BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

: Vogel’s MotionSoundMount Next 8375

Fladskærm i bevægelse

Vogel’s er mestre i motoriseret stål, men kan de også lave lyd?

Lyd & Billede mener

Kvalitetsfølelsen af beslaget er helt i top. Smart kabelføring og let montering.
Lyden i soundbaren er skinger og dåset.
Motoriseret tv-beslag Kan bære 40-65" tv Maks. vægt 30 kg Kan dreje op til 120° til hver side Trådløs subwoofer Fjernbetjening 2 x analog ind (minijack), optisk digital ind (S/PDIF), 2 x HDMI ind, HDMI ud, med CEC/ARC Bluetooth Web: vogels.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 8495 kr

Hollandske Vogel’s er kendt for noget så kedeligt som solide beslag til ophæng af fladskærme. Dem er de til gengæld eminent gode til at lave, hvorfor vi lod os lokke, da viftede med et motoriseret ét af slagsen. Dem har de haft i produktporteføljen før, men den nye udgave leveres med indbygget soundbar og trådløs subwoofer. Se, det lyder jo interessant!

Knap så interessant er prisen. Du skal af med små 8.500 danske kroner for hele herligheden, hvilket er mere, end de fleste giver for deres tv. Det er derfor naturligt at spørge, om SoundMount er pengene værd.

Solidt kram

Heldigvis er kvalitetsfølelsen god. Kassen vejer godt til, og det positive førstehåndsindtryk går igen, når man får pakket indholdet ud. Et væld af poser med skruer, møtrikker og rawlplugs virker først skræmmende, men når du har fået overblikket, er det ikke så kompliceret endda. Beslaget er allerede samlet og skal monteres på væggen med fire solide skruer. Der følger en skabelon med, så du let kan tegne borehullerne op på væggen.

Ideen med beslaget er simpel. Tv og soundbar får strøm igennem beslaget, ledninger gemmes væk i armene, og det tilbageværende indtryk er derfor enkelt og stilfuldt.

En tung krabat

SoundMount er opgivet til at kunne bære maksimalt 30 kg. Hertil kunne det dog også være rart at vide, hvad selve beslaget vejer, da det er ganske tungt i sig selv. Sørg derfor for, at væggen kan bære, og læg dertil det øgede træk, når tv’et holdes i fuldt udstrakt arm fra den.

Murstensvæggen i en gammel københavnerlejlighed var ikke helt forberedt på dette, hvorfor beslaget efter et stykke tid var ved at flå rawlplugs ud af væggen. Katastrofen blev afværget, men det leder os til en klokkeklar advarsel: Sørg for at beslaget sidder GODT FAST, og at dine rawlplugs ikke drejer rundt i den smuldrede mørtel. Monterer du på en gipsvæg, skal du desuden bruge særlige rawlplugs, der griber fat på bagsiden af væggen.

Når det spiller

Når det hele så sidder, hvor det skal, er det tid til at tænde for strømmen. Det gøres ved at tænde tv’et, som samtidig vækker beslaget til live. Du kan justere positionen enten manuelt eller via den medfølgende app. Sidstnævnte er meget simpel, men fungerer efter hensigten. Mest imponerende var dog, hvor nemt den dannede forbindelse til beslaget. Meget elegant.

Beslaget kan bevæge sig op til 72 cm ud fra væggen og 120 grader til hver side. Du kan dermed fint montere dit tv i en skæv vinkel fra din sofa og alligevel sidde midt for. Tv’et kører automatisk ud, når du tænder for det, og retur til sin standardposition, når du slukker. Meget raffineret.

Hvad med lyden?

Men hvor selve beslaget og især den motoriserede del imponerer, er vi knap så blæst væk af soundbaren. Lyden er uden tvivl bedre end det, der kommer ud af de fleste moderne fladskærme, men sammenligner vi med andre soundbars, er billedet et andet. Vogel’s lyder skinger og dåset, og mangler ganske enkelt noget bund. Den medfølgende trådløse subwoofer hjælper ikke meget på dette problem.

Det virker ellers fornuftigt med to HDMI-indgange, optisk indgang og Bluetooth. Desværre hjælper det ikke meget, når lyden er så tam og kedelig som her. Diskant og bas kan justeres tre trin op og ned fra 0 via den medfølgende og meget billige fjernbetjening. Det er dog ikke nok til at redde den hjem, og soundbar, subwoofer og fjernbetjening har bare ikke samme kvalitetsfølelse som selve beslaget. Det er synd.

Et gammelt ordsprog lyder: Skomager, bliv ved din læst. Vogel’s laver glimrende beslag, men lyd har de altså ikke forstand på. Det havde derfor givet mere mening, havde de havde teamet op med en vilkårlig hi-fi-producent, som så havde stået for lyddelen.

Konklusion

Vogel’s MotionSoundMount 8375 er en dyr fornøjelse, men også et interessant produkt med en helt speciel målgruppe. Ser vi på beslaget alene, er det et imponerende stykke kram, som trods en høj pris også leverer høj kvalitet. Det samme kan ikke siges om soundbaren, der i mere end én forstand virker påhægtet. Beslaget er fremragende, men er lyden middelmådig.

Rådet herfra er derfor simpelt. Skal dit tv op og hænge, bør du i stedet kigge på det billigere Next 7355 uden soundbar. De penge, du sparer, kan du så bruge på at købe noget ordentlig lyd fra Sony, Samsung eller LG.

Nyeste artikler:

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TAG Heuer Connected

  Vejl.pris 15990 kr Smart-ur i luksusklassen

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.