Mange genkender nok Honor som Huaweis tidligere modelserie i budgetklassen. Men siden 2020 har de været et selvstændigt selskab, der ikke behøver bekymre sig om mobilblokaden mod Huawei. For et år siden rapporterede vi, at mærket kom tilbage til Norden, og siden da har vi testet både topmodellerne Magic6 Pro, Magic7 Pro og budgetmodellen Magic6 Lite. Nu er tiden kommet til at se, om årets model retter op på de kommentarer, vi havde til forgængeren.
Udstyr og konstruktion
Vi var ikke begejstrede for forgængerens udseende; den føltes plastisk og lidt smagløs. Dette er noget helt andet: designet er moderne, og selvom bagsiden ikke føles massiv, er den i det mindste af metal.

Men det mest iøjnefaldende er robustheden. Honor påstår, at skærmen tåler fald fra to meters højde, og de opfordrede os til at kaste den direkte ned på asfalten. Samt at forsøge at ridse skærmen med nøgler, hvilket vi naturligvis gjorde, og vi kan bekræfte, at den holdt. Se selv på YouTube for endnu mere ekstrem mishandling. Honor angiver også, at telefonen fungerer upåklageligt ved temperaturer mellem −30 °C og 55 °C, hvilket langt fra alle gør.
Det er dog lidt uklart hvad angår vandtætheden. Telefonen er IP64‐certificeret, hvilket betyder fuldstændig støvtæt, men kun regntæt. Honor påstår dog, at den er vandtæt og opfordrer testerne til at nedsænke den i en swimmingpool i et minut. Så den burde altså være vandtæt, selvom den ikke er certificeret til det.

Skærm
Skærmen er stadig en AMOLED-panel med op til 120 Hz for glattere scrolling. Dog kan den ikke skrue ned til 1 Hz som topmodellerne og sparer derfor ikke strøm lige så effektivt. En stor nyhed er dog, at den nu har en toplysstyrke på 4000 nit. Det lyder næsten for godt til at være sandt på en så billig mobil. Den var bestemt lysstærk, men vi kunne ikke aktivere nogen spektakulært høj brightness.
Kamera
Så vidt vi kan se, er det de samme kameraer i Magic 7 Lite som i forgængermodellen, bortset fra at det uduelige makrokamera er fjernet. Dermed har vi et hovedkamera med vanvittige 108 MP. Ligesom mange topmodeller bruger Honor såkaldt pixel binning for at slå 9 pixels sammen til 1 for bedre lysfølsomhed, hvilket giver et 12 MP-billede.
Det tager stadig rigtig gode billeder med stort dynamikomfang, og billedbehandlingen virker forbedret – billederne ser nu mere naturlige ud. Den store forskel er, at hovedkameraet endelig har optisk billedstabilisering. Dermed er der mindre risiko for slørede billeder, og man kan tage mørkebilleder uden stativ – dog ikke ekstremt mørke billeder, viste vores krævende test. Man skal heller ikke forvente for meget af det alt for lavopløste vidvinkelkamera eller det middelmådige selfiekamera.
Brug
Modellens egen brugerflade hedder MagicOS 8 og er baseret på Android 14. I betragtning af at Magic7 Pro, som vi testede for to måneder siden, allerede var opgraderet til Android 15, kan man kun undre sig over, hvor længe det skal vare, før denne model bliver behørigt opdateret. Brugerfladen afviger noget fra standarden, hvilket kan være forvirrende for rutinerede Android-brugere, men meget kan tilpasses eller slås fra for dem, der foretrækker det. Læs mere om funktionerne i vores omfattende test af Magic7 Pro. Både fingeraftrykslæseren under skærmen og ansigtsgenkendelsen var usædvanligt hurtige for en mobil i denne prisklasse.

Ydeevne
Desværre har Honor ikke opdateret systemchippen i Magic7 Lite, så den er drevet af den nu endnu mere forældede Snapdragon 6 Gen 1. Dermed er det den klart langsomste mobil i testen, undtagen hvad angår AI, hvor den holder nogenlunde trit. Den hænger dog slet ikke med i spilgrafiktests. Så vi ville ikke anbefale denne mobil til krævende apps og spil.
Imponerende nok har Honor alligevel formået at presse et batteri på 6600 mAh ind – det største, vi har set. De påstår, det kan give op til to dages normal brug, og det kan vi ikke afkræfte, selvom det kun er en subjektiv vurdering. I vores udmattende batteritest endte den dog i midten af feltet.
Konklusion
Honor Magic7 Lite har både styrker og svagheder. På den ene side er den billigst i testen, har en god skærm, et højopløst kamera, stort batteri og er ekstremt robust. Dermed er det en fremragende mobil til dem, der bare vil have “en mobil”, og måske mest surfer og lægger kattebilleder op på Instagram. På den anden side har den en uvant brugerflade, de øvrige kameraer er ikke prangende, og den er alt for langsom til krævende mobilspil. Derfor er den et dårligere valg for avancerede brugere, der er lidt mere krævende.

Også i denne test:
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G
Oplader hurtigere end lynet!
En prisvenlig mobil med nogle funktioner som imponerer, men andre som skuffer.


Samsung Galaxy A56
Prisvenlig og godt afbalanceret
Samsung har formået at proppe det meste, man kan forlange i denne klasse, ned i én mobil.


Nothing Phone (3a) Pro
Nørdemobil med ægte telefoto
Den meget specielle Nothing Phone er enten noget man elsker eller bliver irriteret på.


Apple iPhone 16e
En næsten moderne iPhone
iPhone’s billigste model er ikke længere i budgetklassen, men man må dog nøjes med ét kamera.


Læs videre med LB+
Nyhed! LB+ Total UGE
Fuld adgang til alt LB+ indhold - Ingen bindingsperiode!
TILBUD - 49 kr første måned
Fuld adgang til alt LB+ indhold
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.800 produkttests!
- Store rabatter hos vores partnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med de seneste nyheder
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Magsinet digitalt – ny udgave hver måned
- Deaktivering af annoncer
- L&B+ Video – kom med L&B-redaktionen bag kulisserne, på de store tech-messer og meget mere!