Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

: Geneva Classic S digitalradio

Mikroanlæg med stor lyd

Geneva har opfrisket deres mindste anlæg med bedre lyd og udsøgt træfinér.

Skrevet af / 02/06/2017 - 12:10
Geneva Classic S digitalradio
Lasse Svendsen

Nogle gange er en radio ikke bare en radio. Det har schweiziske Geneva forstået med deres nye Classic-serie, som egentlig er et trådløst anlæg. Med radio.

I ti år de har lavet store og små anlæg med radio om bord; de fleste af dem med samme minimalistisk design og som regel med lidt bedre lyd end konkurrenterne. Men med tiden er konkurrencen skærpet, og alternativerne på markedet er mange. Derfor var det på tide at lancere noget nyt. Og selv om det måske ikke ser sådan ud, er den lille Classic S faktisk ny. Altså indeni. Udseendet er næsten ikke forandret, og har man en større model fra schweizerne i stuen, passer den nye model perfekt ind, f.eks. i køkkenet.

Radioen – eller anlægget – kombinerer FM- og DAB-radio med Bluetooth musik-streaming og har line-indgang på bagsiden. Så hvis du skulle få lyst til at slutte en ekstern lydkilde til, er det også muligt.

Vores testeksemplar, der var i tillidsvækkende valnøddefinér, koster det samme som de lakerede modeller i rød, hvid eller sort og ser dyrere ud end tilsvarende produkter, vi har testet i samme prisklasse.

Indeni sidder der to 76 mm enheder, og chassiset er afstemt som en højttaler med basrefleks-port på bagsiden. Det viste sig at være en vellykket opskrift.

Touch-panelet på toppen har de samme funktioner som fjernbetjeningen.

Mangler multirum

Classic S betjenes ganske enkelt med den medfølgende fjernbetjening eller på touch-fladen på toppen. Den er markeret med brændemærkelignende symboler præget ind i fineren. Hvis du vælger at placere den i soveværelset, kan den indbygget alarm være nyttig.

Anlægget er ikke lavet til multirum med trådløs tilslutning til andre Geneva-apparater, sådan som deres kuglerunde AeroSphère-højttalere er. Classic-serien – der også omfatter to større modeller – er fritstående anlæg til rum i forskellige størrelser.

Den forhåndenværende model – som er den mindste – passer bedst til små og mellemstore rum, men kan spille forbløffende højt: På fuld hammer tangerede lydtrykket 95 decibel. Der er mere end højt nok til de fleste og giver høj party-faktor, også i en almindelig stue.

I modsætning til mange af konkurrenterne er der ingen rigtig skærm på Classic S. Det betyder ikke så meget andet, end at der ikke er nogen opsætningsmenu at navigere i. Man kan heller ikke se album-covers eller anden information på displayet, kun radiostationens navn og den valgte lydkilde.

Men det giver god brugervenlighed, så længe man ikke skal koble sig på et trådløst netværk. Som da heller ikke understøttes her.

Man behøver ikke at gøre andet end at vælge lydkilde og scanne efter radiostationer, efter at anlægget er pakket ud og sluttet til. Seks favoritstationer kan gemmes, og man finder de samme knapper på fjernbetjeningen som på touch-fladen på toppen.

Fjernbetjeningen styrer det hele.

Fyldig lyd

Selv med to små højttaler-enheder formår Geneva-anlægget at levere rigeligt med bas, selv når man spiller højt. Balancen i lydbilledet er god og hælder i retning af varm lyd med meget klang.

Har du brug for lidt mere eller mindre bas eller diskant, kan det indstilles på fjernbetjeningen efter behag. Hvis du f.eks. placerer den op ad bagvæggen, kan det være, du vil dæmpe bassen lidt. For så kan det hurtigt blive for meget af det gode med basrefleksporten, der skubber bas ud bagtil.

Lyden fra radioen er klar, og tale er veldefineret, når signalet er godt. Antennen er aftagelig, så man kan sætte en kraftigere på. Eller man kan spille radio via kabel, hvis modtageforholdene er dårlige – en fordel for f.eks. sommerhusejere, der kan have varierende signalkvalitet.

Skifter man fra radio til Bluetooth, bliver lyden klart bedre. En runde med The Weeknd og Daft Punks “I Feel It Coming” viste, hvor godt Classic S egentlig kan lyde. Beatet var stramt defineret med medrivende basgengivelse, og vokalen krystalklar.

Den mere stille “Grown Up” med Emilie Nicolas fyldte let rummet, når jeg skruede op for lyden, og man kan spille temmelig højt, før forvrængningen bliver tydelig. Classic S spiller lige så klart som, men højere end vores mangeårige favorit i klassen, Revo SuperConnect, og væsentlig bedre end Roberts R100, som vi testede for nylig.

Aftagelig antenne og indgang til andre lydkilder.

Stereoperspektiv er der selvfølgelig ikke meget af fra sådan et lille kabinet, men lydbilledet har en overbevisende størrelse. Jeg savner lidt mere energi i diskanten; det er nu heller ikke så let at få med fuldtone-enheder, men alligevel.

Classic-modellen lyder friskere end den udgående version, og så længe man ikke har brug for multirum eller Wi-Fi, er den et bedre valg end det meste andet lige nu.

Konklusion

Geneva Classic S fortsætter ad samme spor som forgængerne: Simpel betjening, fin byggekvalitet og klasseledende lyd, hvilket gør den til det måske bedste mikroanlæg i ét kabinet. Et glimrende valg for de mange, der ikke har brug for et stort anlæg for at nyde musik.

quote

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Touch-panelet på toppen har de samme funktioner som fjernbetjeningen.

Lyd & Billede mener

Afbalanceret, klart og sejt lydbillede. Kvaliteten er en tand bedre end konkurrenterne, og brugervenligheden upåklagelig. Ingen skærm, mangler multirum, og stereoperspektivet er beskedent.

1 kommentar til “Geneva Classic S digitalradio”

 1. Test 2/6/2017 Geneva Classic S digitalradio.
  I har vist kopieret anmeldesen fra den gamle model uden DAB som havde to 76mm.enheder,denne model har kun en 76mm.og en tweeter,så nok derfor den mangler stereoperspektiv?
  Har selv begge modeller ,så det er ganske vist.
  Vh. Per Hansen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Moderne nostalgi

Musikstreameren gør alle fordomme til skamme

Sensationelt god netværksafspiller

Meget godt køb

Silkeblød og organisk lyd

Med lup i rillerne

Musikken flyder på en varm strøm af lyd

En fantastisk musikstreamer – men den koster!

Til stereoanlæg eller hjemmebio?

En CD-spiller for livet

Den bedste budgetstreamer bliver bedre

En helt speciel oplevelse

Scroll to Top