Search
Generic filters

: NuPrime ST-10

En lille kraftkarl

No-nonsense effektblok kan trække det meste uden at gøre væsen af sig.

Lyd & Billede mener

At gengivelsen er saglig, behøver ikke at betyde, at den er kedelig. Har kræfter nok til at få de fleste højttalere til at spille rock.
Vi er oppe i en prisklasse, hvor konkurrencen er hård. Hvis du er til varm lyd, skal du lede andetsteds.
 • Udgangseffekt: 2 x 150 W klasse A/D (8 ohm)
 • Indgange: Analog stereo RCA, balanceret XLR stereo
 • Udgange: 1 x højttalere (banan/skrueterminaler)
 • Mål og vægt: 21,5 x 5,9 x 39,4 cm / 6 kg
 • Finish: Sort eller sølvanodiseret aluminium
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 13990 kr

NuPrime ST-10 er den indlysende makker til DAC-10H. Designet og de ydre dimensioner er akkurat de samme. Dog er frontpladen helt blottet for kontroller, fraset en næsten usynlig afbryderknap og en enkelt LED-indikator.

Til gengæld er der – for en effektforstærker – fyldt godt op på bagsiden af ST-10. Et sæt kraftige skrue/bananbøsninger til højttalertilslutning samt både balancerede (XLR) og konventionelle RCA-indgange. En vippeknap skifter mellem balancerede og ubalancerede signaler. Der er desuden en trigger-indgang til fjernstyret tænd/sluk – f.eks. fra NuPrime DAC-10H.

ST-10 er en ren udgangsforstærker på 2 x 150 watt. Som NuPrimes øvrige forstærkere kører udgangstrinet i klasse D og de øvrige kredsløb i klasse A.

Forskellen i effekt mellem STA-9 – som vi testede i septembernummeret – og ST-10 er kun 30 watt. ST-10 koster til gengæld det dobbelte.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Det er ikke personlighed og varme, der præger produkterne fra NuPrime. Så hvis det er den slags tillægsord, du leder efter, når du læser tests, vil ST-10 ikke være det mest nærliggende valg. Det kunne den til gengæld være, hvis du søger efter en neutral måde at få drevet de allerfleste højttalere på. I lighed med sine “søskende” IDA-16, IDA-8 og senest STA-9 sætter den kun et meget lille fingeraftryk på den lyd, der passerer igennem den.

Som sagt er forskellen i effekt (og for den sags skyld størrelse) mellem ST-10 og den halvt så dyre STA-9 beskeden. Men effekttal, målt på rent ohmske modstande, afslører langtfra hele sandheden.

Sat efter en god signalkilde som DAC-10H er der masser af detaljer på begge. Men når der kommer rock på programmet, spillet højt og over lidt mere krævende højttalere, viser ST-10 en kraft, der står i skarp kontrast til størrelsen. Her får man en solid og magtfuld bund. De dybe basdrøn på Trentemøllers “…Even Though You’re With Another Girl” får den tyngde, de skal have, og bas- og trommedetaljerne i Ginger Bakers “Time Be Time” smælder ud i rummet, spillet over System Audio Pandion 30.

Begrebet “næsten-reference” svarer til at sælge elastik i metermål: Det kræver en stærk moral. NuPrime holder dog sit løfte, og ST-10/DAC-10H-sættet leverer en lydkvalitet, der tenderer mod det bedste, men uden at du skal sælge begge nyrer for at få råd.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

NuPrime ST-10 holder linjen fra de øvrige NuPrime-forstærkere. Den er neutral på grænsen til det uengagerede, hvilket på den anden side betyder, at den behandler al musik lige loyalt. Hvis du vil have en bestemt klang, skal den komme fra resten af kæden. Der er tilstrækkeligt med kræfter til at spille stuen op med de fleste højttalere, også de mere tungtdrevne.

Faktisk er den værste konkurrent NuPrimes egen IDA-16, der kun koster en tredjedel mere, og som har endnu mere råstyrke og en indbygget forforstærker og DAC.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Vejl.pris 41995 kr Analog forstærker med digitale tricks

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!