data-srcset
TESTAcer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)
Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

En PC til både sjov og alvor

Acer prøver at sætte sig på to stole på én gang – og klarer det faktisk uden at falde på halen.

Kompakt gaming-maskine i diskret design. Let og pæn nok til at komme med på arbejde – og hurtig nok til spil.
Den er tung og klodset ved siden af en ultrabook til samme pris. Og ikke nær så kraftig som en ren gaming-PC.
Bedste priser

Gaming-PC’er er i sig selv kostbare i anskaffelse. Men når man køber en maskine til spil, er der oftest en skjult ekstraudgift, som bliver overset: Nemlig prisen på en normal computer, som man kan have med i tasken til de daglige opgaver, som spilmaskinen er for stor, for tung og for dyr til.

Acer Nitro 7 ligner et forsøg på at kombinere gaming-computernes egenskaber med en mere civil indpakning. Med et kabinet i sort børstet aluminium, godt to cm i tykkelsen og en vægt på to et halvt kilo er den rimelig taskevenlig. Især for en 15 tommers maskine.

 

Med rødt plysindtræk

Det noble indtryk spoleres lidt, når man åbner låget på Nitro 7 og ser, at alle taster samt touchpad’en er indrammet med rødt. Og endnu mere når man tænder – og får øje på den knaldrøde bagbelysning. Lyset kan selvfølgelig slås fra, men det kan ikke skifte farve. I bilernes verden svarer det til en sort BMW med rødt plysindtræk!

Tastaturet er i øvrigt behageligt og af udmærket kvalitet. Der er god plads mellem tasterne på selve tastaturet, mens det numeriske tastatur til højre er blevet lidt klemt og faktisk overlappes af piletasterne. Det er lidt sjovt, at Acer insisterer på at klemme taltasterne ind i et 15 tommers kabinet, samtidig med at flere separate gaming-tastaturer kommer som “tenkeyless”-udgaver uden særlige taltaster.

Når maskinen er tændt, afslører de røde dekorationer og baggrundslys, at Nitro 7 er beregnet til narrestreger. (Foto: Acer)

Fornemme kompromiser

annonce

Indmaden er præget af fornuftige kompromiser. Processoren er en sekskernes Core i7, og der er 16 gigabyte RAM og en 512 gigabyte SSD om bord. Altså over hele linjen specifikationer, der er på linje med eller overgår high-end-maskinerne fra 2018. Grafikken leveres af Nvidia GeForce GTX 1660 Ti, der er et ret nyt økonomiklasse-grafikkort, som angiveligt skulle kunne måle sig med GeForce GTX 1070 fra forrige generation. Den del vender vi tilbage til senere.

annonce

 

Mellemklasse behøver ikke at være lig med middelmådig!

 

Næsten som en voksen

annonce

Selv om prisen er spiselig, er spiloplevelsen på Nitro 7 er ikke præget af kompromiser. Så længe man ikke kræver at spille Red Dead Redemption 2 med højeste grafikindstillinger. Faktisk kører de fleste moderne 3D-spil fuldkommen glat på maskinen. Og den hurtige 144 Hz skærm gør oplevelsen glidende. Det er næsten kun tastaturets mangel på RGB-lysshow, der afslører, at der trods alt er sparet hist og her.

 

Benchmarks

Vores benchmark-målinger bekræfter, at mellemklasse ikke behøver at være lig med middelmådig. Takket være friske generationer af både processor og grafik-ditto er der reelle spillemuskler til stede i Acer Nitro 7.

Processoren er en 2,6 GHz Intel Core i7-9750H med seks kerner og 12 tråde. Den kommer ud med en respektabel Geekbench 5-score på 1.200 i single-core og 5.182 i multi-core. Det er egenskaber, som man for blot et år siden skulle betale det dobbelte for i businessklassen.

 

Stærk budgetgrafik

Grafikprocessoren i Acer Nitro 7 er en Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Trods navnet er den forholdsvis ny og blev lanceret i begyndelsen af 2019. Den mangler ray tracing-funktionerne fra RTX-serien, men klarer almindelige – også nyere – 3D-spil fremragende.

3DMark Time Spy-testen ender med en score på 5.778, og Fire Strike med 13.025. Det er omkring det halve af Acers egen Predator Helios 700, men det er prisen også. Og det er stadig en fuldt respektabel score!

I modsætning til sværvægts-gaming-maskiner holder Acer Nitro 7 strøm i pænt lang tid. PCMark 8-batteritesten endte med et resultat på tre timer og 47 minutter. Det er på niveau med ultrabook-computere. Da testen er langt mere intens end normalt kontorarbejde, kan man i praksis godt regne med at kunne bruge PC’en en hel dag på en opladning.

Med sit sorte metalsvøb ligner Acer Nitro 7 ude fra en civil computer i den bedre ende. (Foto: Acer)

Da vi i 2018 testede billige gaming-PC’er, kunne vi konstatere, at man for en halv snes tusind kroner kunne få en spilbar maskine – men med en del kompromiser. Kompromiser er der stadig, men de er blevet langt lettere at leve med. 144 Hz skærm er nu standardudstyr, og grafikydelsen er på niveau med forrige generations topmodeller. Endelig er regnekraften vokset i takt med antallet af processorkerner.

Faktisk spiller Acer Nitro 7 lige op med de fleste fra sidste forårs test af gaming-maskiner i premiumklassen. Computere, der kostede halvanden til to gange det, man skal give i dag.

Læs også: Fem af de seje – premium gaming-laptops.

 

Konklusion

Acer Nitro 7 er en computer, som vil være let at leve med for alle andre end hardcore-gamere. Den er kraftig nok, så længe du ikke insisterer på at spille de nyeste 3D-spil i højeste kvalitet. Og da kun hvis der er tale om spil, der udnytter ray tracing-mulighederne i RTX-grafikprocessorerne. Den er samtidig let og diskret nok til at kunne bruges som daglig-PC. Og til billed- og videobehandling vil de gode regne- og grafikkræfter endda give den en forspring i forhold til de lette ultrabook-computere.

 • Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-9750H hexa-core (12 tråde)
 • Skærm: 15,6″ IPS, Full HD (1920 x 1080), 144 Hz
 • Hukommelse: 16 GB DDR4
 • Lager: 512 GB SSD
 • Grafik: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti m. 6 GB GDDR6
 • Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
 • Mål og vægt: 36,3 x 2,3 x 26 cm / 2,5 kg
 • Tilslutninger: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, USB-C, 3 x USB 3, Ethernet, 3,5 mm audiostik
 • Web: acer.com

Geekbench 5: 5.182 (multi-core), 1.200 (single-core)

Geekbench 5 OpenCL: 64.130

Geekbench 4: 20.016 (multi-core), 5.279 (single-core)

Geekbench 4 OpenCL: 191.076

PCMark 10: 5.229

3DMark Time Spy: 5.778

3DMark Fire Strike: 13.025

Cinebench R15: 119 fps / 1041 cb

HDTach: 1.002 MB/s

Batteritest: 3:47 timer

Pris

10999 kr

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Alternativer til Acer Nitro 7 (NH.Q5HED.025)

  (Foto: Dell)

  Overjordisk smuk Alienware

  Superstylet letvægtsracer viser, at gaming-bærbare ikke behøver at være store og klodsede. Men prisen er ikke krympet.

   data-srcset

  Gaming med det store udtræk

  Acer Predator Helios 700 er et lærestykke i overdådighed. Og det udtrækkelige tastatur er ikke kun en gimmick, men en genistreg.

  Når maskinen er tændt, afslører de røde dekorationer og baggrundslys, at Nitro 7 er beregnet til narrestreger. (Foto: Acer)

  En PC til både sjov og alvor

  Acer prøver at sætte sig på to stole på én gang – og klarer det faktisk uden at falde på halen.

  (Foto: Producent)

  De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

  (Foto: Producent)

  Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

  (Foto: Producent)

  Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

  (Foto: Producent)

  Det behøver ikke koste en formue at være med i spillet. Her er fire perfekte gaming-laptops, der er – næsten – lige så gode som luksusmodellerne.

  (Foto: Producent)

  Hurtig og fuldt udstyret gamer-pc i et ultrabook-kabinet.

  (Foto: Producent)

  Hvilken gaming-computer ville du vælge, hvis du vandt i lotto? Vi har testet fem brutale laptops, hvor der ikke er sparet på noget.

  (Foto: Producent)

  Asus Zephyrus er både elegant skønhed og hæmningsløst udyr på én gang