TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

TEST Logitech Rally Bar

Tager de digitale møder til et nyt niveau

Vi har fundet det perfekte værktøj til videokonferencer. Men vi havde godt nok håbet, at det var billigere …

forfatter
Publiceret 13/06/2021 - 20:21
Karakter
Logitech Rally Bar
L&B mener
Gnidningsløse videokonferencer. Kameraet er glimrende, og lyden ligeså.
Det koster at være konge af kontoret.
Specifikationer
 • Type: Videokonferencesystem
 • Platforme: Zoom Rooms, Microsoft Teams, Google Meet
 • Højttalere: 2 x 70 mm
 • Mikrofoner: 6 stk. stråleformende
 • Videokamera: Op til 4K 30 fps
 • Zoom: 5x optisk, 3x digital
 • Tilslutninger: 3 x USB-A, USB-C (3.0), 2 x HDMI ud, HDMI ind, Bluetooth
 • Netværk: Ethernet, Wi-Fi 5 (AC)
 • Farve: Grå eller hvid
 • Vægt: 7,08 kg
 • Andet: Kan parres med Tap Controller (ekstraudstyr)
 • Web: logitech.com

Hvis du er en af de mange, der arbejder på hjemmekontor for tiden, er det meget sandsynligt, at du deltager i digitale møder på en bærbar med et indbygget webcam i skærmen. Det er ikke perfekt, men det fungerer. Hvis du skal opgradere, kan du med fordel købe et ordentligt headset, så du og de andre mødedeltagere bedre kan høre hinanden. Så er du godt dækket ind.

Læs også Tilbage på kontoret? Hold støjen ude med et headset! Meget af tiden på kontoret går med videokonferencer og andre digitale samtaler. Så har man brug for at kunne høre – og blive hørt! Vi fortæller dig, hvilket headset du bør vælge.
iStock 911964140 scaled 1

Men efterhånden som vi alle vender tilbage til arbejdspladserne, skal kontorerne – og især mødelokalerne – være forberedt på den nye hverdag.

Chefen har sandsynligvis lagt mærke til, at medarbejderne er lige så produktive hjemmefra som på arbejdspladsen, og mange virksomheder vil være mere fleksible med hensyn til hjemmekontor, også post corona. Så er der brug for mødeudstyr, som fungerer. Med andre ord et mødelokale, hvor mange mennesker kan deltage fysisk, samtidig med at man kan kommunikere effektivt med eksterne deltagere på skærmen.

Logitech Rally Bar
(Foto: Logitech)

Nem tilslutning er nødvendigt

Ifølge de sidste tal, jeg så for videomøder, tager det ca. otte minutter at komme rigtigt i gang med mødet på grund af tekniske udfordringer med tilslutning og tjek af mikrofon, skærm og højttaler.

Når man så ser, at den gennemsnitlige længde på videomøder er 31-60 minutter, er det en ret stor del af mødet, der går med tekniske udfordringer i starten. Og på arbejdet er tid bogstavelig talt penge!

home office
Tiden med hjemmekontor er garanteret ikke forbi, når coronapandemien er ovre. (Foto: iStock)

Rally Bar: Avanceret soundbar

Det er her, Logitech Rally Bar kommer ind i billedet. I bund og grund er det en meget avanceret soundbar med et kamera i midten og indbyggede mikrofoner.

Rally Bar er en komplet løsning til videokonferencer, der fanger hele rummet med et 4K-kamera, som automatisk panorerer og zoomer ind og ud, afhængigt af hvor mange mennesker der fysisk deltager i mødelokalet, og hvor de sidder. Og har et indbygget mikrofonsystem, der fanger stemmerne i rummet og gengiver dem så tydeligt som muligt for dem, der deltager digitalt.

Logitech Rally Bar with remote
Rally Bar kan bruges alene sammen med fjernbetjeningen. Men vi ville nok hellere koble en PC til en af USB-indgangene. (Foto: Logitech)

Komplet løsning uden PC

Rally Bar kan sluttes til en PC eller Mac med USB-kabel (både USB-A og USB-C duer), og mødelederen kan åbne sit foretrukne mødeprogram – det være sig Zoom, Teams eller noget helt tredje.

Men magien opstår for alvor, når man parrer Rally Bar med den eksterne touch-controller Tap. Den er ekstraudstyr og koster ca. 9.000 kroner oveni. Ja, det er mange penge, men her er vi i high-end-land, og hvis man først skal investere i det bedste til kontoret, kan man lige så godt tilføje det lille ekstra, der løfter oplevelsen yderligere. Og som kan spare én for endnu mere tid, end når man skal koble en PC til.

Logitech Tap L&B Logitech Tap
<
>
Touch-controlleren Logitech Tap øger den samlede pris, men er dét værd, hvis man vil have en så idiotsikker mødestart som muligt. (Foto: Logitech)

Tap har en touch-skærm på 10,1 tomme, der kan placeres på et bord eller monteres på en væg, og dermed behøver man ikke en PC. Her er Logitechs brugerflade til møder nemlig indbygget, og når Rally Bar er koblet til internettet, kan man bruge sin smartphone til at linke produktet direkte til sin konto på Zoom, Microsoft Teams eller Google Meet. Det gøres én gang; derefter er produktet forbundet for altid. I denne test har vi brugt Zoom Rooms.

Tap viser en liste over alle ens kontakter, og her kan man nemt starte møder og invitere folk fra listen.

Alle kabler mellem Tap og Rally Bar holdes fast og skjules elegant på bagsiden under et låg. Dermed undgår man, at et kabel trækkes ud ved et uheld.

Logitech Rally Bar L&B meeting
Vi havde en rigtig god mødeoplevelse med Rally Bar. Det moirémønster, man kan se, kommer fra mobilen, der tog billedet. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

To skærme

Rally Bar kan kobles til to 4K-skærme, så man får det bedst mulige overblik over de digitale deltagere. Jeg vil faktisk anbefale to skærme, hvis man planlægger at vise præsentationer og statistik visuelt under mødet.

Hvis man har en Zoom Rooms-konto, kan man åbne regneark eller PowerPoint-præsentationer på PC’en og projicere dem trådløst. Rally Bar har nemlig en indbygget nærhedssensor, som registrerer, hvornår en PC i nærheden åbner bestemte programmer såsom Microsoft Excel eller PowerPoint (ja, man skal bekræfte, at indholdet skal projiceres). Hvis nærhedssensoren ikke fungerer, kan mødedeltagerne aktivere direkte deling ved at indtaste en kode.

Selv blev jeg ikke rigtig klog på nærhedssensoren i den korte periode, vi havde Rally Bar til test, men den har også en HDMI-indgang, der fungerer fornemt til at dele indhold fra en PC.

Logitech Rally Bar lens L&B Logitech Rally Bar Exploded
<
>
Objektivet i Rally Bar panorerer og zoomer, til det har det rigtige udsnit. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Glimrende kamera

Vi har prøvet Rally Bar på vores eget kontor, men på grund af afstandskrav begrænsede vi antallet af deltagere i mødelokalet til to. Vi ringede også to kolleger op til et videomøde. Kameraet zoomede ind og panorerede til et perfekt udsnit på os, så de, der deltog digitalt, fik optimal visning af mødelokalet.

Hvis jeg rejste mig og gik hen til tavlen for at skrive, fulgte kameraet mig og zoomede ind. Alle kunne således se, hvad jeg skrev på tavlen. Det tager nogle sekunder, før kameraet reagerer; det er, for at det ikke skal reagere spontant på den mindste bevægelse og gøre de andre deltagere svimle.

Logitech Rally Bar Graabein møterom
Gråbein kan ikke gå nogen steder hen uden at blive forfulgt …

Kameraet har 4K-opløsning, når det er zoomet helt ud, og holder opløsningen op til 5x optisk zoom. Et tættere udsnit resulterer i digital beskæring af billedet og reduceret opløsning.

Det skal dog siges, at opløsningen på Zoom i dag alligevel er begrænset til 720p, så i praksis betyder det, at man kan bruge hele zoomomfanget på kameraet – inklusive det digitale – uden at det går ud over billedkvaliteten.

Zoom har vel tænkt, at det giver mening at begrænse båndbredden nu, hvor alle bruger platformen, og at selv dem med en 4K-skærm ikke vil bruge hele skærmområdet til videomøder. Hvis de gør, vil meget af skærmen alligevel vise miniaturer af de andre deltagere snarere end ét stort billede af mødelokalet.

Logitech Rallyl Mic Pod
Logitech Rally Bar kan udvides med flere mikrofoner, som placeres på bordet. (Foto: Logitech)

Flot lydkvalitet

Vores mødelokale på redaktionen måler ca. 6 x 4 meter, og med en skærm og Rally Bar ved den ene korte væg kunne jeg stå ved den modsatte korte væg, og de andre deltagere kunne let høre alt, hvad jeg sagde. Også når vi var to i lokalet, der talte, kom begge stemmer tydeligt igennem. Logitech lover, at selv med mange mødedeltagere vil alle stemmer lyde godt på grund af mikrofonernes avancerede stråledannelse.

Under alle omstændigheder er den løsning, vi normalt bruger, Logitech Group, ikke i nærheden af denne talekvalitet. Og det selv om vi har udvidet med to ekstra mikrofoner, der ligger på bordet foran os.

Mikrofonerne i Rally Bar er virkelig imponerende, især i betragtning af at vi ikke har lavet nogen akustiske indgreb i mødelokalet (hvilket vi nok burde). Der er ganske vist mere ekko, når man er langt fra soundbaren, men digitale deltagere kan stadig høre alt, hvad der bliver sagt. Hvis man har et større rum, kan Rally Bar også udvides med ekstra mikrofoner.

Logitech Rally Family
Hvis du synes, at Rally Bar er for dyr, er der Rally Bar Mini (forrest) til mindre mødelokaler. I den anden ende er der Rally Plus (bagerst) til større mødelokaler. (Foto: Logitech)

Konklusion

Videomøder bliver aldrig rigtig sexet, og teknologien mærkes mest, når den ikke fungerer. I den forstand er den dyre Logitech Rally Bar måske en af de mest undselige ting, der findes – for den fungerer så at sige perfekt! Den koster en masse penge, meget mere, end vi havde troet, men for en mellemstor virksomhed kan den hurtigt tjene sig ind i form af mere effektive møder.

Kameraet fungerer glimrende. Det zoomer og panorerer sig frem til rigtig gode udsnit, og mødelokalet kommer krystalklart igennem til modparten. De indbyggede mikrofoner gør også et fremragende stykke arbejde med at blive hørt, og man kan udvide med flere mikrofoner, hvis man har et stort mødelokale.

Rally Bar kan fungere helt alene. Men det bliver en bedre oplevelse, hvis man kobler en PC til. Den allerbedste løsning – og den, som vi anbefaler – er dog at bruge touch-controlleren Tap. Så får man en idiotsikker mødeoplevelse og kommer i gang med det samme! Det kan være dyrebare minutter sparet – og dermed lønudgifter, der kan gå til helt andre ting.

Rally Bar har en del avancerede funktioner, som vi ikke fik tjekket ud i testperioden. Hvis du er i målgruppen, gør du nok klogt i at bestille en demo.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kreative superkræfter Der er ikke sparet på noget som helst i MSI Creator Z17. Det kan mærkes på prisen.
90'erne har ringet: Winamp er tilbage I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp, der styrede musikken til festen. Nu er afspilleren tilbage efter næsten 10 års fravær.
Nu er Samsungs nye gaming-skærm på hylderne De nye 4K-skærme Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover vild ydelse!
Kone dropper fast forbindelse 15 års forskning tog det, før den klassiske gamingmus Roccat Kone XP kom i en trådløs udgave.
Razers lysdrevne taster er krøbet Razer DeathStalker V2 er opdateret med lavere, lettere taster, der holder længere.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend