: Canon EOS 700D

Finpudset favorit

Canons bestseller har fået små opgraderinger, men ser ud nøjagtig som forgængeren. Det gør det stadig til et godt køb.
Lyd & Billede mener
Glimrende opløsning Hurtig skudtakt Fremragende brugervenlighed Stille og præcis autofokus
Billedstøj ved høj ISO Moderat batterilevetid Træg hybridfokus ved live view
Specifikationer
  • Type: Systemkamera med 18 MPS APS-C billedsensor
  • Optik: 18-55 mm f/3.5-5.6 IS STM  kitobjektiv (tilsv. 28,8-88 mm)
  • Skærm: 7,6 cm LCD, 1,04 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Hybrid AF, 1080p/30 fps HD-video, touch-skærm, 5 fps
Annonce
Annonce
forfatter

Bortset fra kosmetisk finpudsning er det ikke muligt at se forskel på det nye EOS 700D og forgængeren 650D. De deler den samme 18 megapixel billedsensor og processor, har samme vipbare touch-skærm og søger, og yder den samme stabile billedkvalitet. Den opskrift har været en succes for 650D, og ​​det er måske grunden til, at Canon har ikke pillet for meget ved opskriften på 700D.

Canons spejlreflekser i mellemklassen – 600D og 650D – har solgt godt og er åbenbart populære kameraer i det store mellemklassemarked. Hvor de nærmeste konkurrenter er Sony Alpha A58 og A65, Nikon D5200 og Pentax K-30. For nylig erstattet af F-50.

Derfor har Canon ikke gjort meget andet end at gøre de kreative filtereffekter synlige på skærmen i live view-tilstand, forbedre overfladen på ​​kamerahuset og tilføje den nye, stille EF-S1 55 mm zoom. Som med støjsvag STM-motor er fortrinlig til video, hvor autofokussen under optagelse næsten er umulig at høre.

Hurtigt og brugervenligt
Kameraet er dejlig overskueligt. Læringstærsklen er minimal, og det er velegnet til nybegynder med meget lidt erfaring. Den vipbare skærm gør det let at holde kameraet i forskellige stillinger, når man fotograferer, og ikke mindst når man optager video. Som lagres i fuld 1080p HD-opløsning til visning på tv’et i stuen.

EOS-700D-CREATIVE-BCK-VAM-OUT

Annonce

Et stort håndgreb klædt i blød plast giver et sikkert greb om kameraet, som er middelstort. Den optiske søger er ikke særlig stor, men den er lys og viser bl.a. kameraets ni fokuspunkter. Med hydrid autofokus – både kontrastbaseret og fasedetekterende – kan kameraet sagtens finde ud af at låse fokus selv i relativt svagt lys. Med en skudhastighed på 5 billeder i sekundet og følgefokus kan man få skarpe billeder i serieoptagelse, så længe der er lys nok til, at autofokussen kan følge med.

Ligesom på EOS 650D er brugervenligheden rigtig god. Godt hjulpet af den fremragende touch-skærm, selvfølgelig, men også fordi alle funktioner er tydeligt mærket og lette at nå med én hånd. Canon har fjernet låsen på programhjulet, så man nu kan dreje det 360 grader, så meget man lyster.

Det, man ikke får med 700D, er Wi-Fi, som ikke er indbygget. Men kameraet understøtter trådløse Eye-Fi hukommelseskort, som gør det muligt at overføre billeder direkte fra kameraet til din tablet, smartphone eller bærbare.

Billedkvalitet
Fysisk er der ikke meget, der adskiller Canons gamle og nye 18-55 mm objektiv. Ligesom med kameraet er det indvendig, der er sket ændringer. Den nye fokusmotor er hurtig og stille. Absolut det rigtige valg til 700D, så pas på du ikke bliver solgt den gamle 18-55 mm. Der er væsentlig langsommere og lyder som et savværk, når den fokuserer.

Alternativt kan man gå efter Canons fine 18-135 mm, også med optisk billedstabilisator og næsten lydløs STM fokusmotor. Men så ryger prisen for kamera og objektiv op i knap 7.000 kroner.

Annonce

Billeddynamikken og farvegengivelsen er – ligesom på EOS 650D – af høj kvalitet. Så vidt jeg kan se, er der ingen teknisk forskel på billedkvaliteten mellem 650D og 700D. Det betyder træfsikker hvidbalance og en lysmåler, der sjældent rammer galt. Som forventet er også opløsning og skarphed fremragende. Men detaljeskarpheden kan erfaringsmæssigt blive endnu bedre med skarpere optik. F.eks. Canons knivskarpe og kompakte 40 mm. Den kan faktisk fås sammen med EOS 700D. Da koster kombinationen omtrent det samme, som hvis man vælger 18-55 mm zoomen.

EOS-700D-CREATIVE-TOP

Billedstøj forekommer allerede ved ISO 800, men det er så marginalt, at man ikke ser det på print, før man tangerer ISO 3200 og nærmer sig ISO 6400 lysfølsomhed. Da er kornstøjen så grov og farvestøjen så tydelig, at man bør efterbehandle billederne, hvis man vil lave forstørrelser.

Pålideligt valg
Som med 650D er billedkvaliteten fra 700D i topklasse. Med kombinationen af  den nye STM fokusmotor og hybridfokus er fokuspræcisionen forbedret. Den vipbare touch-skærm er en praktisk løsning, der gør kameraet meget lettere at bruge.

Canon EOS 700D ligger i en prisklasse, hvor konkurrencen er benhård, men der er ikke meget, der tyder på, at kameraet vil miste sin status som bestseller. Både for begyndere og øvede er 700D er et gennemført kamera, der leverer høj billedkvalitet i alle situationer. Et sikkert valg.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Porsches elektriske crossover er endelig officiel – se lanceringsvideoen her!
0-100 km/t på under 5 sekunder, firehjulstræk og en rækkevidde på 420 km.
Over-the-air opdateringer gør det nemmere at fikse fejl på XC40 Pure Electric P8.
De første Volkswagen ID.4 er ankommet til nordiske forhandlere. Vi har taget et hurtigt kig – og lyttet til infotainment-systemet!
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.
Med absolut alle de funktioner, man har brug for, giver Marantz NR1711 store hjemmebio-oplevelser fra et slankt og lækkert format.
Philips ultrabrede skærm placerer dig midt i handlingen, hvad enten det er spil, film eller regneark.
Den elektriske Volvo XC40 er en fabelagtig bil, specielt i denne udgave.
JBL Bar 5.0 er en enkel og elegant soundbar, som ikke har brug for en subwoofer for at give bas nok.