Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Revo SuperSystem

Skinnet bedrager

Trådløst anlæg med en lydkvalitet, der langt overgår den lille størrelse.

Skrevet af / 12/01/2016 - 06:00
Revo SuperSystem
Lasse Svendsen

Hvis du overvejer at anskaffe dig et mikroanlæg, men er bange for, at lyden bliver for pjevset, var det måske en idé at tage et kig på skotske Revos nye SuperSystem. Som faktisk er et helt anlæg, bare med indbyggede højttalere.

Det prisbelønnede design har vi set før. Revos digitalradioer – f.eks. den lille SuperSignal og den lidt større SuperConnect – glider let ind i et moderne hjems indretning og fås i flere farver. Det samme gør den noget større, men stadig kompakte SuperSystem. Et alt-i-ét anlæg med streaming, digitalradio og Spotify Connect. I stereo.

Som ikke fylder mere end et traditionelt mikroanlæg, men spiller federe og klarere end de fleste andre. Det er i øvrigt Revos varemærke. Det stilrene design skjuler nemlig en rå forstærker og eksklusive højttaler-elementer, som i høj grad bidrager til den opsigtsvækkende gode lyd.

De nærmeste konkurrenter til Revo SuperSystem er Geneva Model M og Tivoli Audio Music System+. Begge med digitalradio, streaming og flere højttaler-elementer for at give mere fyldig lyd.

 

Trådløs multirumslyd

Revos lille anlæg skal ikke forveksles med en almindelig bordradio. Den er ikke meget større end f.eks. Amadeus Lacuna Large, men væsentlig mere avanceret. Den er også meget mere end en radio med FM, DAB og musik-streaming fra mobil eller tablet.

SuperSystem kombinerer alt dette med netradio, og det er også muligt at streame til anlægget over hjemmets Wi-Fi-netværk. Her sætter man laptoppen op som musik-server – en relativt simpel operation, der kræver 20 minutters indsats – og så kan man streame musik til SuperSystem.

Derefter kan man selv vælge, om man vil bruge det lokale musikbibliotek eller afspille trådløst fra Spotify, Apple Music eller Tidal. Man kan også koble flere enheder sammen, der understøtter multirumslyd, med SuperSystem som en del af et multirums-setup.

Men alt dette ville være uden betydning, hvis ikke lyden var god. Derfor har Revos anlæg ikke kun ét højttaler-element, men to 3,5 tommers BMR-elementer (Balanced Mode Radiator) plus en subwoofer i bunden.

BMR-elementer har vi gode erfaringer med fra Revos mindre modeller og Naims Ovator-højttalere. De flade BMR’er er fuldtone-elementer med høj effektivitet, som leverer forbavsende klar og fyldig lyd, når de parres med en subwoofer.

SuperSystem fås i sort, hvid eller valnød og med grå eller sort front. (Foto: Producent)
SuperSystem fås i sort, hvid eller valnød og med grå eller sort front. (Foto: Producent)

 

Klassens bedste lyd

Når man har pakket anlægget ud og sat strøm til, tager opsætningen med at søge efter radiostationer og få forbindelse til mobilen via Bluetooth kun få minutter. Derefter er det bare at spille løs. Enten direkte fra telefonen eller fra FM, DAB+, netradio eller en tilsluttet enhed. F.eks. tv’et. SuperSystem fungerer nemlig fint som tv-højttaler, og lyden er langt bedre end på de fleste tv’er.

Det er den også, hvis man sammenligner med det meste af, vi har testet af tilsvarende anlæg. Mikroanlæg, alt-i-ét anlæg og bordradioer kommer på hårdt arbejde, hvis de skal prøve at overgå lyden fra Revo SuperSystem.

En 80 watt forstærker driver BMR-elementerne og subwooferen. Det giver anlægget et stort, klart, fyldigt og klokkerent lydbilde, som man sjældent hører fra så små anlæg.

Det spiller ingen rolle, om man hører debatprogrammer i radioen eller streamer musik via Bluetooth – lyden er sprudlende under alle omstændigheder. Netradio lyder dog bedre end FM, og hvis man kobler SuperSystem til en musik-server via hjemmenetværket, har man et komplet stereoanlæg, der ikke har nogen problemer med at fylde en mellemstor stue med lyd.

Den undermonterede subwoofer hjælper gevaldigt på oplevelsen af format – og selvfølgelig bas. For sidstnævnte er stram og kontrolleret, og selv om den ikke går særlig dybt, lægger den et lavfrekvent fundament, som giver balancen i lydbilledet langt større klangfylde.

SuperSystem spiller højt nok for de fleste, men har ikke kræfter nok til at spille malingen af væggene, hvis man inviterer til fest. Så har man brug for noget større. Men som hverdagsanlæg eller som et anlæg nummer to i hjemmet er den fantastisk.

 

Konklusion

Revo SuperSystem ser godt ud, spiller rigtig fedt og er let at bruge. Den mangler heller ikke noget væsentligt – måske med undtagelse af AirPlay, som giver bedre lyd, når man streamer fra Apple-enheder.

Sammen med muligheden for multirumslyd, valgfrit radionet – FM, DAB+ eller internetradio – og den beskedne størrelse gør det alt i alt SuperSystem til vores nye favorit blandt alt-i-ét anlæg.

Lyd & Billede mener

Fremragende lyd uanset kilde, trådløs streaming og lækker byggekvalitet. Mangler AirPlay.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Bedst uden eget phonotrin

Kompaktanlægget som har alt

Et usædvanligt godt køb

Pladespiller med startknap

Har du set noget lignende?

Hegel holder aldrig op med at overraske

Lyd & Billede
Scroll to Top