Redaktionen anbefaler

Årets Bedste 2019-2020

Konto på Lyd & Billede

Log ind Abonnement Abonner på magasinet Support abonnement: Tlf:89 88 28 33 Kontakt os
Denon DP-450 USB

Pladespiller med digitaloptager

Med DP-450 USB kan du gemme dine lp’er digitalt og samtidig nyde den varme vinylklang.

Ideen er knaldgod for alle, der synes, at det ville være rart at kunne digitalisere pladesamlingen. Enten for at have en digital kopi, der kan afspilles på den bærbare eller mobilen, eller for at arkivere gamle lp’er.

Der findes flere pladespillere med denne mulighed. Såsom Denon DP-450 USB, en tilsyneladende simpel remdrevet grammofon med hastighedsomskifter til 33-, 45- og endda 78-plader.

Sidstnævnte kræver en anden nål, men det er ikke det væsentlige ved denne pladespiller. Denne udgave – der findes også en uden, kaldet DP-400 – har nemlig indbygget optager.

Foran pickuppen, på fronten af pladespilleren, er der en USB-port, hvor man kan tilslutte en USB-stick og optage fra vinyl. Enten i MP3-kvalitet (192 kHz) eller 16 bit cd-kvalitet. Det vælges med knapper på fronten. Tryk for at starte og tryk igen for at stoppe optagelsen.

Lydfilerne kan redigeres på en pc med Windows 10 – Mac understøttes ikke – og overføres til andre digitale afspillere. Hvis man vil.

Denons pladespiller kan også kobles til aktive højttalere eller en forstærker uden pladespillerindgang, men også til en med phono-indgang. Valget gøres med en knap på bagsiden. Dér kan man vælge imellem pladespillerens interne RIAA-trin og eksternt.

Der er i øvrigt også en knap, som aktiverer autostop, så pladespilleren stopper, og armen løftes og returneres til armholderen. Det fik vi dog ikke til at virke på vores eksemplar.

annonce

Varm lyd og afslappet dynamik

DP-450 USB leveres med et støvlåg, der lægges over og ikke er hængslet. Det kan sættes på højkant i en medfølgende holder og kan virke noget upraktisk, men i betragtning af at de fleste pladespillere lyder bedre uden støvlåget, er det ikke sikkert, at det er så dumt. Støvlåget kan nemlig ikke være på, når man spiller plader.

annonce

Den medfølgende pickup er monteret på et aftageligt pickuphus og har integreret nålebeskytter.

Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder. (Foto: Denon)

Det er muligt, at DP-450 USB kan lyde endnu bedre med en bedre pickup. Lyden fra pladespilleren giver klaveret på Radka Toneffs Fairytales en meget varm og fyldig klang. Men der mangler nuancer og opløsning, hvilket jeg bl.a. kunne høre på Dire Straits’ Love Over Gold. Hvor detaljerne i musikken kommer dårlig frem i lydbilledet.

Pladespilleren leverer fyldig bas, men ikke noget særlig dynamik. Resultatet er, at musikken lyder livløst og kedeligt.

Hvis man ikke har brug for USB-optagelse, er D-400 næsten en tusse billigere og et bedre køb. Ellers er Audio-Technica AT-LP5 og Reloop HiFi Turn5 også bedre køb – eller Yamahas trådløse Vinyl 500, der koster det samme. Og lyder meget bedre.

annonce

Konklusion

USB-optagelse giver brugeren mulighed for at digitalisere musiksamlingen, men så mener vi, at lyden bør være bedre end det, Denon D-450 USB formår at levere. 16 bit optagelsen fra Dire Straits’ Love Over Gold afspillet på vores referenceanlæg afslørede, at Denons pladespiller desværre ligger et stykke efter de bedste grammofoner i samme prisklasse, hvad lydkvaliteten angår.

picture1 picture2
<
>
Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder.

Fakta

 • Type: Remdrevet pladespiller
 • Tonearm: S-formet, aluminium
 • Pickup: Moving Magnet
 • Tallerken: Aluminium
 • Tilslutninger: USB, RCA line-udgang
 • RIAA/DAC: Ja/nej
 • Andet: Aftageligt pickup-hus, autoretur, MusiCut-software*
 • Finish: Sort
 • Mål og vægt: 41,4 x 13,2 x 34,82 cm / 5,8 kg
 • Web: hifiklubben.dk
* Windows 10

Pris

4399 kr

Bedste priser

  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Læs også

  Højttalerkabler

  Er der forskel på højttalerkabler?

  Nogle hi-fi-dyrkere ofrer tusindvis af kroner på kabler, mens andre anser det for det pureste opspind. Vi dykker ned i slangegrotten, og prøver at finde svarene.

  Mola Mola Tambaqui

  Denne DAC er virkelig unik

  Fra en producent, jeg ikke havde hørt om, kommer et virkeligt unikum af en DAC. Faktisk den bedste, jeg har hørt.

  Technics SL-G700

  Vellykket kunststykke

  Technics SL-G700 kombinerer en fabelagtig CD-afspiller med en lige så fabelagtig netværksafspiller.

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.

  Pladespiller med højttalere

  En pladespiller med forstærker og højttalere ­indbygget? Normalt opskriften på en katastrofe, men ikke her.

  Venligsindet vinylhøvl

  Det er ikke pladespillere, japanske TEAC er mest kendt for, men den her kan måske sætte dem på vinylkortet.