: Ruark Audio R1 Mk3

DAB-radio til de kræsne

Her er det ikke kun lydkvaliteten, der overbeviser. Udførelsen ligger også en tand eller to over konkurrenterne.

August 2016Ruark Audio R1 Mk3

Lyd & Billede mener

Stilfuldt design og upåklagelig lyd fra en af de mest gennemførte miniradioer, vi har set og hørt.
Den er ikke bærbar, batteripakken er ekstraudstyr, og prisen er høj.
 • Type: DAB+/FM bordradio
 • Tilslutning: Bluetooth og 3,5 mm analog indgang, stereo-hovedtelefonudgang, USB til opladning
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2199 kr

Det er forståeligt, hvis du synes, du har set denne radio før, og er lidt forvirret. Ruark er nemlig navnet på det firma, der stod bag Vita Audio, som lagde navn til den første R1-radio, som vi testede i 2012. Dengang konkluderede vi, at det var den mest vellydende af de små bordradioer, og gav den udmærkelsen Bedst i Test.

Siden da har højttalerproducenten Ruark Audio sat deres eget navn på radioen og opdateret den to gange. Den seneste udgave er definitivt den bedste, og her er det stort set kun chassiset, der er det samme. Indvendig er alting nyt.

Der er stadig tale om en lille DAB+ radio med FM, men nu er der også Bluetooth til trådløs streaming, og i lighed med Tivoli Audio bruger man chassiser af træ. Eller – som på vores testeksemplar – stof fra ærkebritiske Osborne & Little, der er kendt for deres mønstrede tekstiler og tapeter.

Radioen fås i sort, hvid, valnød eller Melo, som det mønstrede stof hedder, og koster det samme uanset udførelse. For pengene får man en fiks, men ikke bærbar og batteridrevet radio.

Både højttaler-enheden, forstærkeren, radiomodtageren og OLED-skærmen er ny på Mk3-udgaven. Hvis man vil have den med udenfor, må man enten bruge en lang forlængerledning eller en separat batteripakke, som fæstnes bag på radioen og giver 12-15 timers spilletid på en opladning.

 

Lydkvalitet

Den stofklædte radio stiller definitivt op i luksusklassen, hvad kvalitet angår. Knapper, volumenkontrol og byggekvalitet opleves som mere gennemført, end det er tilfældet på de fleste bordradioer, vi har testet. Undtagelsen er måske skotske Revo, hvis radioer også holder meget høj kvalitet.

Med Bluetooth er det en fremragende streaming-højttaler, for i lighed med radiomodtageren – både på FM og DAB+ – lyder den lille radio uforskammet godt. Lydbilledet er åbent og klart, og der er masser af bas for sådan et lille element. Musikgengivelsen er fyldig og klangrig, ligesom tale er let at forstå. Sammenlignet med Tivoli PAL+ er lydbilledet større, og sammenlignet med Pinell GO+ er R1 Mk3 rigere på klangfarver.

Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)
Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)

Det, der adskiller R1 Mk3 fra alt andet, vi har hørt – med Revo SuperConnect som en mulig undtagelse – er at Ruark-radioen har så forbandet ren og fokuseret mellemtone. Samtidig er bassen fed og stram på én gang, og den eneste begrænsning er, at den ikke spiller voldsomt højt eller går særlig dybt i bassen.

Hvis du sætter den på en hylde i den anden ende af lokalet, er det forbløffende, hvor godt lyden fra den lille højttaler i radioen bærer.

 

Konklusion

Ruarks radio er ikke billig, men den ser både bedre ud og spiller bedre end andre miniradioer på markedet. Hvis du ikke har brug for batteridrift eller Wi-Fi streaming, er R1 Mk3 den bedste radio i prisklassen lige nu.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  Huaweis første hi-fi-højttaler imponerer. Ikke så underligt, da det er Devialet, der står for lyden.
  Premium-soundbaren LG SN8YG har, hvad man har brug for af udstyr, og lydmæssigt har LG oppet sig. Men hvad pokker har de tænkt på med app’en?
  Marantz’ nye CD-afspiller er også en netværksafspiller. Og en internetradio. Og en DAC. Og en forforstærker. Og en ...
  Der var engang, hvor Apples MacBook Air var det helt naturlige valg, hvis man skulle have sig en prisbillig og ultraslank bærbar computer. Er det stadig tilfældet?
  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker

  Denon DCD-A110

  Vejl.pris 21999 kr Til ære for dine CD-skiver

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.