Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Microsoft Surface 3

Hybrid på slankekur

Microsofts tablet-computer er blevet billigere og mere transportabel, men også langsommere.

Skrevet af / 01/05/2015 - 06:00
Microsoft Surface 3
Jonas Ekelund

Microsoft har længe kæmpet med deres Surface-serie. Man kan sige, at det er hardwaren, der skal vise, hvordan touch-funktionerne og brugerfladen i Windows 8 skal fungere. De første forsøg var mislykkede, men med Surface 3 Pro ramte man endelig rigtigt, og vi forstod, hvad Microsoft var i stand til. Selv om den var lige lovlig dyr.

Surface 3 er en billigere variant baseret på de samme principper, men til en pris, som studerende skulle have råd til.

Udseende og konstruktion
Surface 3 har en lækker magnesiumskal, der både ser pæn ud og virker tillidsvækkende. Alligevel er den let og elegant, så man gerne vil have den med i tasken, når man er på farten. Det sætter man især pris på, når man bruger den som tablet, da Pro-versionen kunne føles lidt uhåndterlig.

Støtten kan indstilles til tre forskellige vinkler, hvilket er bedre end Surface 2, men ikke så godt som Pro 3, der kan vinkles, som man vil.

På bagsiden gemmer der sig en microSD-kortplads til at udvide det temmelig beskedne interne lager. På siden sidder en Mini DisplayPort, så man kan slutte den til en ekstern skærm, samt en stor USB 3.0 port. Desuden er der en Micro USB-port til opladning, hvilket er et fremskridt i forhold til den tidligere specialport. Med en adapter kan den endda bruges som ekstra USB-port.

Kameraet har også fået en opgradering og er mere højopløst.

Surface 3 - kickstand positions
Støtten kan nu stilles i tre positioner til forskellige slags brug.

Skærm
En af grundene til, at Surface 3 er mindre end Pro-versionen, er at skærmen er skrumpet fra 12 til 10,8 tommer. Det er ikke nogen enorm forskel, og skærmen er stor nok, når man sidder med den tæt på. Opløsningen er også sænket, men der er stadig tilstrækkelig pixeltæthed til, at den virker skarp, og lille tekst er let at læse.

Skærmforholdet 3:2 passer godt til en tablet, og skærmen har god farvegengivelse og tilstrækkelig lysstyrke.

Tilbehør
Et af de vigtigste argumenter for at købe netop Surface er, at den kan bruges med både pen og tastatur. Men mærkeligt nok er begge dele tilbehør, så ud over 1.170 kroner for Type-coveret skal man punge ud med yderligere 400 kroner for at få fuld funktionalitet.

Docking-stationen koster 1.800 kroner oveni. Og så er vi pludselig oppe i 6.270 kroner for den billigste model, hvilket gør den temmelig dyr.

Surface 3 Type Cover
Det fleksible tastatur med bagbelysning fås i flere farver.

I brug
Tastaturet har fået det samme forbedrede design som på Pro 3, der gør det behageligt at bruge. Det ekstra knæk gør det hele mere stabilt og giver en god skrivevinkel.

Knapperne er tilstrækkelig store og har passende vandring til, at man kan skrive relativt hurtigt. Og pennen er overraskende nyttig. Tryk på knappen, og OneNote starter straks, så du kan tage en hurtig note. Tryk igen, og den er gemt på OneDrive i skyen.

Og apropos lagertjenesten, så tilbyder Microsoft et års abonnement på Office 365 Personal med lagring i OneDrive.

Det er tydeligt, at Microsoft henvender sig til privatpersoner med Surface 3. Den er meget transportabel, behagelig at bruge og har alt, hvad man behøver for at maile, surfe samt oprette og dele dokumenter. Men du kan godt glemme alt om at spille eller redigere video på den. Dertil er hardwaren alt for skrabet, og hukommelsen for nærig.

Surface 3 - back view with Type Cover

Ydelse
Med den strømsvage Intel Atom-processor havde vi ikke høje forventninger til præstationen. I vores standardtest, Geekbench 3, fik maskinen 1.019 point i single-core og 3.416 i multi-core. Det betyder, at den er mellem halvt og en tredjedel så hurtig som mellemmodellen af Surface Pro 3 (2.904 i single-core og 5.635 i multi-core).

Interessant nok er selv iPad Air 2 mellem 31 og 77 procent hurtigere (1.812 i single-core og 4.477 i multi-core). Surface 3 er ganske rigtigt beregnet til lettere brug.

Konklusion
Microsoft Surface 3 er et kæmpespring fremad i forhold til 2’eren og låner de fleste fordele fra storebror Pro 3, som vi har rost. Den er let at have med sig og fungerer godt både som tablet og som bærbar til simple opgaver. Præstationen er passende for en tablet, men lige lovlig mager for en computer. Bemærk også, at både det fremragende tastatur og den praktiske pen koster ekstra.

Alt i alt er det en udmærket maskine, hvis man kan acceptere begrænsningerne.

Forskelle mellem Surface 3 og Surface 3 Pro

Surface 3 Surface 3 Pro
Skærm 10,8″, 1920 x 1280 12″, 2160 x 1440
Processor 1,6-2,4 GHz Intel Atom quad-core 1,5-3,3 GHz Intel i3-i7 dual-core
Ram 2-4 GB 4-8 GB
Lager 64 eller 128 GB 64-512 GB
Kameraer 8 MP + 3,5 MP 5 MP + 5 MP
Mål 267 x 187 x 8,7 mm 292 x 201 x 9,1 mm
Vægt 622-887 g 798-1093 g

 

Home mener

God byggekvalitet, men stadig let og fleksibel. Tilstrækkelig stor skærm med god billedkvalitet. Fungerer fint som hybrid mellem en tablet og en bærbar computer. For svag præstation til at kunne tages alvorligt som bærbar. Alt tilbehør koster ekstra, hvilket gør den dyrere, end man først kan tro.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top