TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s julekalender 2022

Skullcandy Grind

En behagelig og ærlig rejsekammerat

Skullcandy Grind er no-nonsense, når det er bedst: Intet overflødigt, men heller ingen svage sider.

forfatter
Publiceret 31/07/2015 - 06:00
L&B mener
Behagelig lyd og god bærekomfort til en meget behagelig pris. Og de ser tilmed ganske godt ud.
Du får intet ekstraudstyr, og de kan ikke klappes sammen i tasken. Alle pengene er brugt på lyden.
Specifikationer
 • Bestykning: 40 mm drivere
 • Følsomhed: (ikke oplyst)
 • Tilslutning: 3,5 mm stereo mini-jack
 • Impedans: 33 ohm
 • Frekvensområde: (ikke oplyst)
 • Ledning: Aftagelig, 120 cm
 • Vægt: 172 g (u. ledning)
Vejl. pris 449Pr. 31/07/2015 Produktside

Hvis der er ét ord, der kendetegner Skullcandy, så er det attitude. Fra de billigste hørepropper til kæmpestore DJ-hovedtelefoner er der en uforfalsket rock’n’roll-attitude over de kraniedekorerede produkter. Til gengæld har lydkvalitet og mekanisk udførelse været svingende. Fra små perler som Aviator til kæberysteren Crusher, hvor man bare tænker: “Hvorfor?”

Skullcandy Grind har stadig det karakteristiske logo, men ligner ellers et skridt i en helt anden og mere voksen retning.

 

Fysiske egenskaber

Skullcandy kalder Grind “back-to-basics hovedtelefoner”. Det kan de have ret i. Med kompakte ørekopper i mørk, røgfarvet plastic og en polstret metalhovedbøjle er de behagelige og lette at have på. Ikke noget pjat, bare et par hovedtelefoner.

Grind er af on-ear typen. Det giver ikke mulighed for samme tryk i bassen eller isolation af støj fra omgivelserne som de større over-ear modeller. Til gengæld bliver man ikke kogt i sommervarmen, og de fylder mindre i bagagen.

På bærbarheden kan man dog se, at Grind er billige. Der medfølger ingen transportpose, og hovedtelefonerne kan ikke klappes sammen. Det giver et lidt billigt indtryk. På den anden side vil jeg langt hellere spare dér end på lydkvaliteten.

De fleste hovedtelefoner til transportabel brug har en kontrol/mikrofon på ledningen. Den mangler på Grind. I stedet styres det hele fra en enkelt knap på venstre ørekop. Ét tryk pauser afspilningen og skifter til den indbyggede mikrofon, to tryk skifter til næste nummer, og tre tryk hopper et nummer tilbage.

Grind_White Red Gray_Tap Tech_Front_S5GRHT-472

 

Behageligt selskab

Med Skullcandys rygte i erindring var der skruet pænt op på skepsisknappen, da jeg satte Grind på hovedet. Men uden grund. De lyder godt! Lyden er lige så komfortabel som designet, og Grind dækker alle toneområder nogenlunde neutralt. Fra bassen – som for et sæt on-ear hovedtelefoner er dyb og fast – over den behagelige og tydelige mellemtone til den klare diskant. Det betyder, at de kan bruges til alle slags musik.

Vi er stadig i økonomiklassen, og Grind har ikke den opløsning og finkornethed, som man finder hos f.eks. Sennheiser Momentum. Men til en plovmand er det svært at komme i tanke om noget, der tilnærmelsesvis er lige så velkonstrueret. Faktisk er de tæt på at bide de i øvrigt meget vellykkede BeoPlay H2 i haserne. Her er den største forskel materialevalg og forarbejdning.

 

Konklusion

Skullcandy Grind er ikke et par hovedtelefoner, som du skal vælge for at blive lagt mærke til. Og hvis du vil druknes i dybe basdrøn, er de heller ikke svaret. Den slags har Skullcandy også på programmet, men her er man gået en anden vej.

Grind er derimod helt perfekte, hvis du bare vil have god musik i ørerne på turen og er ligeglad med udenoms gøgl. Sæt dem på hovedet og glem alt om dem.

Grind_White Black Red_Tap Tech_Side_Rev 3_S5GRHT-472

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Tjek disse lækre hovedtelefoner! Husk navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambitiøse flagskib blandt hovedtelefoner.
… koste hvad det koste vil Mark Levinson laver ikke billige ting, og de har ikke tænkt sig at begynde nu - med deres første trådløse, støjreducerende hovedtelefoner. Men hvor gode er de?
Hør mere af omgivelserne med disse hørepropper Mange er meget optaget af lyddæmpning i deres hørepropper. Men nogle gange er det smartere at slippe omgivelserne ind. Creative Sensemore Air går længere end de fleste.
Stikker ud i mængden - og af øret En i denne sammenhæng tung og stor sports-høreprop, der leverer varen både på komfort og lyd.
Forbasket godt nyt fra Focal Focal Bathys er et 'must have’-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støjreduktion.
Årets bedste hovedtelefoner 2022-2023 Her er de bedste hovedtelefoner – og sådan vælger du de rigtige.
Følg Lyd & Billede