Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: Samsung NX200

Gennemført og elegant

Forgængeren var længe blandt vores favoritter. Efterfølgeren NX200 er et endnu bedre kamera. Godt egnet til ivrige amatørfotografer.

Skrevet af / 18/02/2011 - 21:18
Samsung NX200
Lasse Svendsen

Mange tænker måske ikke på Samsung som en kameraproducent. Det er ikke mange år siden, at man heller ikke tænkte på dem som tv-producent heller. I dag er de størst på tv, mens kameraerne ikke har fået den opmærksomhed, de måske fortjener, efter testen at dømme i hvert fald. Noget, som absolut kan ændre sig. NX100 var et frisk pust på markedet med innovative funktioner og god billedkvalitet. Problemet var bare, at Samsung ikke var alene om den kombination.

Efterfølgeren NX200 har beholdt alt, som var godt ved NX100, bortset fra batteritiden, som er kortere, og droppet resten. Til fordel for langt bedre brugervenlighed, bedre ergonomi, flere nyttige funktioner og langt bedre billedkvalitet. Kameraet placerer sig et sted i nærheden af Olympus PEN E-PL3, Panasonic Lumix GF3 og Sony NEX-5N, men har mere tilfælles med Sony-kameraerne end de andre to.

Ny billedsensor
For NX200 bruger en helt ny 20,3 megapixels CMOS-billedsensor, hvor forgængeren havde en aldrende 14,3 megapixels sensor. Det er kun Sony NEX-7, som har flere sensorer. 24 megapixels på en CMOS-sensor i samme APS-C format, men NEX-7 er et dyrt og kostbart kamera rettet mod de mest krævende professionelle. I NX200 har den nye billedsensor fået et forbedret farvefilter, som slipper mere lys gennem og et mildere anti-passfilter (som reducerer moiré). Mikrolinserne over millioner af sensorer er placeret endnu tættere og nærmere for at fange mere lys og få endnu mere af lyset med i yderkanten af hver mikrolinse. Sammen med en ny billedprocessor, som støtter 1080p/30 fps HD-video, er NX200 blandt de teknisk mest spændende kompakte hybridkameraer.

I hånden
Samsung har krympet kameraet sammenlignet med NX100. Nu ligner det faktisk meget et NEX-kamera fra ærkerivalen Sony, bare med mere overskuelig placering og mærkning af knapper og hjul. Funktionshjulet er heldigvis placeret således, at det kan betjenes med en finger. Ved siden af på toppen det uundværlige indstillingshjul og bag tydelige markerede knapper og indstillingshjul. OLED-skærmen er meget lysstærk, men desværre ikke trykfølsom, men pyt.

Billedkvalitet
Der er ikke meget galt med billedkvaliteten. Meget høj opløsning og generelt god skarphed, som ikke står tilbage for et dyrere spejlreflekskamera, er et glædeligt syn. Den nye 18-55 mm er næppe verdens skarpeste – eller rettegnende – objektiv, men som kitobjektiv betragtet, gør den et godt job.

Lyd & Billede mener

Meget høj opløsning Godt udstyret Nemt i brug Lav billedstøj på høj ISO Superb HD-video Glat håndgreb Ujævn optisk skarphed Optisk fortegning på vidvinkel Kan ikke bruge separat mikrofon

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Giver baghjul til konkurrenterne

Full-frame kamera på budget

Fænomenalt anvendelig kameradrone

Et perfekt kompromis

Helt vild vidvinkel!

En ulv i fåreklæder

Nikons Z8 opfylder manges drømme

Den bedste skærmkalibrering?

Optager i 6K direkte til disk

Helt uforligneligt skarpe billeder!

Sonys fedeste kamera

Fede billeder på et øjeblik

Scroll to Top