TESTS Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender 2024 Deltag her!

: Henry Audio USB DAC 128 mkII

Hi-fi-lyd fra pc’en

En overkommelig digitalkonverter, der graver guldlyden ud af din computer!

Af / 31/08/2015 - 06:00
Henry Audio USB DAC 128 mkII

Lyd & Billede mener

  • Med luftige og opløste overtoner, god fylde i bassen og i det hele taget brillant musikformidling er det svært at tro, at denne DAC koster under 2.000 kroner.
  • Ingen nævneværdige svagheder til prisen.

For mange er computeren blevet den vigtigste kilde til musik i hjemmet. Hvad enten det så er YouTube, streaming-tjenester eller downloadet musik. Men en computer er i bund og grund ikke nogen god musikformidler, hvis man da ikke skifter lydkortet ud. Eller – meget lettere – kobler en digitalkonverter (DAC) med USB mellem computeren og det eksisterende musikanlæg.

Vi stiftede bekendtskab med Henry Audio sidste år, da vi fik deres USB DAC 128 til test. En smart lille USB-konverter til computeren, hvis prisseddel lød på kun 1.200 kroner, men som selv lød, som om den sagtens kunne koste 4.000 kroner. Den kunne trylle guld ud af computeren og udfordre langt dyrere konvertere. Vores eneste anke var, at den manglede lidt power i dybbasregisteret.

Derfor er det interessant at se, om arvtageren lykkes i denne henseende. Og det er netop det, man har taget fat i med den nye mkII, der er blevet udstyret med en ny strømforsyning med større kondensatorbank.

En anden opgradering er udvendig i form af nye RCA-stik, som nu rager mere ud fra chassiset og tillader plugs med større kabelskærm. Desuden er de forgyldt for at få bedre terminering. Prisen er steget efter opgraderingen, men er stadig under 2.000 kroner.

 

Annonce

Tværnational USB-løsning

Det mest spændende ved Henry Audio USB DAC 128 mkII er måske den asynkrone USB-overførsel af lydsignalet.

Ligesom på forgængeren er den resultatet af et open source-projekt, hvor konstruktør Børge Strand-Bergesen har arbejdet på tværs af landegrænserne med radiokonstruktører i Canada, Singapore, England og Rusland for at finde en løsning, hvor det digitale signal kan transporteres så upåvirket som muligt fra computeren til DAC’en.

HenryAudio_USB_DAC_128mk2_BAK
RCA-stikket er nu forgyldt og rager mere ud for at gøre plads til ledninger med større kabelskærm. Knapperne på bagsiden bruges til at skifte den maksimale opløsning fra 48 til 192 kHz.

 

Det lidt der skulle til

Det er helt klart, at den allerede rigtig gode USB DAC 128 er blevet endnu bedre. For præcis som vi blev lovet, har mkII-udgaven mere vægt på basresponsen. En stortromme opleves som havende lidt mere kød i fundamentet, et flygel har mere klangbund, og musikken har generelt lidt større kontrast.

Samtidig opleves lydbilledet som lidt varmere og blødere, uden at det er blevet mere trægt. Tonestrukturen er rigtig god, og hvad enten det er standerhøjttalerne Bowers & Wilkins 685 S2 til 4.800 kroner eller undertegnedes egne gulvstående Gallo Reference 3.5 til 60.000 kroner, så løfter Henry Audio USB DAC 128 mkII musikoplevelsen markant.

Ligesom forgængeren har mkII-udgaven ikke så meget punch i bassen som den dyrere HRT Music Streamer HD, men den er lidt tættere på i denne henseende. Da overtonerne ovenikøbet er mere luftige og opløste, er jeg fristet til at sige, at Henry Audios konverter er bedre. Kort og godt et kanonkøb!

HenryAudio_USB_DAC_128mk2_OPPSLAG(2)
Af udseende er mkII-versionen af Henry Audio USB DAC 128 meget lig forgængeren.

 

Konklusion

Henry Audio USB DAC 128 mkII forbedrer lyden i forhold til sin allerede glimrende forgænger. Det er ikke nogen voldsom forskel, så hvis man allerede har forgængeren, kan man fint være tilfreds med den. Men over tid mærker man de subtile ændringer, der først og fremmest kommer til udtryk i basområdet, som giver lydbilledet større klangbund og udvidet kontrast.

Når den så også lyder fabelagtigt på de lyse toner, er den simpelthen et kup, der bør overvejes, hvad enten dit stereoanlæg koster 5.000 eller 50.000 kroner.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabat!

50% På LB+ Total i 1 år!

Prøv LB+ Total i 1 måned

Fuld adgang til alt indhold i 1 måned for 49 kr

LB+ Total 12 måneder

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder

650,-
49,- / for 1 måned
108,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Annonce

Yderst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikglæde

Her får du meget for pengene

Bluesound tager kampen op med WiiM

Technics frier til de audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Slet og ret et knaldgodt køb

Bringer musikken til live

Gløder af spilleglæde

Stylet minimalisme

Hi-Fi streaming på budget

High-end i sværvægtsklassen