Search
Generic filters

: Roberts Radio R100

Radio i flere rum

Roberts’ mest moderne radio gør meget godt, og du kan udvide med højttalere i flere rum.

Lyd & Billede mener

Praktisk og tiltalende design, veludstyret med streaming og alle de radiokanaler, du kan drømme om. Plus for multirumsunderstøttelse.
Lyden er ikke helt i top, og batteri er ekstraudstyr.
Lydkilder: DAB+, FM, internetradio
Streaming: Bluetooth, Spotify
Tilslutning: Mini-jack ind, hovedtelefoner ud (stereo), USB, LAN
Andet: App-betjening, farveskærm, multirum
Pris: 2.990 kroner
Web: komplett.dk

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2990 kr

Den traditionelle radiomodtager findes snart ikke længere. I dag er de alle sammen digitale med streaming, internetradio, og jeg ved ikke hvad. Moderne radioer giver dig langt flere valgmuligheder.

Såsom FM-radio, internetradio, DAB+ og streaming via Bluetooth. Altså alt, hvad du har brug for fra en radio, i ét og samme produkt, og desuden kan du bruge den som trådløs højttaler til mobilen.

Engelske Roberts Radio er en af mange producenter, der tilbyder alt dette i deres radioer, men med R100 har de taget et skridt videre. Den adskiller sig fra andre Roberts-radioer ved et udpræget moderne design, for de er egentlig bedst kendt for retro-radioer, der ser ud, som om de stammer fra 50’erne.

Læs: Vellydende multikunstner

Men R100 er ikke kun moderne af udseende. Den har selvfølgelig FM-radio, men også alt det andet. Derudover er den ikke alene trådløs med Bluetooth-streaming; den har også Spotify integreret, og den understøtter multirum. Så kan du koble en eller flere af Roberts’ højttalere fra R-serien til, over samme trådløse netværk, og spille musik i flere rum. Vil du have større lyd, kan en ekstra højttaler give stereolyd.

R100 understøtter også streaming fra den bærbare via DLNA, så du kan bruge den som højttaler til dit musikbibliotek.

En praktisk farveskærm viser menuvalg, kildevalg og andre indstillinger, men også albumcovers og billeder. Vi hører egentlig til dem, der foretrækker en drejelig volumenkontrol. Her er der i stedet tryknapper til volumen og alle andre indstillinger.

App-betjening

Du kan betjene Roberts-radioen og eventuelle R-højttalere med en app kaldet UNDOK. Her får du de samme indstillingsmuligheder, også volumenkontrol direkte fra mobilen og kontrol over alle højttalerne i opsætningen.

R100 har tilslutninger på bagsiden til andre lydkilder, enten analogt via mini-jack eller digitalt via USB. Radioen har et håndtag i syntetisk læder og er lille nok til at være bærbar. Hvis du virkelig har brug for bærbarhed, kan du købe en batteripakke til radioen. Den ligner en sokkel og monteres på undersiden. Fuldt opladet giver den op til 12 timers batterilevetid.

Bag gitteret sidder der to højttaler-enheder og en bashøjttaler. Det giver forholdsvis god lyd for sådan en lille radio (16 cm høj og 24 cm bred).

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Kanongod lyd

Sæt den på en hylde og skru op for lyden, og du vil blive forbløffet over, hvor højt den kan spille. Den lyder sejere og klarere end mange andre radioer, vi har sammenlignet med, men ikke helt på niveau med Tivoli Audio Music System Three eller Revo SuperConnect. Som er de to bedste radioer, vi har testet i prisklassen. De giver varmere, mere fyldig og afbalanceret lyd.

Men det betyder ikke, at lyden fra R100 er dårlig. Den er frisk og sprælsk, med nok af både bas og tryk på til de fleste. Tale er klart defineret, og du slipper for følelsen af, at alle i radioen mumler. Som det ellers er almindeligt på mange af de DAB-radioer, vi tester.

Den er slet ikke dårlig til musik heller. Rytmen i musikken er let at følge, og solister gengives overbevisende. Vokaler kan dog lyde tyndt, diskanten er lidt for skarp i kanterne, og selv om den kan spille højt, er der tydelig forvrængning i lydbilledet. Også på forholdsvis moderat volumen.

Det er dog ikke det hele, der er R100’s skyld, for de fleste radiostationer sender i elendig kvalitet. Typisk 64 kbit, hvilket er latterlig meget kompression, især til musik, men der er bedre lyd på sendinger med 160 kbit. Det hjælper også lidt at skifte til internetradio eller afspille musik fra mobilen via Bluetooth. Men selv da er lydkvaliteten ikke helt i top.

Konklusion

Roberts’ moderne radio byder på smarte og praktiske løsninger. Muligheden for multirum og stereo med en eller flere ekstra højttalere er noget, som mange vil bifalde. Den har alt, hvad man har brug for af tilslutninger, og lydkvaliteten er slet ikke værst. Omend ikke opsigtsvækkende på andre måder, end at R100 kan spille højt med overbevisende bas.

De, der ønsker sig en god radio med mange muligheder, vil næppe blive skuffet.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Vejl.pris 41995 kr Analog forstærker med digitale tricks

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!