Search
Generic filters

: Shure SRH1840

Bedst i klassen

At vælge hovedtelefoner er blevet stadig vanskeligere. Markedet flyder over af forskellige varianter i alle prisklasser. Tidligere var der en håndfuld producenter med et sobert udvalg af hovedtelefoner – nu er antallet af producenter så stort, at vi næsten ikke længere kan tælle dem. Og udvalget er enormt.

Lyd & Billede mener

Fyldig klang Åbent lydbillede Overbevisende realisme
Ikke så fleksible justeringer Lækker meget lyd
 • Åbne hovedtelefoner
 • 37 ohm/101 dB
 • 343 g
 • 3.195 kroner
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4495 kr

Desværre er det ikke det samme som, at kvaliteten blomstrer. Mange af de hovedtelefoner, vi har testet de seneste år, leverer middelmådig lydkvalitet. Man må være villig til at betale for god lydkvalitet, og det betyder ofte firecifrede beløb for et par gode hovedtelefoner. Så snævres feltet ind, som det hedder, og kendere vil lede efter de store lydoplevelser blandt kendte mærker som Sennheiser, AKG, Audio-Technica, Denon og Beyer eller nogle af de nyankommne som HiFiMAN, Audeze og Ultrasone.

De færreste vil tænke på Shure. Og det er ikke så underligt. De har holdt sig til lukkede hovedtelefoner til studie og DJ’s, og selv om de bedste af deres produkter – SRH840 og SRH940 – absolut kan hævdes at have høj lydkvalitet, regnes Shure ikke som en spiller i det gode selvskab af etablerede high-end producenter.

Men det kan snart være slut. Shure har lanceret to nye modeller, SRH1840 og SRH1440, som bryder med firmaets traditioner ved at bruge åbne ørestykker. Selvfølgelig er materialevalg – f.eks. stål og aluminium af samme kvalitet, som flyindustrien bruger – med til at forstærke indtrykket af high-end, men til syvende og sidst er det lydkvaliteten og ikke prisen, der fortæller, om lyden er af high-end kaliber eller ej.

Elementerne i SRH1840 på 40 mm i diameter er nyudviklet, med ventilerede polstykker til magneterne for at eliminere kompression. Det skal også give bedre linearitet og holde resonanser på et minimum. Bærekomforten er helt i top og ikke dårligere end f.eks. på AKG K701, som er kendt for deres gode komfort.

Fløjlslyd
Lydkvaliteten er absolut i topklasse. Shure har klaret at lave nogle åbne hovedtelefoner, som lyder fyldigere end sædvanlig for denne type ørestykker, men uden de lukkede ørestykkers følelse af, at lyden er lukket inde i hovedet. De leverer potent bas, er yderst balancerede med fortræffelig sammenhæng og lyder krystalklart fra bas til diskant.

På mange måder får man i pose og sæk med SRH1840. De kombinerer varm og fyldig klang med et åbent og detaljeret lydbillede som få andre. Bassen er ikke lige så rund i kanterne som et par Denon AH-D5000, men den er fyldigere her end på Beyerdynamic T70. Klavertoner får en herlig varm og fløjlsagtig klang. Vokaler – uanset køn – klinger pragtfuldt i de åbne ørestykker. Desuden er det muligt at spille temmelig højt, uden at musikken antager aggressiv eller påtrængende karakter. Dynamikken er lidt mere behersket end fra de billigere SRH1440, men mangler på ingen måde potens.

Plug dem i en god hovedtelefon-forstærker, og de vil yde deres bedste – uanset genre. For SRH1840 klarer balancegangen mellem finesse og klangnuancer på gode indspilninger af klassisk musik såvel som dynamikken og eksplosiviteten i tungere elektrisk musik fint. Beethoven eller Burzum fungerer stort set lige godt.

Konklusion
Shure SRH1840 ligger i en prisklasse, hvor konkurrencen er hård. Men de har en god sag, fordi de kombinerer så mange positive egenskaber og knap nok har nogen negative sider. Det åbne og gennemsigtige lydbillede fungerer i perfekt harmoni med den fyldige klang, som hovedtelefonerne leverer. Hvis man kan leve med, at lyden lækker ud af de åbne ørestykker, kan jeg ikke se, at der findes noget bedre køb i denne klasse for audiofile, som hører meget musik med hovedtelefoner.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

5 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.
  Samsungs topmodel Q950TS byder på rålækkert design, knivskarp billedkvalitet og imponerende lyd. Men det koster!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion

  Timekettle M2

  Vejl.pris 800 kr Din egen tolk direkte i øret

  HiFiMAN HE-1000se

  Vejl.pris 27650 kr Det rene vanvid – men åh, så dejligt!
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.