Search
Generic filters

: TAG Heuer Connected Watch

Lækkert schweizisk smart-ur

TAG Heuers første smart-ur passer ikke til alle, men frier skamløst til kræsne brugere.

August 2016TAG Heuer Connected Watch

Lyd & Billede mener

Ligner et klassisk ur. Glimrende brugervenlighed, tillidsvækkende kvalitet og god bærekomfort.
Moderat skærmopløsning, kontrast og betragtningsvinkel. Bedst egnet til Android-brugere. Det er stort, og prisen er høj.
 • Skærm: 1,25" LCD touch
 • Opløsning: 240 ppi
 • Processor: 1,6 GHz dual-core, 500 MHz
 • Hukommelse: 1 GB ram / 4 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth, WLAN 2,4 GHz
 • Batteri: 410 mAh, 25 timer
 • Mål og vægt: Ø 46 x 12,8 mm / 52 g + 29 g gummirem
 • Sensorer: Gyroskop, tilt, lyssensor, mikrofon
 • App til: iOS, Android
 • Andet: IP67-certificeret titanium-urkapsel
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 10000 kr

I 70’erne sad nogle jakkesætklædte mænd i Schweiz og smilede overbærende over kvarts-urenes indtog. Men på få år udraderede de elektroniske ure nærmest hele det schweiziske urmagerhåndværk. I dag sidder efterfølgerne og smiler over smart-ure, og kun få ser dem som en trussel.

Det til trods for, at salget af smart-ure i 2015 passerede hele den schweiziske ur-industris omsætning, ifølge analysebureauet Strategy Analytics.

De mest kyniske mener, at smart-urene fra Apple, LG og Samsung med flere er en større trussel mod Horlogerie Suisse, end kvarts-urene var, men indtil videre er det kun TAG Heuer, der har taget det alvorligt.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

Man forbinder normalt ikke TAG Heuer, Omega eller Rolex med andet end pænt designede mekaniske ure og et kvarts-ur i ny og næ. Derfor var det lidt opsigtsvækkende, da TAG Heuers karismatiske chef, Jean-Claude Biver, fremviste deres første smart-ur sidste år. Lavet i samarbejde med Intel og samlet i Schweiz.

Det blev en uventet salgssucces. Selv om det koster tre gange så meget som et Apple Watch og ikke kan mere end andre smart-ure. Det er så opsigtsvækkende, at vi besluttede os for at teste uret og finde årsagen til succesen.

 

Du kan fortryde

TAG Heuer var åbenbart usikre på, hvor godt Connected Watch ville sælge, så til at begynde med satte de én produktionslinje op. Men det viste sig hurtigt at være for lidt til at dække efterspørgslen. Nu kæmper de for at producere ure nok, så det tog flere måneder, før det kom til salg her hjemme og på visse andre markeder.

Skulle du blive træt af det eller foretrække et andet smart-ur – hvilket Apple-brugere kunne tænkes at gøre, som vi vender tilbage til – kan du aflevere uret igen og få et eksklusivt mekanisk TAG Heuer Carrera for en tillægspris.

Læs også: Bedre smart-ure på vej

 

Android Wear

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

Connected Watch kører på operativsystemet Android Wear ligesom f.eks. LG’s og Samsungs smart-ure, men urskiven – der let kan skiftes ud – ligner den på de mekaniske TAG Heuer-ure. Eller rettere: Opløsningen på 240 dpi og baggrundsbelysningen giver dig en tydeligt digital version af en analog urskive.

Brugeren kan selv justere skærmens lysstyrke og skriftstørrelse, selv om læsbarheden allerede er god. Men fontene er for spinkle til, at notifikationer og meddelelser med meget tekst får optimal læsbarhed.

 

Titanium

Det ser forbandet godt ud, uret. Urkapslen er af titanium med børstede remholdere, sandblæst karbidbelagt krans (ringen omkring glasset) og titaniumkrone. Gummiremmen fås i fem farver ud over hvid og sort, og har låsbart foldespænde.

Kapslen har en diameter på 46 mm, hvilket er ret stort – et almindeligt TAG Heuer Carrera er på 39 eller 41 mm – så uret, som desuden er 12,8 mm højt, fylder godt på håndleddet. Heldigvis er det let med sine 52 gram, plus gummiremmen, så man mærker ikke så meget til størrelsen, når man har haft det på armen et stykke tid.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

Udførelsen er måske ikke helt så flot som på TAG Heuer Carrera, men det får de fleste andre smart-ure til at se sølle ud. Måske med undtagelse af Apple Watch.

 

Remme og opladning

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

Derfor er det også lidt skuffende, at bagsiden er lavet af sort plast, og at spændet virker billigt for et ur til 10.000 kroner. Det er heller ikke så let at skifte remmen, hvis man vil prøve en anden farve. I stedet for et nemt fæste a la Apple Watch skal man bruge værktøj for at få de kapper af, der holder gummiremmen på plads.

Derimod behøver man ikke at afmontere noget for at lade uret op. Læg den medfølgende oplader på undersiden, så sørger en magnet for at holde den på plads. Fuldt opladet skulle batteriet kunne holde i ca. 25 timer. Min erfaring er godt 20 timer, så jeg endte med at lægge uret til opladning hver aften. Her var der gerne 30 procent batterikapacitet tilbage.

TAG Heuer Connected Watch er vandtæt svarende til IP67-standarden, hvilket i praksis betyder, at det kan tåle en regnbyge, men man kan hverken tage brusebad eller svømme med det.

 

Meget brugervenligt

Uret har kun én knap – eller krone, som urkendere vil kalde den – der ikke kan drejes for at indstille funktioner. Den fungerer kun som hjemknap, for alt betjenes på touch-skærmen. Det gør faktisk uret forbavsende nemt i brug. Når du har vænnet dig til at swipe op, ned, til venstre og til højre, sidder navigation i fingrene, og det går hurtigt og glat at bladre igennem funktionerne.

Og dem er der mange af. Hold f.eks. fingeren på skærmen et par sekunder, så kan du skifte farve og indhold på urskiven. Sort, hvid eller blå skive, kun med tid og dato eller visning af flere funktioner er kun et par fingerberøringer væk.

Foto: TAG Heuer
Foto: TAG Heuer

 

Bedst til Android-brugere

Du kan også downloade flere urskiver end dem, der allerede findes i uret, men så skal du helst have en Android-telefon. iPhone-brugere har ikke adgang til den samme app med funktioner som Android-brugere, men må tage til takke med den begrænsede Android Wear-app, der findes til iPhone og iOS-operativsystemet.

Men både iPhone- og Android-brugere kan benytte urets mange underretninger og den indbyggede skridttæller. Det har dog ikke pulsmåler og GPS, men må her støtte sig til telefonens funktionalitet.

Connected Watch giver dig et væld af underretninger. Trafik, SMS’er, indgående mails og kalenderpåmindelser kan indstilles til at vises på skærmen og samtidig give dig en venlig vibration som varsel – i stil med det haptiske prik på Apple Watch. Det bipper ikke, for der er ikke nogen højttaler, så du kan heller ikke høre oplæste meldinger – men du kan tale til det.

Det fungerer fint. Spørg om vejret eller den næste aftale, eller indstil vækning. Det understøtter også træningsdata fra Google Fit, og du kan selvfølgelig bruge det som fjernbetjening til afspilning af musik på mobilen.

Android-brugere kan også besvare SMS’er og e-mails samt installere tredjeparts-apps på uret. De har desuden mulighed for at lagre musik fra Google Play Music og altså give stemmekommandoer til uret.

 

Konklusion

TAG Heuers Connected Watch er usædvanlig vellykket, især i betragtning af, at det er deres første. Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk i begyndelsen, men efter testen er jeg langt mere positiv. Den høje pris kan forsvares, for materialekvalitet og udførelse er meget bedre end på de fleste andre smart-ure. Det mangler dog mange funktioner, som ejere af Garmin- eller Fitbit-træningsure vil efterspørge, og for Apple-brugere er smart-funktionerne ret begrænsede.

Connected Watch passer med andre ord ikke til alle, men de, der rynker på næsen af smart-ure, som ligner små telefoner, kan måske finde mere ejerglæde i dette smarte alternativ.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Citation Tower beviser, at convenience-lyd ikke behøver at være små, diskrete bordhøjttalere med store kompromiser.
  Electrocompaniet har opgraderet deres bedste integrerede forstærker. ECI 6DX MKII har kanongod streaming og alt, hvad du har brug for af digital indmad.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den foldbare smartphone, du altid har ønsket dig.
  Vil du lukke larm og andre lyde ude? Her er de bedste hovedtelefoner til formålet lige nu, til både tykke og tynde tegnebøger.
  Vi har tit spekuleret på, hvornår de første støjreducerende hovedtelefoner i high-end-klassen ville komme. Selvfølgelig er det Bang & Olufsen, der er først ude, og Beoplay H95 giver appetit på mere!
  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret

  Ring Indoor Cam

  Vejl.pris 499 kr Enkelt og billigt overvågningskamera kan ikke stå alene
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.