Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Canon EOS 1100D

Billigt nybegynder kamera

Alle, som ønsker et billigt og ukompliceret systemkamera, kan glæde sig over, at faldende priser har gjort indgangsbilletten lavere.

Skrevet af / 29/09/2011 - 20:37
Canon EOS 1100D
Lasse Svendsen

At vælge nyt kamera handler ofte lige så meget om pris som om kvalitet. For mange handler det også om at vælge et kamera, som er nemt at få gode billeder med. Så bliver et systemkamera attraktivt. Billedkvalitet, hastighed og muligheder øges betydeligt sammenlignet med et kompaktkamera. Og det behøver heller ikke at blive så dyrt.

Canon EOS 110D er et af de billigste systemkameraer, hvor man har forenet spejlreflekskameraernes fortrin med HD-video og de funktioner, de fleste nybegyndere har brug for. For under 5.000 kroner får man et enkelt kamera med 18-55 mm zoom og udskiftelig optik, som det er hurtigt at komme i gang med, og som ikke lægger mange hindringer i vejen for uerfarne.

Brugervenlighed
Man mærker det med det samme. Kameraet er let og ligger godt i hånden. Canon har ryddet op i menuer, flyttet knapper og lavet flere praktiske forbedringer sammenlignet med forgængeren EOS 1000D. Start/stop af videooptagelse har fået egen knap på bagsiden, som også aktiverer live view skærmsøger. En knap mærket Q (for Quick) giver hurtig adgang til hovedfunktioner på skærmmenuen, hvilket er super praktisk, og gør kameraet hurtigere at arbejde med. Alle andre funktioner, som ISO, skudhastighed, fokusmetode og hvidbalance, har egne knapper på bagsiden, og et indstillingsrat på toppen giver fotografen mulighed for indstilling af valgt funktion.

Billedkvalitet
Fokusydelsen er ganske god i godt lys, med relativ hurtig og præcis autofokus. Men ikke i live view, hvor man må trykke udløseren halvvejs ned for at aktivere autofokusen, som er træg og ofte fejler i svagt lys og deaktiveres, når man starter videooptagelse. Hvis man skal have autofokus under optagelse, er man prisgivet en støjende fokusmotor, du helt sikkert kan høre under optagelse, og som samtidig er meget træg. Med 720-opløsning er videokvaliteten heller ikke på højde med de bedste. Rådet er at fokusere manuelt, så har man bedre kontrol og fokusstøjen dæmpes, men fjernes ikke helt.

Så står det bedre til med stillbilledfunktionen. Opløsningen er meget god, glem talværdien, kameraet klarer opløsning på højde med mange dyrere kameraer. Begrænsningerne ligger mere i den optiske ydelse. Zoomobjektivet er relativt skarptegnende fra blænde f5,6, men skarpheden i hjørnerne falder hurtigt, hvis man bruger større blændeåbninger for at slippe mere lys ind eller dæmpe skarphedsdybden. Linjefortegningen er mest synlig på vidvinkel, men der er også moderat pudeformet fortegning på tele brændvidde.

Konklusion
Canon EOS 1100D er et udmærket kamera til nybegynderen. Det er billigt, nem at bruge, og billedkvaliteten er meget god. Udstyrslisten er ikke lang, men de fleste vil opleve, at de finder alt, hvad de har brug for i et 1100D. Bordset fra videoydelsen, der ikke er en fuldendt løsning uden brugbar autofokus, med monolyd og i 720-HD-kvalitet. Men for de, der er ude efter et ukompliceret systemkamera, som er let at få fine billeder med, er Canon EOS 1100 pengene værd.

Ambitiøse amatører bør overveje lidt dyrere alternativer, for eksempel Canon EOS 600D og Nikon D5100, som byder på endnu flere muligheder, deriblandt bedre HD-video og endnu højere billedkvalitet.

Lyd & Billede mener

God opløsning God eksponeringspræcision Enkel betjening God batteritid Ingen autofokus på video Synlig optisk fortegning med kitobjektiv Mangler solblænde Mangler billedstabilisator Lille skærm

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sådan vælger du det rigtige objektiv til kameraet

Kompakt og kompetent

Trækker motivet meget nærmere

Det bedste fuldformat-videokamera?

Knivskarpt portrætobjektiv

Lækkert kamera i 80'er kostume

Kan DJI slå GoPro?

Rejsevenligt og kompakt

Ekstrem skarphed i et handy format

Kameraet der aldrig går af mode

Længe ventet opgradering

Kompakt og kompetent telezoom

Scroll to Top