Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Cambridge Audio Azur 740A

Yndig kraft

Cambridge Audio 740A er til prisen en meget kraftig forstærker. Den lyder desuden fabelagtig godt.

Publiceret 19/01/2011 - 21:39
Cambridge Audio Azur 740A
Geir Gråbein Nordby

Cambridge Audio 740A giver 100 watt pr. kanal, noget som er meget kraftigt til kr. 4.499. Lydniveauet på hver indgang kan justeres individuelt, således at du kan opnå jævnt indbyrdes lydniveau mellem forskellige kilder. Det eneste, denne forstærker mangler for at blive komplet, er pladespillerindgang for specielt interesserede.

Cambridge-forstærkeren lyder exceptionelt godt til prisen. Tag mellemtonegengivelsen. Sangstemmer står klart som dagen ud i rummet, omringet af et stort lydbillede. Når den klassiske guitar trakteres, er det med masser af plads omkring hver streng og med god snert.

Til denne pris skulle man tro, at sådanne tonale kvaliteter må komme på bekostning af bastryk og kraft. Nej. Cambridge-forstærkeren er kraftig. Og selv om den måske kan opfattes som lidt tynd i klangen, er det snarere, at den er hurtig og holder stilheden mellem tonerne.

Forstærkeren beholder kontrollen til det bliver meget højt, og den er bedst i klassen til at placere instrumenterne i et rydeligt lydbillede ved højt lydniveau. Desuden holder den grebet om bastrommen på elektroniske rytmer og klarer også fint en elguitar. Forstærkeren er kort og godt et glimrende kompromis, som fint kunne have kostet et par tusind kroner mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Scroll to Top