Search
Generic filters

TEST : Merging NADAC PL8

En ophøjet enhed i otte kanaler

Schweiziske Merging Technologies tager os med til det hinsidige – i fuld surround-sound – med deres magiske netværks-DAC.

Merging NADAC PL8

Lyd & Billede mener

Magisk lyd, ikke bare i stereo, men også i 7.1 surround. Er desuden en fuldgyldig Roon-server.
Vi savner en USB-B-indgang.

Indgange: Optisk TOSLINK, SPDIF, AES/EBU, USB-A (hukommelseslæser)

Udgange: Digital clock (BNC), 8-kanals RCA/XLR (variabel og fast volumen), hovedtelefoner (6,3 og 3,5 mm)

Streaming: Ja (fuldgyldig Roon-server)

Opløsning: 32 bit/384 kHz, DSD256 (11,2 MHz)

DAC: ESS Sabre ES9008S

Betjening: Fjernbetjening og frontpanel

Mål: 21,5 x 5,2 x 15 cm

Vægt: 1 kg

Finish: Sort

Web: nordicproaudio.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 118.000 kr

Hvor Merging Technologies er ret ukendte i hi-fi-verdenen, er deres produkter så meget desto mere udbredt i studiebranchen. Det handler om at tage lyden fra indspilningsstudiet og forevige den, helst uden forringelser. Og det med udstyr med pålidelig byggekvalitet, lavet til at holde år efter år. Det er jo også det, vi vil have, når den samme musik skal afspilles, så det må vel være optimalt at lade Merging stå for dekodningen i sidste ende af kæden?

Det er her, digitalkonverteren NADAC kommer ind i billedet. I vores tilfælde NADAC PL8, der ud over at være en DAC også en netværksafspiller. Med high-end-afspilleren Roon indbygget. Og desuden med otte kanaler! Det betyder, at den kan afspille multikanals musikfiler i perfekt surround-sound. Så er det bare at tilføje en masse effektforstærkere og højttalere!

(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Opsætning

Vores faste high-end-opsætning består af følgende effektforstærkere:

Front: Hegel H30 i stereo
Center: Hegel H30 brokoblet i mono
Surround: Hegel H20 i stereo
Surround bag: Hegel H20 i stereo

Højttalerne er Procella P6 hele vejen rund samt subwooferen P15AMP. Sidstnævnte har ikke indbygget delefilter, og i vores tilfælde spiller vi hele frekvensområdet ind i subwooferen. Dermed er det optagelsen, der dikterer frekvensbredden på baskanalen. Så hvis lydstudiet har villet have en hel kontrabas med overtoner og alting gennem baskanalen, så er det dét, der kommer ud af subwooferen.

Som regel behersker studiet sig dog, og da vi i dette tilfælde ikke skal bruge opsætningen til film, men udelukkende til musik, fungerer det exceptionelt godt.

(Foto: Geir Gråbein Nordby)

Man kan selvfølgelig også bruge den til film, men da NADAC ikke er en processor, men udelukkende håndterer PCM-signaler (og DSD), må eventuelle Dolby Digital- og DTS-lydformater transkodes til PCM på forhånd.

Anyway, i videoen kan du se, hvad vi synes om Merging NADAC PL8.

På bagsiden af Merging NADAC PL8 finder man otte balancerede og otte ubalancerede udgange. De digitale indgange er mere sparsomme, og vi savner en USB-B-indgang til brug med PC og Mac. Selv om det er en fuldgyldig netværksafspiller. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

OBS!

I videoen kommer undertegnede til at hævde, at stereoversionen PL2 har en lydmæssig fordel i forhold til PL8, når man spiller musik i to kanaler, fordi ottekanals DAC-chippen så brokobles til stereo, og støjgulvet dermed sænkes yderligere. Men PL8 gør også dette automatisk, når den bruges i tokanals indstilling, så PL2 har alligevel ikke nogen fordel sammenlignet med PL8. Det er dermed udelukkende antallet af kanaler, som kan afspilles, der adskiller de to.

Toppladen på Merging NADAC PL8 er fastgjort med solide skruer, som elegant er nedsænket i pladen. (Foto: Geir Gråbein Nordby)
Du kan konfigurere, hvordan Roon adresserer de forskellige kanaler. (Skærmskud fra Roon)
Et 6-kanals musikspor afspilles fra PC til Merging PL8 via Roon. (Skærmskud fra Roon)
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.