Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Ruark Audio R1 Mk3

DAB-radio til de kræsne

Her er det ikke kun lydkvaliteten, der overbeviser. Udførelsen ligger også en tand eller to over konkurrenterne.

Skrevet af / 22/08/2016 - 06:00
Ruark Audio R1 Mk3
Lasse Svendsen

Det er forståeligt, hvis du synes, du har set denne radio før, og er lidt forvirret. Ruark er nemlig navnet på det firma, der stod bag Vita Audio, som lagde navn til den første R1-radio, som vi testede i 2012. Dengang konkluderede vi, at det var den mest vellydende af de små bordradioer, og gav den udmærkelsen Bedst i Test.

Siden da har højttalerproducenten Ruark Audio sat deres eget navn på radioen og opdateret den to gange. Den seneste udgave er definitivt den bedste, og her er det stort set kun chassiset, der er det samme. Indvendig er alting nyt.

Der er stadig tale om en lille DAB+ radio med FM, men nu er der også Bluetooth til trådløs streaming, og i lighed med Tivoli Audio bruger man chassiser af træ. Eller – som på vores testeksemplar – stof fra ærkebritiske Osborne & Little, der er kendt for deres mønstrede tekstiler og tapeter.

Radioen fås i sort, hvid, valnød eller Melo, som det mønstrede stof hedder, og koster det samme uanset udførelse. For pengene får man en fiks, men ikke bærbar og batteridrevet radio.

Både højttaler-enheden, forstærkeren, radiomodtageren og OLED-skærmen er ny på Mk3-udgaven. Hvis man vil have den med udenfor, må man enten bruge en lang forlængerledning eller en separat batteripakke, som fæstnes bag på radioen og giver 12-15 timers spilletid på en opladning.

 

Lydkvalitet

Den stofklædte radio stiller definitivt op i luksusklassen, hvad kvalitet angår. Knapper, volumenkontrol og byggekvalitet opleves som mere gennemført, end det er tilfældet på de fleste bordradioer, vi har testet. Undtagelsen er måske skotske Revo, hvis radioer også holder meget høj kvalitet.

Med Bluetooth er det en fremragende streaming-højttaler, for i lighed med radiomodtageren – både på FM og DAB+ – lyder den lille radio uforskammet godt. Lydbilledet er åbent og klart, og der er masser af bas for sådan et lille element. Musikgengivelsen er fyldig og klangrig, ligesom tale er let at forstå. Sammenlignet med Tivoli PAL+ er lydbilledet større, og sammenlignet med Pinell GO+ er R1 Mk3 rigere på klangfarver.

Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)
Bluetooth giver dig musik-streaming direkte til radioen. (Foto: Producent)

Det, der adskiller R1 Mk3 fra alt andet, vi har hørt – med Revo SuperConnect som en mulig undtagelse – er at Ruark-radioen har så forbandet ren og fokuseret mellemtone. Samtidig er bassen fed og stram på én gang, og den eneste begrænsning er, at den ikke spiller voldsomt højt eller går særlig dybt i bassen.

Hvis du sætter den på en hylde i den anden ende af lokalet, er det forbløffende, hvor godt lyden fra den lille højttaler i radioen bærer.

 

Konklusion

Ruarks radio er ikke billig, men den ser både bedre ud og spiller bedre end andre miniradioer på markedet. Hvis du ikke har brug for batteridrift eller Wi-Fi streaming, er R1 Mk3 den bedste radio i prisklassen lige nu.

Lyd & Billede mener

Stilfuldt design og upåklagelig lyd fra en af de mest gennemførte miniradioer, vi har set og hørt. Den er ikke bærbar, batteripakken er ekstraudstyr, og prisen er høj.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top