Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 09Deltag

: myPhone 1070 Chiaro

Den enkle

myPhones første bidrag til testen hedder 1070 Chiaro og er den første i “Simple life”-serien. En mobilserie for dem, der vil have en mobil, som er anvendelig, uden en masse andet.

Skrevet af / 23/10/2012 - 00:00
myPhone 1070 Chiaro
Åsa Warme Hallén

Testeksemplaret er sobert hvidt, men den findes også i sort. Når den ligger på bordet, ser den rigtig pæn ud med sin sølvfarvede ramme og sin let afrundede form, men når du tager den op, er den lidt plasticagtig og lidt for glat i materialet, til at den føles sikker i hånden. Knapperne er store, tydelige og lette at trykke på, og de lyser endda fint i mørke. Skærmen er en af de mindste i testen, men de cifre, du skal trykke på, står relativt tydeligt med deres sorte tekst mod orange baggrund.

Med knapperne på mobilens side kan du låse tastaturet (hvis du glemmer det, kan du risikere at ringe til andre ved en fejl) og tænde lommelygten, og her findes også en genvejsknap til radio, så du slipper for at gå ind i menuerne. Bare tilslut det medfølgende headset og lyt – meget praktisk. På bagsiden findes en SOS-knap, som du ikke bare kan koble til fire selvvalgte numre, men også bruge til at udsende en advarselslyd for at gøre omkringstående opmærksom på, at du har brug for hjælp, eller skræmme en gerningsmand.

Telefonen er simpel, men det kan ikke siges om brugsanvisningen, der er ekstremt svær at læse på grund af sin minimale størrelse og tekst. Det gælder om at have et forstørrelsesglas ved hånden eller nogen i nærheden med et virkelig godt syn.

Sammenlignet med de øvrige testdeltagere er lydkvaliteten ikke noget at råbe hurra for, da det knitrer og gnistrer lidt; godt nok ganske svagt, men stadig ret forstyrrende.

Konklusion
Det her er en telefon for dig, som bare vil kunne holde kontakt med omverdenen via samtale og sms, ikke en masse andre finesser. Lydkvaliteten er ikke den bedste i testen, da den knitrer og rasler lidt. SOS-knappen på bagsiden, der også fungerer som overfaldsalarm, gør at du kan føle dig tryg, hvis uheldet skulle være ude. Skærmen er lille, men helt acceptabel; den føles dog lidt gammeldags, hvilket trækker lidt ned i karakteren. Anskaf dig et kraftigt forstørrelsesglas, hvis du vil læse brugsanvisningen, og prøv mobilen i hånden, inden du køber, for at kontrollere, at den ikke føles for glat for dig.

Home mener

Genvejs knap til radio Overfaldsalarm SOS-knap Lommelygte Glat Ingen bordlader Brugsanvisningen Lydkvaliteten

Også i denne test:

6 seniormobiler

Doro PhoneEasy 612

Den gennemtænkte

Denne klaptelefon føles robust og gennemtænkt med mange gode funktioner, bl.a. kan du ændre tekststørrelse. Og takket være den belagte overflade risikerer man ikke så nemt, at den glider ud af hånden.

Tekstjustering Bordoplader Stor skærm ICE SOS
Prisen Mangler lommelygte
Læs hele testen

Panasonic KX-TU301

Den klodsede

Fra Panasonic kommer testens største mobil, der mest af alt minder om et håndsæt til en trådløs fastnettelefon, og som passer dig, der ikke vil have en masse “ekstra-af-alt”, som gør det mere kompliceret.

Stemmebekræftet nummertastning Bordlader Lommelampe SOS-knap Prisen
3,5 mm stik Lydkvaliteten
Læs hele testen

Telme F210

Den træge

Fra østrigske Emporia kommer testens anden deltager med klap. Telme F210 ser ved første øjekast rigtig god ud, men hvor hensigtsmæssig er den egentlig for en person med specielle behov?

Indikationsknapper SOS-knap Bordlader
Tasterne Intet headset Lydkvaliteten
Læs hele testen

myPhone 5300 Forte

Den talende

myPhone 5300 er en mobil for dig, som ikke er ude efter adspredelse i form af spil eller kamera. Den savner tilmed SOS-funktion, som kan være vigtig for nogle. Knapperne er store og med god afstand.

Stemmebekræftet nummertastning Hurtigknap til radio Ergonomisk Lyden
Ingen bordlader Ingen SOS-knap Brugsanvisningen
Læs hele testen

Doro PhoneEasy 715

Den finesserige

Doro 715 er en pæn lille telefon med glidende klap, som passer til dig, der vil have lidt flere finesser. Den er udformet på en måde, der gør, at den ligger godt i hånden, og den findes i sort eller hvid.

Tekstjustering Bordlader Stor skærm Lommelygte
Minus Små knapper Plastic Prisen
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Scroll to Top