Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Skullcandy Grind

En behagelig og ærlig rejsekammerat

Skullcandy Grind er no-nonsense, når det er bedst: Intet overflødigt, men heller ingen svage sider.

Skrevet af / 31/07/2015 - 06:00
Skullcandy Grind
John Alex Hvidlykke

Hvis der er ét ord, der kendetegner Skullcandy, så er det attitude. Fra de billigste hørepropper til kæmpestore DJ-hovedtelefoner er der en uforfalsket rock’n’roll-attitude over de kraniedekorerede produkter. Til gengæld har lydkvalitet og mekanisk udførelse været svingende. Fra små perler som Aviator til kæberysteren Crusher, hvor man bare tænker: “Hvorfor?”

Skullcandy Grind har stadig det karakteristiske logo, men ligner ellers et skridt i en helt anden og mere voksen retning.

 

Fysiske egenskaber

Skullcandy kalder Grind “back-to-basics hovedtelefoner”. Det kan de have ret i. Med kompakte ørekopper i mørk, røgfarvet plastic og en polstret metalhovedbøjle er de behagelige og lette at have på. Ikke noget pjat, bare et par hovedtelefoner.

Grind er af on-ear typen. Det giver ikke mulighed for samme tryk i bassen eller isolation af støj fra omgivelserne som de større over-ear modeller. Til gengæld bliver man ikke kogt i sommervarmen, og de fylder mindre i bagagen.

På bærbarheden kan man dog se, at Grind er billige. Der medfølger ingen transportpose, og hovedtelefonerne kan ikke klappes sammen. Det giver et lidt billigt indtryk. På den anden side vil jeg langt hellere spare dér end på lydkvaliteten.

De fleste hovedtelefoner til transportabel brug har en kontrol/mikrofon på ledningen. Den mangler på Grind. I stedet styres det hele fra en enkelt knap på venstre ørekop. Ét tryk pauser afspilningen og skifter til den indbyggede mikrofon, to tryk skifter til næste nummer, og tre tryk hopper et nummer tilbage.

Grind_White Red Gray_Tap Tech_Front_S5GRHT-472

 

Behageligt selskab

Med Skullcandys rygte i erindring var der skruet pænt op på skepsisknappen, da jeg satte Grind på hovedet. Men uden grund. De lyder godt! Lyden er lige så komfortabel som designet, og Grind dækker alle toneområder nogenlunde neutralt. Fra bassen – som for et sæt on-ear hovedtelefoner er dyb og fast – over den behagelige og tydelige mellemtone til den klare diskant. Det betyder, at de kan bruges til alle slags musik.

Vi er stadig i økonomiklassen, og Grind har ikke den opløsning og finkornethed, som man finder hos f.eks. Sennheiser Momentum. Men til en plovmand er det svært at komme i tanke om noget, der tilnærmelsesvis er lige så velkonstrueret. Faktisk er de tæt på at bide de i øvrigt meget vellykkede BeoPlay H2 i haserne. Her er den største forskel materialevalg og forarbejdning.

 

Konklusion

Skullcandy Grind er ikke et par hovedtelefoner, som du skal vælge for at blive lagt mærke til. Og hvis du vil druknes i dybe basdrøn, er de heller ikke svaret. Den slags har Skullcandy også på programmet, men her er man gået en anden vej.

Grind er derimod helt perfekte, hvis du bare vil have god musik i ørerne på turen og er ligeglad med udenoms gøgl. Sæt dem på hovedet og glem alt om dem.

Grind_White Black Red_Tap Tech_Side_Rev 3_S5GRHT-472

Lyd & Billede mener

Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser tilmed ganske godt ud. Du får intet ekstraudstyr, og de kan ikke klappes sammen i tasken. Alle pengene er brugt på lyden.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Yamaha falder igennem

Den bedste lyd til pengene

Køb forgængeren i stedet

Så enkelt - så mesterligt!

Endelig "lossless" fra Bose

Godt nyt fra Bose

Hør din musik for første gang

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Lyd & Billede
Scroll to Top