TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR

Ruark Audio R1 Mk3

DAB-radio til de kræsne

Her er det ikke kun lydkvaliteten, der overbeviser. Udførelsen ligger også en tand eller to over konkurrenterne.

forfatter
Publiceret 22/08/2016 - 06:00
L&B mener
Stilfuldt design og upåklagelig lyd fra en af de mest gennemførte miniradioer, vi har set og hørt.
Den er ikke bærbar, batteripakken er ekstraudstyr, og prisen er høj.
Specifikationer
  • Type: DAB+/FM bordradio
  • Tilslutning: Bluetooth og 3,5 mm analog indgang, stereo-hovedtelefonudgang, USB til opladning
Vejl. pris 2199Pr. 22/08/2016 Produktside

Det er forståeligt, hvis du synes, du har set denne radio før, og er lidt forvirret. Ruark er nemlig navnet på det firma, der stod bag Vita Audio, som lagde navn til den første R1-radio, som vi testede i 2012. Dengang konkluderede vi, at det var den mest vellydende af de små bordradioer, og gav den udmærkelsen Bedst i Test.

Siden da har højttalerproducenten Ruark Audio sat deres eget navn på radioen og opdateret den to gange. Den seneste udgave er definitivt den bedste, og her er det stort set kun chassiset, der er det samme. Indvendig er alting nyt.

Der er stadig tale om en lille DAB+ radio med FM, men nu er der også Bluetooth til trådløs streaming, og i lighed med Tivoli Audio bruger man chassiser af træ. Eller – som på vores testeksemplar – stof fra ærkebritiske Osborne & Little, der er kendt for deres mønstrede tekstiler og tapeter.

Radioen fås i sort, hvid, valnød eller Melo, som det mønstrede stof hedder, og koster det samme uanset udførelse. For pengene får man en fiks, men ikke bærbar og batteridrevet radio.

Både højttaler-enheden, forstærkeren, radiomodtageren og OLED-skærmen er ny på Mk3-udgaven. Hvis man vil have den med udenfor, må man enten bruge en lang forlængerledning eller en separat batteripakke, som fæstnes bag på radioen og giver 12-15 timers spilletid på en opladning.

 

Lydkvalitet

Den stofklædte radio stiller definitivt op i luksusklassen, hvad kvalitet angår. Knapper, volumenkontrol og byggekvalitet opleves som mere gennemført, end det er tilfældet på de fleste bordradioer, vi har testet. Undtagelsen er måske skotske Revo, hvis radioer også holder meget høj kvalitet.

Med Bluetooth er det en fremragende streaming-højttaler, for i lighed med radiomodtageren – både på FM og DAB+ – lyder den lille radio uforskammet godt. Lydbilledet er åbent og klart, og der er masser af bas for sådan et lille element. Musikgengivelsen er fyldig og klangrig, ligesom tale er let at forstå. Sammenlignet med Tivoli PAL+ er lydbilledet større, og sammenlignet med Pinell GO+ er R1 Mk3 rigere på klangfarver.

Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)
Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)

Det, der adskiller R1 Mk3 fra alt andet, vi har hørt – med Revo SuperConnect som en mulig undtagelse – er at Ruark-radioen har så forbandet ren og fokuseret mellemtone. Samtidig er bassen fed og stram på én gang, og den eneste begrænsning er, at den ikke spiller voldsomt højt eller går særlig dybt i bassen.

Hvis du sætter den på en hylde i den anden ende af lokalet, er det forbløffende, hvor godt lyden fra den lille højttaler i radioen bærer.

 

Konklusion

Ruarks radio er ikke billig, men den ser både bedre ud og spiller bedre end andre miniradioer på markedet. Hvis du ikke har brug for batteridrift eller Wi-Fi streaming, er R1 Mk3 den bedste radio i prisklassen lige nu.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Jo, du har også råd til et forstærkersæt Et forstærkersæt med separate komponenter til samme pris som en mellemgod multirumshøjttaler? Det kan faktisk godt lade sig gøre!
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Festhøjttaler med karaoke og DJ-funktion Spiller dundrende højt i 25 timer.
Følg Lyd & Billede