Search
Generic filters

Test : Denon DP-450 USB

Pladespiller med digitaloptager

Med DP-450 USB kan du gemme dine lp’er digitalt og samtidig nyde den varme vinylklang.

Denon DP-450 USB

Lyd & Billede mener

Praktisk og brugervenlig med varm lyd og optagelser i cd-kvalitet.
Lyden mangler opløsning og detaljer, begrænset dynamik.
 • Type: Remdrevet pladespiller
 • Tonearm: S-formet, aluminium
 • Pickup: Moving Magnet
 • Tallerken: Aluminium
 • Tilslutninger: USB, RCA line-udgang
 • RIAA/DAC: Ja/nej
 • Andet: Aftageligt pickup-hus, autoretur, MusiCut-software*
 • Finish: Sort
 • Mål og vægt: 41,4 x 13,2 x 34,82 cm / 5,8 kg
 • Web: hifiklubben.dk

* Windows 10

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4399 kr

Ideen er knaldgod for alle, der synes, at det ville være rart at kunne digitalisere pladesamlingen. Enten for at have en digital kopi, der kan afspilles på den bærbare eller mobilen, eller for at arkivere gamle lp’er.

Der findes flere pladespillere med denne mulighed. Såsom Denon DP-450 USB, en tilsyneladende simpel remdrevet grammofon med hastighedsomskifter til 33-, 45- og endda 78-plader.

Sidstnævnte kræver en anden nål, men det er ikke det væsentlige ved denne pladespiller. Denne udgave – der findes også en uden, kaldet DP-400 – har nemlig indbygget optager.

Foran pickuppen, på fronten af pladespilleren, er der en USB-port, hvor man kan tilslutte en USB-stick og optage fra vinyl. Enten i MP3-kvalitet (192 kHz) eller 16 bit cd-kvalitet. Det vælges med knapper på fronten. Tryk for at starte og tryk igen for at stoppe optagelsen.

Lydfilerne kan redigeres på en pc med Windows 10 – Mac understøttes ikke – og overføres til andre digitale afspillere. Hvis man vil.

Denons pladespiller kan også kobles til aktive højttalere eller en forstærker uden pladespillerindgang, men også til en med phono-indgang. Valget gøres med en knap på bagsiden. Dér kan man vælge imellem pladespillerens interne RIAA-trin og eksternt.

Der er i øvrigt også en knap, som aktiverer autostop, så pladespilleren stopper, og armen løftes og returneres til armholderen. Det fik vi dog ikke til at virke på vores eksemplar.

annonce

Varm lyd og afslappet dynamik

DP-450 USB leveres med et støvlåg, der lægges over og ikke er hængslet. Det kan sættes på højkant i en medfølgende holder og kan virke noget upraktisk, men i betragtning af at de fleste pladespillere lyder bedre uden støvlåget, er det ikke sikkert, at det er så dumt. Støvlåget kan nemlig ikke være på, når man spiller plader.

annonce

Den medfølgende pickup er monteret på et aftageligt pickuphus og har integreret nålebeskytter.

Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder. (Foto: Denon)

Det er muligt, at DP-450 USB kan lyde endnu bedre med en bedre pickup. Lyden fra pladespilleren giver klaveret på Radka Toneffs Fairytales en meget varm og fyldig klang. Men der mangler nuancer og opløsning, hvilket jeg bl.a. kunne høre på Dire Straits’ Love Over Gold. Hvor detaljerne i musikken kommer dårlig frem i lydbilledet.

Pladespilleren leverer fyldig bas, men ikke noget særlig dynamik. Resultatet er, at musikken lyder livløst og kedeligt.

Hvis man ikke har brug for USB-optagelse, er D-400 næsten en tusse billigere og et bedre køb. Ellers er Audio-Technica AT-LP5 og Reloop HiFi Turn5 også bedre køb – eller Yamahas trådløse Vinyl 500, der koster det samme. Og lyder meget bedre.

annonce

Konklusion

USB-optagelse giver brugeren mulighed for at digitalisere musiksamlingen, men så mener vi, at lyden bør være bedre end det, Denon D-450 USB formår at levere. 16 bit optagelsen fra Dire Straits’ Love Over Gold afspillet på vores referenceanlæg afslørede, at Denons pladespiller desværre ligger et stykke efter de bedste grammofoner i samme prisklasse, hvad lydkvaliteten angår.

picture1 picture2
<
>
Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  På udkig efter en storskærm til en fornuftig pris? Så kommer Sony XH8096 som kaldet.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er meget federe!
  De, der netop har bestilt funklende ny Audi e-tron uden at sætte kryds ved et Bang & Olufsen-lydanlæg, må tilgive os, når vi siger: Au, au, au!
  Yamaha viser tydeligt, hvorfor de behersker high-end bedre end de fleste, med en pladespiller, der river konventionerne ned og går sine egne veje.
  De små Klipsch-højttalere slår soundbars i forhold til spilleglæde og lydtryk og virker lige godt på tv’et som på mobilen.
  OnePlus Nord er blevet markedsført, som var mobilen ensbetydende med Jesu genkomst. Det er den ikke, men mindre kan også gøre det.
  Bose Frames holder UV-strålerne væk, samtidig med at de sender luftige musikalske toner direkte ind i dine øregange. Er det sommerens sejeste gadget?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elcykel-modeller fra en hollandsk virksomhed, som mener, at deres smarte og internetopkoblede cykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Thorens TD 402 DD

  Vejl.pris 5995 kr Thorens rammer ikke målet

  Technics SL-1210 MK7

  Vejl.pris 6995 kr DJ-pladespiller for musikentusiaster

  Musical Fidelity M8xi

  Vejl.pris 46995 kr Bjørnestærk og temperamentsfuld

  Hegel H390

  Vejl.pris 41995 kr Samme overlegenhed til den halve pris
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.