Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Acer Aspire R7-571G

Alsidig, smidig – og noget for sig selv

Acer Aspire vil både være tablet, laptop, bordcomputer og skærm på én gang. Det lykkes stort set.
Lyd & Billede mener
Acer Aspire vil både være tablet, laptop, bordcomputer og skærm på én gang. Det lykkes stort set.
Den vendbare touch-skærm har ikke været billig. Og der er ikke blevet plads til et optisk drev.
Specifikationer
 • Styresystem: Windows 8
 • Skærm: 15,6" IPS, 1920 x 1080p, 10 punkts multitouch
 • Processor: 1,8 GHz Intel Core i5 dual-core, 4 tråde
 • Hukommelse: 6 GB DDR3
 • Lager: 750 GB, SD-kortlæser
 • GPU: GeForce GT750 m. 2 GB grafik-ram
 • Webcam: 1280 x 720p
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilslutning: VGA (via adapterkabel), LAN (via adapterkabel), mikrofon, HDMI, USB (2 x USB 3.0 + 1 x USB 2.0)
 • Mål: 37,7 x 25,5 x 2,9 cm
 • Vægt: 2,5 kg
 • Batteritid: 4 timer

Acer Aspire R7 er ikke en hvilken som helst laptop. Ligesom Lenovos Yoga-tablet kan den vrides og vendes på mange måder. Skærmen kan således placeres som på en almindelig bærbar. Den kan rykkes fremad, så den begynder lige oven for tastaturet. Eller den kan vendes helt rundt og lægges fladt over tastaturet, så computeren optræder som en kæmpestor og forholdsvis tyk tablet.

Skærmens solide hængsel giver en del modstand og kan derfor efterlades i en hvilken som helst position. Maskinen har indbyggede sensorer, der mærker, om den er anbragt i en anden vinkel – og roterer skærmbilledet derefter. Skærmen er 10 punkts multitouch.

Fleksibilitet og touch-følsomhed til trods er der ikke tale om en letvægts-tablet med begrænset størrelse og processorkraft, men om en fuldvoksen bærbar pc med 15,6 tommers widescreen og styrke i “desktop replacement”-klassen. Du kan godt bruge den som tablet, men det kræver (og giver) gode armmuskler, da maskinen vejer 2,5 kilo.

Acer R7 er dejligt stille. Selv når der arbejdes for fuld kraft, bliver blæserstøjen aldrig dominerende. Og det meste af tiden er maskinen så godt som lydløs.

R7_1 Acer-Aspire-R7-hybrid Acer-Aspire-R7_Ezel_side
<
>

Indmaden er en Intel i5 dual-core processor på 1,8 GHz (3427U) med 5,5 gigabyte DDR3 ram om bord. Grafikken varetages af Nvidias GeForce GT750 grafikprocessor, som er udstyret med 2 gigabyte dedikeret grafikhukommelse. Det gør den hurtig nok til de fleste 3D-spil, så længe man ikke vælger den højeste detaljeindstilling. Der findes også en skrabet udgave af R7 med integreret grafikprocessor fra Intel og mindre harddisk. Men den er i øjeblikket dyrere end Nvidia-udgaven, så her kan det  ikke betale sig at spare på ydelsen!

Annonce

Skærmen er stor og dejligt lysstærk, selv fra meget skæve betragtningsvinkler. Og selvfølgelig med multitouch. Opløsningen er Full HD (1920 x 1080) – sådan skal det gøres. Faktisk er skærmen noget af det bedste ved maskinen.

Tastaturet er udmærket og let at skrive på. Acer er ikke faldet for fristelsen til at klemme et numerisk tastatur ind i det brede aluminiumkabinet. Det betyder, at tastaturet er i fuld normalstørrelse med god plads mellem tasterne. Som har hvid bagbelysning.

Trackpad’en er anbragt oven for tasterene i stedet for foran. Det er lidt akavet, men giver mulighed for at rykke skærmen frem, så man kan bruge den skråtstillet uden at give afkald på tastaturet.

Med touch-skærm og trackpad er behovet for mus ikke akut. Heldigt nok, da den medfølgende mus er lige så grim, som den er dårlig. Men den har næppe heller belastet budgettet nævneværdigt.

Lydkvaliteten er så god, som man med rimelighed kan forvente af en kompakt bærbar. Bassen er ikke-eksisterende, men den lyd, der er, er ren og klar. Skal du have filmlyd, der svarer til skærmens kvalitet, så må du tilslutte et ordentligt sæt stereohøjttalere. Der er desværre ikke stik til surround-højttalere.

Annonce

Konklusion
Acer Aspire R7 er en sjov og charmerende maskine, som ikke ligner noget andet. Og det får man lov til at betale for. Den tilbyder en fleksibilitet, som du ikke finder andre steder. Hvis du har brug for en computer, der både kan optræde som tablet, laptop og videoskærm, er der ikke meget at komme efter. Så står du med markedets stærkeste super fleksible maskine i hænderne.

Skal du derimod “bare” bruge en solid bærbar, kan du få samme ydelse for færre penge andre steder. Men så får du ikke en 15,6 tommers touch-skærm i Full HD med. Og slet ikke i en så overbevisende lækker byggekvalitet.

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.