Search
Generic filters

Canon EOS 1100D

 itemprop
Canon EOS 1100D

Billigt nybegynder kamera

Alle, som ønsker et billigt og ukompliceret systemkamera, kan glæde sig over, at faldende priser har gjort indgangsbilletten lavere.

Lyd & Billede mener

God opløsning God eksponeringspræcision Enkel betjening God batteritid
Ingen autofokus på video Synlig optisk fortegning med kitobjektiv Mangler solblænde Mangler billedstabilisator Lille skærm
 • Type: Spejlrefleks med 720p HD-video
 • Billedsensor/opløsning: CMOS/12,2 MP effektivt, APS-C format
 • Optik (tilsv. 35 mm format): EF-S 18-55 mm III f/3,5-5,6 (28,8-88 mm)
 • Skærm: 6,8 cm LCD, 230.000 billedpunkter
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4799 kr

At vælge nyt kamera handler ofte lige så meget om pris som om kvalitet. For mange handler det også om at vælge et kamera, som er nemt at få gode billeder med. Så bliver et systemkamera attraktivt. Billedkvalitet, hastighed og muligheder øges betydeligt sammenlignet med et kompaktkamera. Og det behøver heller ikke at blive så dyrt.

Canon EOS 110D er et af de billigste systemkameraer, hvor man har forenet spejlreflekskameraernes fortrin med HD-video og de funktioner, de fleste nybegyndere har brug for. For under 5.000 kroner får man et enkelt kamera med 18-55 mm zoom og udskiftelig optik, som det er hurtigt at komme i gang med, og som ikke lægger mange hindringer i vejen for uerfarne.

Brugervenlighed
Man mærker det med det samme. Kameraet er let og ligger godt i hånden. Canon har ryddet op i menuer, flyttet knapper og lavet flere praktiske forbedringer sammenlignet med forgængeren EOS 1000D. Start/stop af videooptagelse har fået egen knap på bagsiden, som også aktiverer live view skærmsøger. En knap mærket Q (for Quick) giver hurtig adgang til hovedfunktioner på skærmmenuen, hvilket er super praktisk, og gør kameraet hurtigere at arbejde med. Alle andre funktioner, som ISO, skudhastighed, fokusmetode og hvidbalance, har egne knapper på bagsiden, og et indstillingsrat på toppen giver fotografen mulighed for indstilling af valgt funktion.

Billedkvalitet
Fokusydelsen er ganske god i godt lys, med relativ hurtig og præcis autofokus. Men ikke i live view, hvor man må trykke udløseren halvvejs ned for at aktivere autofokusen, som er træg og ofte fejler i svagt lys og deaktiveres, når man starter videooptagelse. Hvis man skal have autofokus under optagelse, er man prisgivet en støjende fokusmotor, du helt sikkert kan høre under optagelse, og som samtidig er meget træg. Med 720-opløsning er videokvaliteten heller ikke på højde med de bedste. Rådet er at fokusere manuelt, så har man bedre kontrol og fokusstøjen dæmpes, men fjernes ikke helt.

Så står det bedre til med stillbilledfunktionen. Opløsningen er meget god, glem talværdien, kameraet klarer opløsning på højde med mange dyrere kameraer. Begrænsningerne ligger mere i den optiske ydelse. Zoomobjektivet er relativt skarptegnende fra blænde f5,6, men skarpheden i hjørnerne falder hurtigt, hvis man bruger større blændeåbninger for at slippe mere lys ind eller dæmpe skarphedsdybden. Linjefortegningen er mest synlig på vidvinkel, men der er også moderat pudeformet fortegning på tele brændvidde.

Konklusion
Canon EOS 1100D er et udmærket kamera til nybegynderen. Det er billigt, nem at bruge, og billedkvaliteten er meget god. Udstyrslisten er ikke lang, men de fleste vil opleve, at de finder alt, hvad de har brug for i et 1100D. Bordset fra videoydelsen, der ikke er en fuldendt løsning uden brugbar autofokus, med monolyd og i 720-HD-kvalitet. Men for de, der er ude efter et ukompliceret systemkamera, som er let at få fine billeder med, er Canon EOS 1100 pengene værd.

Ambitiøse amatører bør overveje lidt dyrere alternativer, for eksempel Canon EOS 600D og Nikon D5100, som byder på endnu flere muligheder, deriblandt bedre HD-video og endnu højere billedkvalitet.

annonce
annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Canon EOS 1100D

   data-srcset

  Det bedste spejlrefleks

  Der er måske aldrig lavet et bedre spejlreflekskamera end Canons nye flagskib.

   data-srcset

  Nikons bedste allround-spejlrefleks

  Man behøver ikke at være traditionalist for at sætte pris på funktionerne i Nikons nye fuldblods spejlreflekskamera.

  (Foto: Canon)

  Canons billigste full-frame spejlrefleks er fuld af kompromiser, men lykkes med det vigtigste.

  (Foto: Nikon)

  Et kamera, der er godt til alting, er utopi, men Nikon D850 kommer meget tæt på.

  Vejrtætnet kamerahus med store indstillingshjul, som man kan betjene med handsker på.

  Pentax beviser, at man ikke har brug for et spejlreflekskamera fra Canon eller Nikon for at få fantastiske billeder.

  (Foto: Nikon)

  Nikon viser, at det kan betale sig at blive ved med det, man er bedst til.

  Foto: Canon

  Canon har gjort det lettere at få flotte billeder med et kamera, der ikke skuffer.

  (Foto: Producent)

  Har du brug for 20x zoom og skarp 4K-video? Så har Panasonic det kamera, du leder efter.

  (Foto: Producent)

  Canons hurtigste kamera passer til krævende brug og kræsne actionfotografer som hånd i handske.

  (Foto: Producent)

  Dette kamera er bestemt ikke for alle, men dem, der har brug for sådan et, vil sætte pris på egenskaberne.

  (Foto: Producent)

  For mærketro entusiaster med en tyk tegnebog og høje krav til billedkvaliteten er det svært at gå galt i byen med Canon EOS 80D.

   data-srcset

  Hvis du vil have spejlrefleks, findes der et godt alternativ til Canon og Nikon.