: AEE S70 First Descent Edition

Avanceret topmodel

Kameraet fra AEE har avancerede funktioner og glimrende brugervenlighed. Men det vigtigste er billedkvaliteten, som er rigtig god.
Lyd & Billede mener
Her får du god billedkvalitet kombineret med vigtige funktioner, der er direkte tilgængelige på knapper på forsiden af kameraet. Kameraet giver naturlige farver og god skarphed, og udmærker sig også indendørs.
I mørke situationer kan der forekomme en del billedstøj, og billederne er ikke så skarpe, som vi kunne ønske os. På lydsiden er der også hørbar baggrundssusen.
Specifikationer
  • Vidvinkel: 120°-170°
  • Opløsning: 1080p 24-50 fps / 720p 50-100 fps / 480p 25 fps
  • Videoformat: MP4
  • Vandtæt: Ned til 100 m
  • Billedstabilisering: Nej
  • Lagerformat: SDXC (op til 64 GB)
  • Vægt m. batteri: 116 g
  • Batteri: 3,7 V 1500 mAh (ca. 2 timer)
Annonce
Annonce
forfatter

Der følger en LCD-søger med til AEE S70 First Descent Edition, som kan klikkes fast på bagsiden af kameraet for at få et bedre overblik. Da bliver kameraet længere i dybden, og derfor findes der en anden dør til undervandshuset, der giver plads til kameraet med søger. Huset skulle i øvrigt kunne modstå vand så dybt som 100 meter.

En tyngdekraftsensor registrerer automatisk, hvis du pludselig har sat kursen ned ad slalomløjpen, og starter automatisk optagelsen. Når du stopper neden for bakken, pauser optagelsen. Funktionen er direkte tilgængelig på en knap på forsiden af kameraet. Det samme er Wi-Fi-funktionen, som gør, at kameraet kan betjenes med en mobil-app. Her kan alle indstillinger gøres, plus time-lapse funktionen og at tage billeder. Hvis du ikke vil til at fiske mobilen frem i situationen, kan optagelse startes direkte på kameraet, eller du kan bruge den medfølgende fjernbetjening – som kan starte og stoppe flere kameraer samtidig.

AEE_FirstDescent(2)

To flade, selvklæbende fæster medfølger samt to buede og en vinkelholder. Flere kan købes til hjelm, cykelstyr, surf-board, instrumentbræt osv. Kameraet kan også monteres på et universalstativ uden at skulle sidde i huset.

Kameraet i brug
Søgeren giver et godt overblik, men gør også kameraet større og tungere. Den kan dog tages af, hvis du hellere vil bruge mobil-app’en via Wi-Fi. Med den højeste optagelseskvalitet mister du videostrømmen i app’ens søger, i det øjeblik du trykker på optag, men da har du nok også andre ting at gøre end at glo ned i telefonen.

Annonce

Videokvaliteten er rigtig godt med jævne, skarpe billeder og god farvebalance. Selv indendørs er hvidbalancen god med naturlige farver i ansigter og på træmøbler. Kameraet kan sagtens tåle fart og spænding, og holder godt på skarpheden, når man bevæger sig omkring i naturen.

Det, der mangler, er et lidt dybere sortniveau. Scener med meget skygge bliver lidt fladere end med GoPro og Garmin. Til gengæld tackler AEE modlys bedre end Panasonic, JVC og Isaw, og er generelt et bedre kamera.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

GoPro Hero3+ Black Edition

Fuld pakke

Verdens mest populære action-videokamera giver flot billedkvalitet i et super kompakt format kombineret med en bred vifte af udstyrsmuligheder.

Det mest kompakte actionkamera på markedet kan virkelig fæstnes til hvad som helst. Billedkvaliteten er rigtig god, og der er næsten ingen grænser for det tilgængelige udstyr.
Universelt skruefæste medfølger ikke, og kameraet skal være i undervandshuset for at kunne fastgøres til forskellige ting, medmindre man vil rode med strips og gaffertape. Batterilevetiden er ikke imponerende.

Garmin VIRB Elite

Det bedste billede

Testens bedste billedkvalitet står Garmin for. Kameraet har interessante funktioner som GPS, pulsmåler og automatisk optagelse, når man står på ski.

Den bedste billedkvalitet, vi har set fra et actionkamera. GPS-funktionen giver bl.a. automatisk stop og start af optagelse på skibakken. Trådløs pulsmåler og termometer kan også tilsluttes.
Holderen er højere end på de andre kameraer, hvilket gør Garmin VIRB toptungt på hjelmen. Det filmer kun med amerikansk billedstandard (30/60 fps), og lyden er elendig.

Sony HDR-AS30

Meget for pengene

Sony har raffineret deres populære actionkamera HDR-AS15 med et nyt hus og GPS-funktion.

Her får du masser af sjov for pengene. Kameraet har NFC og GPS, der kan vise rute, hastighed og vejen til mål direkte på videoen. Det nye hus er mere kompakt og giver bedre lydkvalitet end forgængeren.
Videokvaliteten er ikke bedre end på forgængeren. Tværtimod lader det nye kamera til at give lejlighedsvis slørede billeder, trods samme optik og videoprocessor.

JVC GC-XA2 Adixxion

Skarp fokus

JVC’s kamera giver gode, skarpe billeder og behøver ikke undervandshus for at blive taget med på en dukkert. Det tåler også et ordentligt stød.

Adixxion tager skarpe billeder, især udendørs. God billedstabilisering giver mere rolige billeder, og på trods af den lille størrelse er der blevet plads til en LCD-søger.
I svagt indendørs lys bliver billederne lige lovlig mørke. Lyden er også ganske tynd.

Isaw Extreme

Veludstyret

Isaw Extreme byder på skarpe billeder plus den mest veludstyrede standardpakke i testen.

Videokvaliteten er god med skarpe, detaljerede billeder og god farvemætning. Kameraet har testens største standard-udstyrspakke.
Ved den mindste smule modlys bliver billederne mørke, og lyden er præget af susen. LCD-søgeren gør kameraet lidt stort.

Liquid Image Apex HD+

Brillerne brillerer ikke

Liquid Image har indbygget kameraet i et par skibriller. God idé, der desværre falder igennem på kvaliteten.

Alle skibriller burde have indbygget kamera! Liquid Image gør slalomturen mere strømlinet end andre actionkameraer. Hvidbalancen er også rigtig god.
Billedkvaliteten lider under uskarphed med meget grums og støj. Lydkvaliteten er også elendig. At integrere kameraet i skibriller begrænser kameraet til situationer, hvor det er naturligt at bruge sådan nogle.

Panasonic HX-A100

Lav cigarføring

Panasonic HX-A100 er et cigarformet kamera, der fæstnes til hovedet med en bøjle. Desværre er billedkvaliteten ikke så god.

Kameraet har god brugervenlighed, og søgeren i mobil-app’en viser billedet selv ved højeste HD-opløsning.
Billedkvaliteten er middelmådig med et ringe kontrastniveau, der gør, at kameraet hele tiden må vælge imellem lyst og mørkt ud fra omgivelserne. Mange scener bliver for mørke med synlig billedstøj.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.