TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

EC Living Tana SL-1 og L-1

Multirum med hi-fi-kvalitet

EC Living Tana har den nødvendige varme og fyldige lyd, man forventer af ægte hi-fi.

forfatter
Publiceret 15/09/2017 - 14:00
L&B mener
Lyden er fyldig, opløst og organisk, og kommer virkelig til sin ret med to højttalere, der giver et glimrende stereoperspektiv.
App’en har sine mangler, bl.a. vil vi gerne have adgang til lydindstillinger direkte fra afspilningsprogrammet.
Specifikationer
  • Trådløst: AirPlay, DLNA, multirum
  • Streaming: Spotify Connect, Tidal, Qobuz, internetradio
  • Tilslutning: Ethernet, USB, optisk og koaksial digital
  • Effekt: 2 x 150 W klasse AB
  • Andet: App-styring, sort, sort/sølv eller sort/guld
  • Web: ecliving.electrocompaniet.com
Vejl. pris 10980Pr. 15/09/2017 Produktside

Når man tænker stereoanlæg, tænker man automatisk på to højttalere med en forstærker imellem. Men hvorfor ikke sløjfe forstærkeren til fordel for to fuldt aktive højttalere? Det er, hvad Electrocompaniet har tænkt med deres Tana-serie.

Tana SL-1 er hovedhøjttaleren, og hvis du kun skal have én højttaler, der spiller alene, er det den, der gælder. Den kobles til hjemmenetværket – helst med Ethernet-kabel for så stabil drift som muligt. Det er i den, streaming-tjenesterne er indbygget, og skal du koble digitale lydkilder såsom tv’et og måske en cd-afspiller til, er det her, det gøres.

Så er der slavehøjttaleren L-1. Den har identisk lydkvalitet, men er afhængig af SL-1 for at fungere. Den modtager både digital lyd og synkroniseringssignaler trådløst fra hovedhøjttaleren. Hvilken af højttalerne der er venstre og højre, bestemmer du selv i mobil-app’en EC Remote.

EC Living er Electrocompaniets varemærke for multirumssystemer og den mest oplagte Sonos-konkurrent i denne test. Hvis du har flere styk SL-1 i flere rum, kan de grupperes og styres fra samme app. I skrivende stund har de endnu ikke Party Mode, hvor alle højttalere spiller samme musik samtidig, men det skulle være på vej i en kommende software-opdatering.

EC Living er let at sætte op, selv om man ikke ledes lige så meget ved hånden som med Sonos. Her er understøttelse af Spotify Connect og Tidal, og AirPlay og DLNA kan benyttes, hvis du bruger andre tjenester end dem, der understøttes direkte. App’en fungerer fint, og en smart trinløs basjustering gør det let at finde den ønskede lydgengivelse ud fra smag og omgivelser. Placeret i en bogreol kan man f.eks. dæmpe bassen.

Det eneste, vi ikke kan lide, er at det gøres i opsætningsmenuen – som man ikke har direkte adgang til, når man er inde i Tidal-app’en. Man må tilbage til udgangspunktet for at lave indstillinger og derefter gå ind i Tidal igen. Lydindstillinger burde man have direkte adgang til, uanset hvor man var i app’en.

Lydkvalitet

Hvad lyden angår, er der derimod ikke meget at sætte en finger på. Der er opløsning i overtonerne, så sangstemmer kommer klart og tydeligt frem, bækkener svæver og violiner ligeså. Desuden får man den fylde i mellemtonen, som Sonos mangler. EC Living får mere klang fra Jason Isbells akustiske guitar, og der er mere krop i Ragnhild Hemsings violin, så man tror mere på det, man hører.

Den lidt spidse digitale klang fra Sonos er der ikke her. Vi tænker, at det i høj grad skyldes den analoge AB-forstærker i stedet for Sonos’ klasse D.

EC Living Tana har også mere dynamik og liv, og lyder i det hele taget rigtig godt. De er ikke helt på højde med det superstramme og ultrafokuserede lydbillede hos Marantz M-CR611 + KEF Q150, men Electrocompaniet beviser, at man ikke behøver en ekstern forstærker for at få ægte hi-fi-lyd.

quote

picture1 picture2
<
>
Lækre, minimalistiske detaljer gør, at EC Living fortjener at blive vist frem.
Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Også i denne test:

Pioneer X-HM86D

Veludrustet grå mus

Et kompakt og veludstyret anlæg, der desværre ikke indfrier på det vigtigste.

Kompakt og veludrustet anlæg med multirum og mange streaming-muligheder.
Mørkt og farveløst lydbillede, der ikke formår at engagere.

NAD C338 + Bowers & Wilkins 685 S2

Drømmen der brast

Med NAD og Bowers & Wilkins burde det være umuligt at fejle.

Brugervenligt og tiltalende anlæg med veldefineret bas og homogen lyd.
Kostbar kombination, der lydmæssigt aldrig rigtig letter.

Onkyo R-N855 + Klipsch RP-150M

Mere power, tak

Højttalere fra Klipsch parret med Onkyo-elektronik plejer at være en sikker kombination, men her mangler der noget.

Gode tilslutningsmuligheder, og højttalerne ser virkelig lækre ud.
Lyden er overraskende tam og bærer præg af, at forstærkeren mangler krudt.

Sonos Play:5 II

Bedst til multirum

Få om nogen kan lave multirumslyd som Sonos. Men hvor hi-fi er topmodellen Play:5 egentlig?

Play:5 har forbilledlig nem opsætning og understøtter mange musiktjenester. Lyden er både frisk og spændstig.
Der mangler tilslutningsmuligheder, og de bedste anlæg lyder varmere og mere fyldigt.

Yamaha MusicCast MCR-N870D

Et fuldgyldigt hi-fi-anlæg

Yamaha-anlægget er næsten komplet og spiller kanongodt.

Nydelig klang og medrivende dynamik i et anlæg, der egentlig har alt, hvad man behøver.
Bortset fra pladespillerindgang.

Marantz M-CR611 + KEF Q150

Vellykket kombination

Marantz/KEF-anlægget er pænt at se på og let at betjene, og lyden sidder lige i øret!

Præcis og underholdende lydkarakter med saftig bas og distinkte detaljer.
Marantz’ app virker lidt forældet.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Blændende highend-højttalere Audio Physic Spark er krympet i størrelse og steget i pris, men de kan noget helt specielt, som få andre højttalere formår.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
Følg Lyd & Billede