: Triangle LN01A

Kompakt fransk vellyd

Hvad skal man med en forstærker, når man har LN01A?

Lyd & Billede mener

LN01A er et kompakt og velspillende sæt højttalere, der både egner sig til moderne og klassisk musik.
Fjernbetjeningen er for lille og for billig. Det havde været rart, hvis der også var indbygget Chromecast og AirPlay.

Aktive højttalere, 2-vejs basrefleks

Effekt: 2 x 50 W

Følsomhed: 89 dB

Frekvensområde: 56 Hz – 22 kHz

Indgange: RCA, AUX, optisk, phono, Bluetooth 4.0 A2DP aptX

Udgange: Subwoofer

Fjernbetjening

Mål og vægt: 291 x 165 x 291 mm / 9,5 kg

Web: hifi-freaks.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4499 kr

Det er ikke alle, der har hverken plads eller lyst til at investere i et fuldfedt stereoanlæg til flere hundrede tusind kroner. Nogle af os kan fint nøjes med noget mindre og kan derfor med fordel overveje et lille sæt aktive højttalere, som inden for den senere tid både er faldet i pris og blevet vældig populære grundet deres kompakte formfaktor.

Konceptet er simpelt. Højttalerproducenterne tager en af deres i forvejen populære modeller og indbygger forstærker samt strømforsyning i den ene side. Herved elimineres behovet for en ekstern forstærker, men også det potentielle kabelrod mindskes betragteligt.

LN01A kommer fra franske Triangle og er en del af deres Elara-serie. Modellen findes derfor allerede i en almindelig passiv udgave, men har, som forskrifterne påbyder, fået indopereret en digital forstærker i det ene kabinet. Hertil har modelnavnet fået et “A” hægtet på enden for at signalere, at de nu kan spille selv.

En fransk schweizerkniv

Fordi LN01A ikke har behov for ekstern forstærker, er også al nødvendig teknologi samt digitale og analoge input bygget direkte ind i den højre højttaler. Disse tilgås via bagsiden, hvorfra der sågar er blevet plads til direkte tilslutning af en pladespiller.

Højttalerne kobles sammen via et almindeligt højttalerkabel, og du kan, hvis du ønsker det, supplere med en ekstern subwoofer, hvis du eksempelvis vil bruge sættet i kombination med en fladskærm. Her kan kabelrodet så også stoppe, såfremt man nøjes med at benytte den indbyggede aptX Bluetooth-funktion, der lader dig streame trådløst fra din telefon, tablet eller computer i cd-kvalitet.

Den indbyggede equalizer lader dig desuden justere diskant og bas ud fra dine personlige præferencer samt rummets akustik. Det eneste, man lige kunne savne, er Chromecast og Apple AirPlay.

Elendig fjernbetjening

Hvad design og byggekvalitet angår, er LN01 ganske konservative og har et simpelt udtryk i sort eller hvid pianolak. Det er hverken ophidsende eller provokerende, men nærmere simpelt og forudsigeligt. Kun i venstre side på den drivende højttaler sidder et element, der skiller sig ud – en lille LED-pære, der lyser henholdsvis rødt, grønt eller blåt for at indikere de forskellige tilstande – slukket, fysiske input og Bluetooth.

Desværre er Triangle sprunget over, hvor gærdet var lavest, da det kom til den medfølgende fjernbetjening. Den er ikke kun billigt lavet, men også så ubeskriveligt lille, at du kommer til at lede efter den mere end én gang. Ærgerligt og unødvendigt.

Et alsidigt lydbillede

Heldigvis er den dumme fjernbetjening til at se igennem fingre med, når du først får sat strøm til og begynder at spille musik på LN01A. Hvad enten du afspiller trådløst eller via en af de digitale eller analoge indgange, er der masser af vellyd fra de 2 x 50 watt. Som nævnt kan du justere lidt op og ned på bas og diskant via den indbyggede EQ, men du skal heldigvis ikke pille meget, for at det lyder godt.

Særligt bastung moderne musik gør sig godt, og vi ser ikke noget egentligt behov for en ekstern subwoofer. Et nummer som “Shadows” med Lindsay Stirling demonstrerer fint, hvordan bassen sparker fra sig og stadig giver plads til mellemtone og diskant. Lyden er rund og varm med både bund og plads til detaljer.

Skruer vi lidt op for diskanten og lidt ned for bassen, egner sættet sig ligeledes fremragende til klassisk musik, der gengives særdeles bredt og detaljeret. Efter en firmatur i operaen lod undertegnede sig inspirere og smed noget Mozart på. Både Don Giovanni og Figaros bryllup gengives med fine detaljer og den bredde og detaljerigdom, musikken fortjener, ligesom drikkevisen i Verdis La traviata fylder godt uden at knække på midten. Smukt!

Vi bemærkede dog, at højttalerne spiller bedst, når de står op ad en væg i stedet for frit i rummet. Trods deres beskedne størrelse kan LN01A spille ganske højt, og det uden at lyden forvrænges.

Hvad enten du er til Mozart eller rock/pop, er der rig mulighed for at spille op med Triangle LN01A.

Konklusion

Vil du have et lille stereoanlæg, der både kan spille højt og godt uden at koste en formue, så er Triangle LN01A et rigtig godt bud. Du får i de to højttalere de fleste indgange, du har brug for, samt trådløs tilslutning til din tablet eller smartphone. Lyden er – som det er kendetegnende for Triangle – varm og detaljeret med tilpas bund og bredde, så de både passer til det klassiske og det moderne.

Kun den billige lille fjernbetjening trækker for alvor ned, ligesom det havde været rart, hvis man var gået hele vejen med det trådløse og havde inkluderet Chromecast og AirPlay. Det til trods er LN01A stadig et meget alsidigt sæt højttalere, der til prisen vil og bør tilfredsstille de fleste.

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
De medfølgende kabler og den meget lille plastikfjernbetjening
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Hvilket gaming-headset skal ligge under juletræet i år? Læs vores store test af 12 af markedets mest interessante modeller.
  Der findes mange gode små højttalere, men ingen som disse.
  Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
  Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
  Den første helelektriske SUV fra BMW har alt, hvad man behøver – bortset fra én ting.
  Apple Watch Series 6 er måske nok det bedste smart-ur, men Apple Watch SE er det bedste køb.
  Apples egen processor har gjort MacBook Pro til den sejeste 13 tommers bærbare, vi har testet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  KEF LS50 Meta

  Vejl.pris 9996 kr Fest i bogreolen

  JBL L82 Classic

  Vejl.pris 17500 kr Let the Good Times Roll

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.