Samsung Gear S2

Endelig en fuldtræffer

Samsung Gear S2 er blandt de bedste smart-ure på markedet.
Januar 2016Samsung Gear S2
Lyd & Billede mener
Lækkert og let design med intuitiv brugerflade, der bl.a. er baseret på en drejelig krans omkring skærmen.
Få apps til operativsystemet Tizen. Understøtter ikke iPhone og langtfra alle Android-mobiler.
Specifikationer
 • Operativsystem: Tizen
 • Kompatibelt med: Android 4.4*
 • Skærm: Ø 1,2" S-AMOLED,360 x 360, 302 ppi
 • Processor: 1 GHz Exnos 3250
 • Hukommelse: 512 MB ram / 4 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth 4.1, Wi-Fi, NFC
 • Mål: 42,3 x 49,8 x 11,4 mm
 • Vægt: 47 g
 • Batteri: 250 mAh
 • Urrem: Samsung
 • Certificering: IP68 (vand, støv)
 • Sensorer: Accelerometer, Gyro, Pulsmåler, Barometer, Skridttæller, Lysmåler
forfatter

At Samsung Gear S2 er baseret på det alternative operativsystem Tizen, kan både ses som en fordel og en ulempe.

En ulempe, fordi Tizen ikke har samme opbakning fra udviklermiljøet, hvilket konkret betyder færre apps til platformen end til konkurrenten fra Google eller for den sags skyld til Apple Watch. Og en fordel, fordi Tizen giver Samsung mulighed for at tilbyde køberne en brugerflade, der fungerer væsentlig bedre end Android Wear.

Præcis som Huawei Watch er Gear S2 designet til at ligne et almindeligt ur så meget som muligt. Og det betyder bl.a., at det kommer med rund skærm, ligesom huset er af rustfrit stål. På højre side sidder to knapper (henholdsvis tænd/sluk og tilbage), og ellers betjenes Gear S2 via touch-skærm og så via en drejelig krans omkring urglasset.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Vi har testet det almindelige Gear S2, der ligner og føles som et sportsur, og derudover findes der et Gear S2 Classic, som kommer med læderrem og et lidt mere konservativt look. En ulempe ved den almindelige Gear S2-model er, at man ikke kan bruge almindelige urremme, men må vælge imellem de få, der er tilgængelige fra Samsung.

Men det er til at leve med, når man til gengæld får den brugervenlige kombination af styresystem og den drejelige krans med i købet. På Gear S2 er alle menuer nemlig designet som cirkler, og man bevæger sig rundt mellem apps, notifikationer og indstillinger ved hjælp af krans og touch-bevægelser på en måde, der er mere intuitiv end nogen anden smart-ur-betjening, vi har prøvet!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Der er lidt mindre plads på urskærmen, end man har til rådighed med Huawei Watch, men billedkvaliteten på Gear S2 er uovertruffen, og man kan endda se, hvad klokken er, i direkte sollys uden at anstrenge sig.

Som fitness-tracker er Gear S2 også godt med, i kraft af Samsungs fine helbreds-apps, men til gengæld skal man se sig lidt for, før man investerer i uret, hvis man vil være sikker på, at det fungerer sammen med mobilen.

Annonce

Som udgangspunkt understøtter Gear S2 alle smartphones med Android 4.4 eller højere, men i praksis er der masser af Android-mobiler, som ikke er kompatible med uret. Og selv om vi har hørt rygter om, at Tizen på et senere tidspunkt vil komme til at virke sammen med iPhone, er det ikke tilfældet i skrivende stund.

Tizen
Et åbent operativsystem baseret på Linux og udviklet af Samsung og Intel i fællesskab, der skal give en sammenhængende oplevelse med forskellige slags enheder. Skal fungere på tablets, smartphones, smart-ure, kameraer, GPS’er og smart-tv’er samt i biler. Meget begrænset udvalg af apps og få, som man kender (f.eks. HERE Maps, Opera, Deezer og Endomondo).www.tizen.org/

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Læs også: