Det er tydeligt at se, at amerikanske Razer har skævet til Apple i Cupertino, da de designede deres Blade-maskine. Den sorte laptop er som snydt ud af næsen på MacBook Pro, hvilket skal ses som en stor kompliment. Det er imponerende, at man har formået at smække så meget gamer-pc ned i et trods alt rimelig beskedent aluminiumkabinet. Resultatet er en lækker og enkel maskine, som tiltaler de af os, der foretrækker det subtile og stilrene.
Ligheden går igen, når man åbner låget og får øje på tastaturet. Ligesom på MacBook Pro er der god plads mellem tasterne, der har en tilpas vandring og er behagelige at skrive på. Der er naturligvis lys under dem, og det pulserer i alle regnbuens farver.
Højttalerne på hver side spiller tilpas højt og godt til, at hovedtelefoner kan undværes – altså lige indtil blæserne går i gang under spil. De larmer som på de øvrige modeller alt for meget.
Der mangler lidt
Et punkt, hvor Razer skiller sig ud fra konkurrenterne, er på de forskellige ind- og udgange. Her mangler lidt, og vi savner f.eks. DisplayPort, Ethernet og noget så simpelt som en port til SD-kort. Skal den helt kunne erstatte vores MacBook Pro, har vi brug for sidstnævnte funktion.
Heldigvis vinder Razer meget på sin langt kraftigere indmad, der også gør den spilvenlig. Her kan Apple ikke lege med. Hertil er den udstyret med et Nvidia GTX 1060 grafikkort og en Core i7-processor, som gør den utrolig slanke maskine i stand til at trække selv de nyeste spil.
De kan passende nydes på den 14 tommer store QHD+ skærm, der er berøringsfølsom og har en opløsning på hele 3200 x 1800 pixel. Farverne er ligesom skarpheden fin, men vi havde foretrukket, at den var mat i stedet for blank.
Benchmarks
Som det var tilfældet med Alienware, bliver den høje opløsning på skærmen en flaskehals under spil. Særligt i krævende titler vil den fulde opløsning simpelthen være for meget for grafikkortet, og vi fik kun omkring 20 fps i Tomb Raider med alt skruet op på max, da vi lod den køre med den fulde opløsning. Selv på spillets laveste indstilling var vi kun lidt over 30 fps, hvilket heller ikke er nok.
Med opløsningen skruet ned til 1080p ser det helt anderledes ud. Justér en smule på de grafiske indstillinger, og du kan få en solid frame-rate på 60 fps, uden at det går nævneværdigt ud over billedkvaliteten. Ligesom med Asus skal du lade strømforsyningen være sat til for at få nok strøm til grafikkortet. Tager du stikket ud, dæmpes larmen fra blæserne, men også frame-raten til det halve.
Konklusion
Razer Blade er en laptop til dig, der allerede har og er glad for en MacBook Pro, men ville ønske, at du også kunne spille på den. Det kan du med den her, og den ligner og fylder cirka det samme. Men skinnet bedrager, og indeni finder du en kompetent spilmaskine, der støjer vildt og inderligt fra undersidens blæsere, når du starter spillene op.
Vi er meget begejstrede og vrænger stort set kun på næsen af prisen. Tæt på 20 stænger er lige lovlig meget.
Home mener
Razer Blade er en smuk og lækker maskine, der både egner sig til kontorbrug og spil. Blæserne larmer lige lovlig meget under spil, og prisen er lidt høj. Den høje opløsning er for meget for et GTX 1060-kort.
Vejl. pris 19000 kr
Specifikationer
Processor: 2,6 GHz Intel Core i7-6700HQ quad-core (8 tråde)
Skærm: 14” QHD+, 3200 x 1800, touch
Hukommelse: 16 GB ram / 512 GB SSD
Grafik: Nvidia GeForce GTX 1060 m. 6 GB ram
Styresystem: Windows 10 Home, 64 bit
Mål og vægt: 34,5 x 1,8 x 23,5 cm / 1,95 kg
2 MP webcam, Killer Wireless 1535 802.11ac
og Bluetooth 4.1, 3 x USB 3.0 (A), USB 3.1 (C),
HDMI, hovedtelefonudgang
Pris: 19.000 kroner
Web: razerzone.com
Benchmarks
Geekbench 3: 12.524 (multi-core),
3.282 (single-core)
Basemark 3.0: 489,9
3DMark 15: 6.423
3DMark Time Spy: 3.050
Cinebench R15: 29,57 fps / 673 cb
HDTach: 1.148,3 MB/s
Futuremark Peacekeeper: 2:12 timer
Også i denne test:
Gaming laptops
MSi GS73VR-7RF Stealth Pro
Luksusflyder til spil
Lækker skærm og slankt design gør MSi’en til en lækker, men kostbar fornøjelse.
Acer Predator 17X GX-792
Pantersort rovdyr
Acers bud på en dræbermaskine oser af luksus og æder dine spil til morgenmad.
Alienware 13 R3
Stor r*v og OLED-skærm
Man kan godt blive lun på Alienware, selv om designet er lidt skævt.
HP Omen 17 w203no
Fra næstøverste hylde
Fornuftige, gennemtænkte kompromiser giver en maskine, der leverer meget for færre penge.
Asus ROG G701VIK BA044T
Grotesk luksusgamer
Asus satser benhårdt på ydelsen, hvilket presser pris og vægt i vejret.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer