Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Primare I32

Teknik som tager prisen

At begynde med en helt ny forstærkerteknologi er dristigt, men Primare lykkes virkelig med deres projekt.

Skrevet af / 19/01/2011 - 21:41
Primare I32
Geir Gråbein Nordby

Primare har valgt at satse på at lave noget helt nyt. Valget havnede på Klasse-D, men med en helt ny teknik, som man valgte at kalde UFPD. Man har indhentet en vis hjælp udefra for at kunne skabe UFPD, men det er Primares egen R&D afdeling, som bærer hovedansvaret.

UFPD
UFPD – Ultra Fast Power Device går i korte træk ud på, at man integrerer forstærkning og filter og har en 26 dB feedback gain loop over hele audio båndbredden, som nøje kompenserer for ændringer i filterudgangen. Det resulterer i, i modsætning til almindelig klasse-D, både høj båndbredde og en lige frekvensgang. Desuden bliver THD lav over hele audiobåndet, og man får en frekvensgang, som ikke bliver påvirket af højttaler belastningen.

Strømforsyningsteknikken kalder man for PFC – Power Factor Control. Den kontrollerer strømmen fra netindgangen, således at det altid er en ren siniusvej med samme frekvens og fase som netstrømmen.

Det ”nye” ydre Primaredesign er en elegant videreudvikling af deres tidligere fremgangsrige look. Deres apparater ser ganske enkelt lækre ud i hjemmemiljøet, og deres rasende elegante display-løsninger kunne mange producenter lære meget af.

Lydmæssigt har Primare flytter grænserne et godt skridt fremad sammenlignet med deres tidligere modeller. Med UFPD har man fundet et koncept som holder, og det er logisk, at systemet breder sig til hele produktprogrammet. Den øvre grænse for mid-fi bliver nogen gange virkelig uskarp og flydende med Primare I32, som spiller med en homogenitet og klangrigdom, som er slående. Du får både detaljer og en krop i lyden, som gør at musikken præsenteres på en måde, som opleves vældig ægte. Naturligvis findes der en øvre grænse for, hvad den kan klare. Det er ikke en gengivelse i high-end sfæren, men nogen gange kan man komme til at tro det. I23 har en pris, som absolut ligger i det højeste lag for, hvad den almindelige forbruger er villig til at betale for en integreret forstærker. Imidlertid har jeg vanskelig ved at tro, at man kommer så meget længere for den udgift, som Primare kræver. For en musiklytter med normalindtægt – eller jeg skulle måske sige normale prioriteringer – giver den en oplevelse af en kaliber, som gør investeringen mere end retfærdig.

Også i denne test:

Årets bedste 2011: Forstærkere

Hegel P30 + H30

Slår perleporten ind

Hegel har lavet sit bedste forstærkersæt nogensinde. P30 og H30 åbner den musikalske perleport og sender samtidig kraftsalver, som kan høres ned i helvede.

Læs hele testen

Cambridge Audio Azur 740A

Yndig kraft

Cambridge Audio 740A er til prisen en meget kraftig forstærker. Den lyder desuden fabelagtig godt.

Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Scroll to Top