Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 05Deltag

TEST: Fitbit Alta HR

Alta HR slår testvinderen

Charge 2 var bedst i test, men Alta HR overhaler indenom.

Skrevet af / 03/05/2017 - 09:00
Fitbit Alta HR
Mikael Hansen

Vi har tidligere anmeldt fitness-trackeren Fitbit Charge 2 og var ganske begejstrede for den. Fitbit har et glimrende stykke software til at gemme og skabe overblik over dit aktivitetsniveau og laver generelt nogle ganske gode produkter. Der var dog et par ting, som vi gerne så forbedret.

Nogle af vores ønsker er gået i opfyldelse med den nye og lidt billigere Fitbit Alta HR, der kan meget af det samme som Charge 2, selv om nogle få funktioner er pillet ud. Tager vi det indlysende først, så er Alta HR mindre end sin forgænger, 25 procent for at være mere præcis. Du får dog stadig indbygget aktivitetssporing, pulsmåler, accelerometer, søvn-tracking og mulighed for at udskifte remmen.

Ligesom Charge 2 er Alta HR desværre ikke vandtæt, og du skal derfor huske at tage den af, inden du går i bad eller hopper i poolen. Det lyder måske fjollet, men er man vant til et vandtæt ur, er det noget af en omvæltning. Lige præcis den funktion ser vi meget gerne, at Fitbit får ind i deres næste tracker.

Bedre batteri

Heldigvis er der også nye tilføjelser, hvoraf batteriet nok er den største forbedring. Alta HR kan modsat sin ældre storebror holde strøm i godt syv dage, hvilket er to til tre dage ekstra. Det kan mærkes! Den mindre størrelse på enheden betyder samtidig, at trackeren ikke virker så bastant på armen, omend højden faktisk er den samme. Designet er meget ens, men stadig mere diskret.

Beskeder og notifikationer fra din telefon bliver vist i displayet, som det også var tilfældet på Charge 2, og Alta HR kan stadig tælle dine skridt, give et estimat på kalorieforbrændingen, vise, hvor mange minutter du har været aktiv, samt opdatere dig på pulsen. Målingerne er som tidligere ikke 100 procent nøjagtige. F.eks. fik vi flere gange ros for 10.000 daglige skridt, mens vi vaskede op. Ja, det giver ikke rigtig nogen mening.

Lidt færre funktioner

Ser vi på, hvilke funktioner der så til gengæld er røget ud, er det ting som åndedrætsøvelser, måling af iltoptag samt muligheden for at se statistik på træning i realtid i stedet for først at kunne se det, når informationerne er overført til din telefon.

En mere væsentlig mangel er den indbyggede knap, som sad i siden på Charge 2. Den savner man faktisk lidt, især når accelerometeret ikke lige opfanger, at man roterer håndleddet. Du kan stadig tappe med pegefingeren på displayet for at vække det, men heller ikke det virker altid efter hensigten. Det er småting, men dog noget, der skal nævnes.

Konklusion

Fitbit Alta HR minder på utrolig mange punkter om vores tidligere testvinder Fitbit Charge 2. Der er dog tale om en mindre tracker, som derfor er mere diskret på håndleddet, til en lidt lavere pris og med en bedre batterilevetid. Funktionsmæssigt kan de to meget af det samme, og vi skal ærligt sige, at vi ikke savner de funktioner, der er blevet pillet ud.

Vil du have en tracker, som godt nok ikke er 100 procent nøjagtig, men dog giver dig et estimat over dit aktivitetsniveau, er Fitbit Alta 2 et godt bud, trods den manglende vandtæthed.

picture1 picture2 picture3
<
>
(Foto: Producent)

Home mener

Alta HR har en masse nyttige funktioner og en god app til at holde styr på det hele. Batteriet skal kun lades op en gang om ugen. Det er ærgerligt, at Alta HR ikke er vandtæt og derfor ikke kan tages med i bad eller i poolen. Det smalle display gør det svært at læse SMS-beskeder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top