: Mcintosh McAire

X-faktor

McAire er den fedeste AirPlay-højttaler til dato. Men billig er den ikke.
Lyd & Billede mener
Varm, fyldig og dynamisk lyd Solid kvalitet Cool design
Høj pris
Specifikationer
  • AirPlay-højttaler
  • Line-indgang
  • Fjernbetjening
Annonce
Annonce
forfatter

Bedre lyd skal du lede længe efter. Få trådløse højttalere når McIntosh-højttaleren til VU-metrene på fronten. Men så er det til gengæld også nogle, som koster 25.000 kroner. Og da taler vi ikke om et anlæg, men en trådløs AirPlay-højtaler. Ingen docking, ingen radio eller cd-afspiller integreret. Kun kablet eller trådløs tilslutning til en lydkilde.

Den en halv meter brede og 14 kilo tunge højttaler har en upåklagelig kvalitetsfølelse. Den ser meget mere stilig ud i levende live end på billeder og fungerede fejlfrit i testperioden. Hvis man tænker på at tilslutte en iPhone trådløst – og det er trods alt pointen – kan man styre musikken med den mobil, man har i lommen.

Efter en installationsprocedure, som indbefatter at tilslutte iPhone eller iPad til USB-stikket på bagsiden, er det bare at spille løs. McAire kan også styres direkte fra Mac’ens iTunes-afspiller, hvor man bare vælger McAire i AirPlay-menuen. Og så er det med at holde fast. For 10 cm bas-elementerne indvendig, de to 5 cm mellemtone-elementer og diskanten på fronten flytter mere luft end de fleste AirPlay-højttalere, vi kender til.

B&W Zeppelin Air? Glem det. Den lyder fyldig og flot, men du kan spille højere og barskere med McAire. Lydkilde vælger du fra fronten eller den medfølgende fjernbetjening. Har man f.eks. placeret McAire under tv’et, kan tv-lyden kobles til den analoge lydindgang på bagsiden, mens man styrer musikbiblioteket med mobilen over AirPlay.

Luftens baron
De to effektmetre fejer hidsigt over decibelskalaen, og når de tangerer nulpunktet, er det så højt, at det gør ondt. Men lyden er lige så klar alligevel. Lydbilledet brister lidt under de værste dynamiske udsving, men hvis jeg skruer volumen et par hak ned, er alt på plads igen. For her kan man spille højt. Og let fylde en normalt stor stue med musik; dog ikke med den mest potente dybbas, men bassen er både fyldig og dynamisk. Og kan godt sammenlignes med kvaliteten fra vældig gode kompakthøjttalere som f.eks. de små Dali Mentor Menuet.

Annonce

Lydbilledet er temmelig voksent for en så kompakt stereohøjttaler, som McAire trods alt er, og som trådløs AirPlay-højttaler er den meget velspillende og engagerende. Vokaler gengives med behagelig varme i klangen, og mellemtonen er godt defineret, så sartere instrumenter kommer godt frem. Detaljerigdommen er ikke akkurat det fremmeste fortrin ved lyden, men musikken præsenteres med realistisk fylde, og elguitaren får sin tydeligt markerede plads i lydbilledet. På lige linje med pianoer og messingblæsere. For eksempel. Diskanten er vel det eneste sted, hvor jeg finder det nødvendigt at bore lidt. Den er nemlig ikke lige så luftig og gennemsigtig som på en god højttaler, men det er strengt taget det eneste, foruden prisen, der kan kritiseres ved McAire.

Pris
25.000 kroner for en AirPlay-højttaler er ikke ligefrem småtterier. Selv om lyden er nok så god. Men så er McIntosh McAire mere at regne for et anlæg. Ikke bare en højttaler. For den kan fint fungere som lydanlæg for hele familien, og så ser prisen måske ikke så dum ud alligevel. Man skal ikke undlade at nævne, at anlæg som Linn Kiko eller et par trådløse Dynaudio Xeo 3 højttalere er vellydende alternativer, men ingen af dem har den samme X-faktor som McAire.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.