BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

: Geneva Classic S digitalradio

Mikroanlæg med stor lyd

Geneva har opfrisket deres mindste anlæg med bedre lyd og udsøgt træfinér.

Maj 2017Geneva Classic S digitalradio

Lyd & Billede mener

Afbalanceret, klart og sejt lydbillede. Kvaliteten er en tand bedre end konkurrenterne, og brugervenligheden upåklagelig.
Ingen skærm, mangler multirum, og stereoperspektivet er beskedent.
FM/DAB/DAB+ radio
Bluetooth-streaming
Line-indgang
Seks forhåndsindstillinger
Hvid, rød, sort eller valnød
23,5 x 14,9 x 17,6 cm
Pris: 2.995 kroner
Web: dk.genevalab.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2995 kr

Nogle gange er en radio ikke bare en radio. Det har schweiziske Geneva forstået med deres nye Classic-serie, som egentlig er et trådløst anlæg. Med radio.

I ti år de har lavet store og små anlæg med radio om bord; de fleste af dem med samme minimalistisk design og som regel med lidt bedre lyd end konkurrenterne. Men med tiden er konkurrencen skærpet, og alternativerne på markedet er mange. Derfor var det på tide at lancere noget nyt. Og selv om det måske ikke ser sådan ud, er den lille Classic S faktisk ny. Altså indeni. Udseendet er næsten ikke forandret, og har man en større model fra schweizerne i stuen, passer den nye model perfekt ind, f.eks. i køkkenet.

Radioen – eller anlægget – kombinerer FM- og DAB-radio med Bluetooth musik-streaming og har line-indgang på bagsiden. Så hvis du skulle få lyst til at slutte en ekstern lydkilde til, er det også muligt.

Vores testeksemplar, der var i tillidsvækkende valnøddefinér, koster det samme som de lakerede modeller i rød, hvid eller sort og ser dyrere ud end tilsvarende produkter, vi har testet i samme prisklasse.

Indeni sidder der to 76 mm enheder, og chassiset er afstemt som en højttaler med basrefleks-port på bagsiden. Det viste sig at være en vellykket opskrift.

Touch-panelet på toppen har de samme funktioner som fjernbetjeningen.

Mangler multirum

Classic S betjenes ganske enkelt med den medfølgende fjernbetjening eller på touch-fladen på toppen. Den er markeret med brændemærkelignende symboler præget ind i fineren. Hvis du vælger at placere den i soveværelset, kan den indbygget alarm være nyttig.

Anlægget er ikke lavet til multirum med trådløs tilslutning til andre Geneva-apparater, sådan som deres kuglerunde AeroSphère-højttalere er. Classic-serien – der også omfatter to større modeller – er fritstående anlæg til rum i forskellige størrelser.

Den forhåndenværende model – som er den mindste – passer bedst til små og mellemstore rum, men kan spille forbløffende højt: På fuld hammer tangerede lydtrykket 95 decibel. Der er mere end højt nok til de fleste og giver høj party-faktor, også i en almindelig stue.

I modsætning til mange af konkurrenterne er der ingen rigtig skærm på Classic S. Det betyder ikke så meget andet, end at der ikke er nogen opsætningsmenu at navigere i. Man kan heller ikke se album-covers eller anden information på displayet, kun radiostationens navn og den valgte lydkilde.

Men det giver god brugervenlighed, så længe man ikke skal koble sig på et trådløst netværk. Som da heller ikke understøttes her.

Man behøver ikke at gøre andet end at vælge lydkilde og scanne efter radiostationer, efter at anlægget er pakket ud og sluttet til. Seks favoritstationer kan gemmes, og man finder de samme knapper på fjernbetjeningen som på touch-fladen på toppen.

Fjernbetjeningen styrer det hele.

Fyldig lyd

Selv med to små højttaler-enheder formår Geneva-anlægget at levere rigeligt med bas, selv når man spiller højt. Balancen i lydbilledet er god og hælder i retning af varm lyd med meget klang.

Har du brug for lidt mere eller mindre bas eller diskant, kan det indstilles på fjernbetjeningen efter behag. Hvis du f.eks. placerer den op ad bagvæggen, kan det være, du vil dæmpe bassen lidt. For så kan det hurtigt blive for meget af det gode med basrefleksporten, der skubber bas ud bagtil.

Lyden fra radioen er klar, og tale er veldefineret, når signalet er godt. Antennen er aftagelig, så man kan sætte en kraftigere på. Eller man kan spille radio via kabel, hvis modtageforholdene er dårlige – en fordel for f.eks. sommerhusejere, der kan have varierende signalkvalitet.

Skifter man fra radio til Bluetooth, bliver lyden klart bedre. En runde med The Weeknd og Daft Punks “I Feel It Coming” viste, hvor godt Classic S egentlig kan lyde. Beatet var stramt defineret med medrivende basgengivelse, og vokalen krystalklar.

Den mere stille “Grown Up” med Emilie Nicolas fyldte let rummet, når jeg skruede op for lyden, og man kan spille temmelig højt, før forvrængningen bliver tydelig. Classic S spiller lige så klart som, men højere end vores mangeårige favorit i klassen, Revo SuperConnect, og væsentlig bedre end Roberts R100, som vi testede for nylig.

Aftagelig antenne og indgang til andre lydkilder.

Stereoperspektiv er der selvfølgelig ikke meget af fra sådan et lille kabinet, men lydbilledet har en overbevisende størrelse. Jeg savner lidt mere energi i diskanten; det er nu heller ikke så let at få med fuldtone-enheder, men alligevel.

Classic-modellen lyder friskere end den udgående version, og så længe man ikke har brug for multirum eller Wi-Fi, er den et bedre valg end det meste andet lige nu.

Konklusion

Geneva Classic S fortsætter ad samme spor som forgængerne: Simpel betjening, fin byggekvalitet og klasseledende lyd, hvilket gør den til det måske bedste mikroanlæg i ét kabinet. Et glimrende valg for de mange, der ikke har brug for et stort anlæg for at nyde musik.

quote

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
Touch-panelet på toppen har de samme funktioner som fjernbetjeningen.
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Sbooster BOTW MKII

  Vejl.pris 2650 kr Klippefast strømforsyning

  Linn Klimax DSM/2

  Vejl.pris 145000 kr Når musik er selve livet

  Marantz SACD 30n

  Vejl.pris 21499 kr Netværksafspiller med DAC og CD-afspiller

  Marantz Model 30

  Vejl.pris 21499 kr Vanedannende Marantz-forstærker
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.