Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Test Denon DP-450 USB

Pladespiller med digitaloptager

Med DP-450 USB kan du gemme dine lp’er digitalt og samtidig nyde den varme vinylklang.
Karakter
Denon DP-450 USB
Lyd & Billede mener
Praktisk og brugervenlig med varm lyd og optagelser i cd-kvalitet.
Lyden mangler opløsning og detaljer, begrænset dynamik.
Specifikationer
  • Type: Remdrevet pladespiller
  • Tonearm: S-formet, aluminium
  • Pickup: Moving Magnet
  • Tallerken: Aluminium
  • Tilslutninger: USB, RCA line-udgang
  • RIAA/DAC: Ja/nej
  • Andet: Aftageligt pickup-hus, autoretur, MusiCut-software*
  • Finish: Sort
  • Mål og vægt: 41,4 x 13,2 x 34,82 cm / 5,8 kg
  • Web: hifiklubben.dk
* Windows 10

Ideen er knaldgod for alle, der synes, at det ville være rart at kunne digitalisere pladesamlingen. Enten for at have en digital kopi, der kan afspilles på den bærbare eller mobilen, eller for at arkivere gamle lp’er.

Der findes flere pladespillere med denne mulighed. Såsom Denon DP-450 USB, en tilsyneladende simpel remdrevet grammofon med hastighedsomskifter til 33-, 45- og endda 78-plader.

Sidstnævnte kræver en anden nål, men det er ikke det væsentlige ved denne pladespiller. Denne udgave – der findes også en uden, kaldet DP-400 – har nemlig indbygget optager.

Foran pickuppen, på fronten af pladespilleren, er der en USB-port, hvor man kan tilslutte en USB-stick og optage fra vinyl. Enten i MP3-kvalitet (192 kHz) eller 16 bit cd-kvalitet. Det vælges med knapper på fronten. Tryk for at starte og tryk igen for at stoppe optagelsen.

Lydfilerne kan redigeres på en pc med Windows 10 – Mac understøttes ikke – og overføres til andre digitale afspillere. Hvis man vil.

Annonce

Denons pladespiller kan også kobles til aktive højttalere eller en forstærker uden pladespillerindgang, men også til en med phono-indgang. Valget gøres med en knap på bagsiden. Dér kan man vælge imellem pladespillerens interne RIAA-trin og eksternt.

Der er i øvrigt også en knap, som aktiverer autostop, så pladespilleren stopper, og armen løftes og returneres til armholderen. Det fik vi dog ikke til at virke på vores eksemplar.

Varm lyd og afslappet dynamik

DP-450 USB leveres med et støvlåg, der lægges over og ikke er hængslet. Det kan sættes på højkant i en medfølgende holder og kan virke noget upraktisk, men i betragtning af at de fleste pladespillere lyder bedre uden støvlåget, er det ikke sikkert, at det er så dumt. Støvlåget kan nemlig ikke være på, når man spiller plader.

Den medfølgende pickup er monteret på et aftageligt pickuphus og har integreret nålebeskytter.

Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder. (Foto: Denon)

Annonce

Det er muligt, at DP-450 USB kan lyde endnu bedre med en bedre pickup. Lyden fra pladespilleren giver klaveret på Radka Toneffs Fairytales en meget varm og fyldig klang. Men der mangler nuancer og opløsning, hvilket jeg bl.a. kunne høre på Dire Straits’ Love Over Gold. Hvor detaljerne i musikken kommer dårlig frem i lydbilledet.

Pladespilleren leverer fyldig bas, men ikke noget særlig dynamik. Resultatet er, at musikken lyder livløst og kedeligt.

Hvis man ikke har brug for USB-optagelse, er D-400 næsten en tusse billigere og et bedre køb. Ellers er Audio-Technica AT-LP5 og Reloop HiFi Turn5 også bedre køb – eller Yamahas trådløse Vinyl 500, der koster det samme. Og lyder meget bedre.

Konklusion

USB-optagelse giver brugeren mulighed for at digitalisere musiksamlingen, men så mener vi, at lyden bør være bedre end det, Denon D-450 USB formår at levere. 16 bit optagelsen fra Dire Straits’ Love Over Gold afspillet på vores referenceanlæg afslørede, at Denons pladespiller desværre ligger et stykke efter de bedste grammofoner i samme prisklasse, hvad lydkvaliteten angår.

picture1 picture2
<
>
Støvlåget er ikke hængslet, men kan parkeres i en bordholder.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.