Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Google Nexus 7 fra ASUS

En lille genistreg

At sige at man får noget for pengene med Google Nexus 7 er årets underdrivelse. Denne tablet-computer redefinerer begrebet ”bang for the buck”!

Skrevet af / 06/08/2012 - 21:22
Google Nexus 7 fra ASUS
Peter Gotschalk

Googles egen tablet-computer er fremstillet af firmaet ASUS, som dermed bliver det tredje firma efter HTC og Samsung til at producere et Nexus-produkt. Det er det taiwanesiske firma sluppet ualmindeligt godt fra, for Google Nexus 7 er faktisk noget nær den bedste Android-baserede tablet-computer vi har prøvet. Nogensinde!

I USA koster Nexus 7 med 16 GB alligevel kun 249 dollars, mens vi i Danmark skal hoste op med ”hele” 2.000 kroner for den lille tablet, der i øvrigt er udstyret med den allernyeste Android-version 4.1 også kendt som Jelly Bean. Det indebærer blandt andet, at brugeroplevelsen er blevet forbedret ved hjælp af det såkaldte Project Butter, som kort fortalt prøver at forudse brugerens handlinger på skærmen, før man foretager dem. Google Voice Search og flere muligheder med notifikationer kan vi også takke Jelly Bean for, og så byder Nexus 7 også på NFC og Android Beam, så man kan overføre filer og links til en anden NFC-enhed blot ved at lade de to berøre hinanden. Lækkert!

Nexus 7 scorer et Geekbench-resultat på 1512 (til sammenligning scorer Apples nyeste iPad blot 749 i den samme benchmark-test), og også på en række andre punkter er Googles tablet blommen i et hardware-guldæg. Skærmen har en opløsning på 1280 x 800 pixels på blot 7”, hvilket giver den en pixeltæthed på 216 ppi – hvilket dog er et stykke under Apples retina-skærme, som er på 326 ppi.

Alting reagerer lynhurtig, når man navigerer rundt med fingrene – nærmest som om ens finger går i ét med skærmen. Det er imponerende og ikke noget, vi har set før. Det giver sig udslag i en suveræn browseroplevelse med lynhurtige load-tider og en komplet lydefri navigation fri for hak og pauser. Vores testspil, Shadowgun, ser forbandet godt ud på Nexus 7 og igen reagerer skærmen så hurtigt på vores bevægelser, at det nærmest føles som om, vi kontrollerer spillet med tankens kraft!

Selvfølgelig kan man ikke få alt for kun 2.000 kroner, så der bliver også plads til lidt malurt i bægeret. Google Nexus 7 har ikke noget rigtigt kamera indbygget, så man må nøjes med frontkameraet på 1,2 MP, hvis man vil bruge denne tablet til at tage billeder. Og selvom lyden er fremragende og billedkvaliteten ligeså, så oplever vi ret store problemer ved afspilning af diverse video-filer. Således kunne vi hverken får Nexus 7 til at afspille en film i AVI-format (XVID codec) eller MKV-format (MPEG4 codec). Selvom det nok kan afhjælpes ved hjælp af tredjeparts-apps, er det stadig et irritationsmoment.

Næsten utilgiveligt er det dog, at Nexus 7 kun fås med enten 8 eller 16 GB lagerplads, men alligevel ikke kan udvides med et SD-kort. Googles argument er, at vi skal opbevare vores data i skyen – Google Drive for eksempel – men det er ikke til meget nytte, hvis man befinder sig et sted uden Wi-Fi såsom i et fly.

Alt i alt er Google Nexus 7 dog stadig et røverkøb, og samtidig er den så lækker, at det må give selv den mest dedikerede Apple-fanboy lyst til at skifte til Android!

Lyd & Billede mener

Android 4.1 Jelly Bean Et røverkøb for 2.000 kroner Høj ydelse og lynhurtig betjening Lækker skærm Højst 16 GB lager uden mulighed for SD Intet ordentligt kamera Understøtter for få video-formater

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top