test: Onkyo A-9150

Forfinet lyd i mellemklassen

Onkyo tager jakkesæt og slips på og leverer lyden med stil og elegance.
Lyd & Billede mener
Al musik lyder fint, forstærkeren leverer hurtigt på transienter og detaljer, og laver aldrig nogen store fejl. God digitalkonvertering!
Kraften er begrænset, og til prisen findes der forstærkere med større underholdningsfaktor.
Specifikationer

Udgangseffekt, 8 ohm: 2 x 30 W
Udgangseffekt, 4 ohm: 2 x 60 W
Indgange: 2 x optisk, 2 x koaksial, 4 x RCA line, Phono MM/MC, RCA effekt ind
Line-udgang: 2 x RCA (variabel og fast)
Mål og vægt: 13,9 x 43,5 x 33,1 cm / 9,2 kg
Finish: Sort eller sølv
Web: eu.onkyo.com

Annonce
Annonce
forfatter

Med stereoforstærkeren A-9150 har Onkyo sat sig for at bringe ægte hi-fi-lyd til de tusind hjem.

Den er udstyret med en højopløst digitalkonverter (DAC) med fire indgange: To optiske og to koaksiale. Sammen med fire analoge line-indgange plus pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup burde det være rigeligt.

Endelig har Onkyo arbejdet på at øge den såkaldte slew rate, der bestemmer, hvor hurtigt forstærkeren formår at reagere, f.eks. når en trommestik hamrer i et lilletrommeskind, eller et plekter trækkes hen over guitarstrenge. A-9150 skal kunne klare hele 500 volt pr. mikrosekund, hvilket selv enkelte high-end-forstærkere må misunde den.

Det, man har givet afkald på for at holde prisen nede, er effekt. Onkyo A-9150 yder nemlig kun 2 x 30 watt i 8 ohm, det samme som en middelmådig “skrivebordsforstærker”. Men den skulle fordoble det i 4 ohm, hvilket i så fald betyder stabil drift.

Lydkvalitet

En af vores favoritter blandt kompakthøjttalerne er KEF Q150 (3.600 kroner), og med et par af disse viser forstærkeren sig fra en musikalsk side. Mere rolige akustiske toner, såsom balladen “Perfect Duet” med Ed Sheeran og Beyoncé, lyder flot og åbent. Lydbilledet er stort, klangen er fin, og luften fra Beyoncés stemmebånd er upåklagelig. Det lyder fint med min MacBook Pro tilsluttet optisk og med Tidal som lydkilde.

Annonce

Akustisk musik lyder i det hele taget vældig fint. Men stigehastighed eller ej, så får vi ikke helt feststemning, når rytmerne skal smælde. F.eks. med “Codeine Dreaming” med rapperen Kodak Black og Lil Wayne som gæst. Selv med større højttalere som de gulvstående Canton GLE 496 er der begrænset action her.

Til sammenligning har Yamaha R-N803D mere kraft og engagement til 6.900 kroner. Den har ikke Onkyos opløsning, men den er mere alsidig og underholdende. Så får du streaming og DAB-radio med i købet. En anden mulighed er NAD C338, også den med streaming – og mere knald på end Onkyo.

Rega Brio til 5.600 kroner lyder endnu mere musikalsk end Onkyo, og også den har mere punch og kontrol. En gennemført bedre forstærker. Ganske vist til en tusindlap mere og uden digitalindgange, men stadig et bedre køb.

Konklusion

Onkyo A-9150 er en forstærker, der gør få ting galt. Den lyder rigtig fint med luftige toner og et godt stereoperspektiv. Digitale lydkilder får god behandling gennem digitalkonverteren, og den har endda pladespillerindgang til både MM- og MC-pickup.

Det, vi savner, er kraft. Den vågner aldrig helt til live – det bliver ligesom altid silkeglat, uanset hvilken slags musik man spiller, og hvilke højttalere man kobler til. En god forstærker, som bare mangler noget spark.

Annonce
<
>
Et særligt filter, som Onkyo kalder DIDRC – Dynamic Intermodulation Distortion Reduction Circuitry – skal reducere højfrekvent støj i digitalkonverteringen. (Foto: Onkyo)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.