Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Microsoft Surface Pro 3

Alle gode gange tre

Microsoft Surface Pro 3 er både slankere og lettere end forgængeren, men alligevel har den større skærm.

Skrevet af / 23/10/2014 - 06:00
Microsoft Surface Pro 3
Peter Gotschalk

Microsoft har godt nok bakset længe med deres serie af Surface Pro tablet-computere, der både skal kunne fungere som tablets og som fuldfede erstatninger for den bærbare computer. Og hverken med den første Surface Pro ej heller med Surface Pro 2 ramte Seattle-firmaet plet. De ramte skiven, men der var langt til bullseye!

Dybest set har problemet været, at Microsoft har sat sig mellem to stole med dette hybridprodukt. Som almindelig tablet har både Surface Pro og Surface Pro 2 været for store og klodsede, og selv om Surface Pro fra begyndelsen er kommet med glimrende ydelse og en flot skærm, så har man ikke kunnet tage den alvorligt som pc-erstatning. Skærmen har været for lille, det har været noget nær umuligt at sidde med den på skødet, og den har været forsynet med alt for lidt lagerplads.

Okay, sidstnævnte problem blev løst med Surface Pro 2, der også kom i to udgaver med henholdsvis 256 og 512 gigabyte indbygget lager, hvor forgængeren måtte nøjes med 128 gigabyte. Men ellers havde Pro 2 præcis de samme udfordringer som den første Pro-model, hvad angår anvendelse og formfaktor.

SUR_Pro3_Type_Fold_Detail_Cyan

Med Surface Pro 3 er der kommet andre boller på suppen. Microsoft har faktisk lyttet til kritikken – som vi bestemt ikke har været ene om – og den nyeste i rækken af Surface Pro tablet-computere er, præcis som betegnelsen siger, både en tablet og en computer. Primært er den blevet mere computer, men som tablet er den også bedre end forgængerne.

Kort og godt kommer Surface Pro 3 med en større skærm end tidligere – nu 12 tommer i stedet for 10,6 tommer – men alligevel er den både blevet slankere og lettere. Samtidig har Microsoft redesignet det tastatur, der skal købes som tilbehør, hvis man vil bruge sin Surface Pro som en rigtig erstatning for den bærbare, og det betyder, at hele molevitten nu kan stå stabilt, fordi tastaturet kan lave et lille knæk med en fold i toppen, der understøtter skærmens vægt. Selv på et par bukseben, hvis man sidder med computeren på skødet i sofaen.

Det skader heller ikke, at den kickstand på bagsiden af Surface Pro 3, som skal understøtte skærmen, når den står på en hvilken som helst overflade, nu er trinløs, så den kan indstilles, præcis som man har brug for. Den første Surface Pro havde en kickstand med én position, mens Surface Pro 2 havde to.

Surface Pro 3 kommer også med en pen, der faktisk virker ganske glimrende og i Microsoft-programmet OneNote kan bruges til at tage noter i hånden med, som sad man med en blok A4-papir og en kuglepen.

SUR_Pro3_Front_Portrait

Surface Pro har altid ydet glimrende – den kommer trods alt med Windows 8.1 og Intel Core processor – og Pro 3 er ingen undtagelse. Vores testeksemplar kom med Intel Core i5 processor på 1,6 GHz og 4 gigabyte ram, og i vores testværktøj Geekbench 3 leverer den et fint resultat på henholdsvis 2.904 point (single-core) og 5.635 point (multi-core), hvilket bringer den fuldt på højde med mange af de high-end ultrabooks, vi tester andetsteds i magasinet.

Vær dog opmærksom på, at prisen også er derefter. Vores testkonfiguration af Microsoft Surface Pro 3 koster 7.799 kroner, og det er med blot 128 gigabyte lager og uden det så vigtige Type Cover, som koster 1.029 kroner oven i hatten. Hvis du skal have den absolutte topmodel med 512 gigabyte SSD, Intel Core i7 processor og 8 gigabyte ram, bliver prisen i alt, inklusive cover, flotte 16.178 kroner. Så er den da vist også betalt.

Home mener

Optimalt hybridprodukt, der fungerer glimrende både som stor tablet og som erstatning for den bærbare pc. Flot skærm, høj ydelse og let, men alligevel robust design. Koster spidsen af en jetjager, hvis man vil have Type Cover og rigeligt med lagerplads med i pakken.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Sej egoist-router

Laptopbrugere bliver afhængige

Chromebooks på skolebænken

Grønt fremskridt i små trin

Betalelig og superlet uden kompromiser

Trådløst internet - også I den anden ende af haven

Den bedste Mac til de fleste mennesker

Den dyreste computer vi har testet

Kan I høre mig derude?

Scroll to Top