: Nordklang DAB300

DAB+ og streaming til menneskepenge

Du får overraskende meget radio for pengene i Nordklang DAB300.
Lyd & Billede mener
DAB+, FM-radio og trådløs Bluetooth-streaming til en pris, der må give konkurrenterne sved på panden.
Kun mono-lyd og ingen mulighed for batteridrift. Netradio får man (trods alt) heller ikke.
Specifikationer
  • Indgange: Bluetooth, AUX (3,5 mm minijack). USB-stik til opladning.
  • Trådløst:  DAB, DAB+, FM, Bluetooth (A2DP)
  • Forvalgsstationer: 10 DAB + 10 FM
  • Mål: 22 x 13,5 x 11,5 cm (BxHxD)
Annonce
Annonce
forfatter

Det er sikkert et tegn på fremskreden alder, når undertegnede journalist stadig kan huske en tid, hvor man købte radio hos radiohandleren og kød hos slagteren. Så meget mere, eftersom både byens eneste slagter og den lokale radioforhandler begge er lukket inden for de seneste år.

Hvilket bringer os hen til supermarkederne Bilka og Føtex. Hvor man kan købe alting på et sted. Også en nydeligt udseende køkken- og clockradio Nordklang DAB300.

Radioen er en lille bordmodel i sort eller hvid højglansfinish. En ring af trykknapper til funktionsvalg omgiver en drejeknap, som både er volumenkontrol, kanalvælger og funktionsvælger. En enkelt 4” fuldtonehøjttaler leverer lyden.

På bagsiden er der en hovedtelefonudgang, AUX-indgang (3,5 mm. minijack) og en USB-port til opladning. En stavantenne tager sig af modtagelsen. Der er også en basrefleksport.

Ligetil betjening
Betjeningen af DAB300 er så forholdsvis simpel, som man kan forvente af en DAB-bordradio. Kanalsøgning og indstilling af op til 10 DAB- og FM-kanaler tager nogle få minutter. Og det indbyggede ur henter den korrekte tid fra DAB-nettet.

Annonce

Der er også en alarmfunktion, så man kan blive vækket af sød musik eller automatisk få åbnet for middagsradioavisen. Endelig er der mulighed for at streame trådløst via Bluetooth fra mobil, tablet eller computer.

Udvalget af funktioner og features ligner mange andre moderne køkkenradioer, f.eks. Pure Evoke A4, som vi testede for nylig. Nordklang DAB300 har dog hverken fjernbetjening eller mulighed for batteripakke. Men den koster til gengæld også kun lidt over en tredjedel af Evoken.

Lyden
Som den mono-køkkenradio, Nordklang DAB300 er, med en enkelt højttaler ombord er der ikke lagt op til hi-fi. Men taleforståeligheden er prima, og den klarer desuden fint at levere lydspor til madlavningen eller sød musik til vækning.

Konklusion
Nordklang DAB300 er en vellykket digital køkkenradio med samme stærke og svage sider som andre radioer i samme klasse. Men vel at mærke til en pris, som de færreste konkurrenter kan være med på. Hvis du er på jagt efter en god radio uden dikkedarer til morgennyheder, som også klarer at agere afspiller for Spotify fra din mobil eller tablet, er det vanskeligt at forestille sig et bedre valg.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.