rører 3.000-mærket. Midt imellem de to konkurrenter.

Med hensyn til den praktiske hastighed ved surfing må man dog nøjes med en Browsermark-score på 1.813, hvilket de seneste premium-mobiler faktisk slår. Øvrige tests viser, at den spiller i samme liga som HTC One, med undtagelse af 3D-grafik, hvor den faktisk sætter ny præstationsrekord. En god mobil til spil, altså.

Batterikapaciteten er lidt vanskelig at måle, da det beror på, hvordan man bruger den. Tabletten har nemlig sit eget batteri, som kan anvendes til at oplade mobilen med, og man kan sætte prioritet mellem enhederne. Men begge batterier er kraftige, og vores erfaring ved daglig brug er, at de rækker længere end mange af konkurrenternes.

Asus PadFone Infinity Black_20

Konklusion
ASUS’ docking-koncept skrider frem med stormskridt og er på mindre end et år gået fra fiasko til succes. Som mobil er der ikke meget at klage over. Den er luksuriøs, hurtig og har både god lyd og godt billede. Tabletten har ikke samme kvalitetsfølelse, men er let og har en god og højopløst skærm.

Det spørgsmål, man bør stille sig selv, er om man synes, at det er en god idé at kombinere de to. For dem, der ofte veksler mellem dem, bliver det hurtigt besværligt at tage mobilen ud og ind hvert femte minut. Bruger man kun én ad gangen og vil bare have ét abonnement, så er det meget smart, og man får lang batteritid med i købet. En smagssag, med andre ord.

Home mener

Luksuriøs som mobil Meget hurtig God skærm og lyd Plasticagtig tablet

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top