: Epson EH-TW9000W 3D

Den nye 3D-konge

Teknologien er blevet meget bedre siden de første 3D-projektorer kom frem. Epsons topmodel er måske den bedste hidtil, også på 2D-film.
Lyd & Billede mener
Klasseledende 3D-processsering Næsten perfekt farvegengivelse Enormt kontrastomfang Skarp og jævn optisk ydelse
Mangler konvergensjustering Ingen THX-indstilling Kun manuelle linsejusteringer
Specifikationer
  • Epson EH-TW9000W 3D digital HD-projektor
  • 0,74” D9 LCD-billedpaneler
  • 1920 x 1080p HD-opløsning
  • Maks 200.000:1 kontrast
Annonce
Annonce
forfatter

Det er først nu med den seneste generation projektorer, at Epson endelig kan tilbyde 3D. En velkommen funktion mange af konkurrenterne har haft i nogen tid. Til gengæld har Epson introduceret 3D i en hel række projektorer, fra TW5900 til 8.990 kroner, til topmodellen, vi tester her, TW9000W til 25.000 kroner. Og de har som sædvanligt gjort det på deres egen måde, ikke uden resultater.

W står for wireless, trådløs overførsel af HD-video via en trådløs HDMI-adapter. Og som følger med. Det gør også to par aktive 3D-briller og en fjernbetjening med baggrundsbelyste knapper og helt ny knappelayout, sammenlignet med hvad vi er vant til fra Epson.

Men det mest spændende befinder sig indvendigt. I den matte hvide TW9000W (TW9000 uden trådløs adapter er matsort) har Epson valgt D9 LCD-paneler med meget mindre afstand mellem pixels. Dermed er kontrasten og lysudbyttet øget. Teoretisk set op til 200.000:1 kontrast, en del mere end for eksempel 70.000:1 fra Sony VLP-HW30ES til samme pris. Lysudbyttet opgives til friske 2400 ANSI Lumen teoretisk, hvilket burde give noget at gøre godt med, når projektoren kalibreres.

For selv om det ser meget god ud lige ud af æsken, særlig når farveindstillingerne er sat til naturlig modus, er der meget at hente ved en god kalibrering. Og den lader sig fint kalibrere til seriøs high-end billedkvalitet.

Bedst på gråt lærred
Et hot tips er at finde et lærred, som passer godt til TW9000W´s udmærkede sortniveau og kontrast i mellemtoner. Indtil nu har det nemlig været således, at mange af 3D-projektorene mister meget lys, når man skifter fra 2D til 3D og tager de aktive 3D-briller på. Da har et hvidt lærred, med positiv refleksion – gain – som kompenserer for lystabet i 3D, ofte været nødvendigt for at billedet simpelthen ikke skal blive for mørkt. Det samme gælder størrelsen, som helst ikke skal overgå 120-150 tommer, for da falder lysudbyttet endnu mere fra projektoren.

Annonce

Endnu bedre
Selv før kalibrering af billedet er det åbenbart, at TW9000 er en vinder. Her bor der et enormt potentiale for top billedkvalitet, som bare bliver bedre med kalibrering. Men selv lige ud af æsken i naturlig farvemodus og med lidt tilpasninger af kontrast, lysstyrke og farver, er det muligt at få en billedkvalitet, som overgår forgængeren TW500. Ikke bare er der mere lys, der er også meget jævnere kontrastgraderinger og mere præcis farvebalance på TW9000.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.