6 x 46/47” LCD

 itemprop
6 x 46/47” LCD

Komplet tv-oplevelse

Nyt tv til jul? Vi har testet seks fede og veludstyrede tv, som kan få plads under juletræet uden helt at tømme tegnebogen!

Tro det eller ej: Det er ikke længere nødvendigt at købe ”deluxe-udgaven” for at få adgang til alle de nyeste tv-finesser. Tv i mellemprisklassen har nu fået både finesser og billedkvalitet, som tidligere var forbeholdt de allerdyreste topmodeller.

Grunden er ganske enkel: For at skabe et bredt nok nedslagsfelt for 3D-film og smarte tjenester, har producenterne set sig nødsaget til at tilbyde disse finesser ikke bare på deres topmodeller, men også nedad i sortimentet. Det er utvivlsomt gode nyheder for os, som ikke ønsker at brænde hele husholdningsbudgettet af for at hænge et tv på væggen.

Perfekt kompromis
I år har vi set, at de store skærme på 50”-55”  er faldet i pris, hvilket også sætter pres på de mindre tv. 46”-47”-modellerne er de mest populære størrelser, fordi de byder på et passende stort billede i de fleste stuer uden at optage for meget plads eller blive for dominerende. Det byder på væsentligt større billedareal end 40”-42”-modellerne samtidig med, at de er et godt stykke under pladsbehovet til en 50”-model.

Testen
Vi har samlet en håndfuld 46” og 47”-modeller i prisklassen 9-12.000 kroner fra de mest kendte leverandører. Alle tv er godt udstyret med den seneste teknologi som 3D og smarte funktioner samt trådløst internet, som forenkler tilslutningen. Samtlige tv er også LCD-baserede skærme med kantmonteret LED-belysning, som er den mest udbredte teknologi i dag.

Således tester vi
Vi har lagt vægt på at teste tv’erne således, som de normalt vil blive brugt, med varieret tv-indhold (tv, dvd/Blu-ray) og under forskellige lysforhold. Målet har været at kåre det bedste tv i prisklassen samt det produkt, der giver mest kvalitet for pengene.

Findes også i større udgave
Flere af testdeltagerne kan også købes i større 55” udgaver såvel som mindre 40”-42” versioner ofte med lille prisforskel. Dermed er der ikke noget i vejen for, at finde testvinderen frem i en størrelse, som passer bedre til netop din stue.

annonce
Produkter i testen
 data-srcset
Hvis du er blandt dem, som sætter billedkvaliteten i højsædet, er Sony-skærmen det soleklare valg blandt testens seks deltagere.

Sony har en lang tradition for at lave gode budget-tv. 753-serien er en noget enklere udgave af den populære 853-serie, og 46HX753 er således en lillebror til 55HX853, som vi kårede til testvinder i sin klasse tidligere i år. Og der er helt klart familiære ligheder mellem de to: KDL-46HX753 har absolut det mest afbalancerede billede i testen og kan faktisk tilfredsstille selv de virkelig kræsne med hensyn til billedkvalitet. Sony-skærmen byder på en fænomenal skarphed og knaldstærk kontrast uden at overdrive, og der kræves ikke store ændringer i billedmenuen for at få et meget naturligt billede.  Sortniveauet er kulsort, men mest imponerende er det, hvordan Sony klarer at hente flere detaljer ud i mørke scener end flere af konkurrenterne. Her er der desuden mindre problemer med ujævnt baglys end hos Samsung og Philips. Sony-skærmen er også meget god på bevægelser og bevarer skarpheden, selv når det går ganske heftigt for sig, enten det er sport eller hæsblæsende actionfilm, man vælger at udfordre den med.

Lydkvalitet
Lyden fra Sony-skærmen er ikke noget at skrive hjem om, og den mangler lidt af fylden, vi får fra Panasonic 47DT50. Stemmegengivelsen er tynd, og du skal ikke skrue volumen for meget op, før det bliver lidt anstrengende at høre på. Med så god billedkvalitet er det synd, at Sony ikke har strakt sig lidt længere med lydgengivelsen.

Brugervenlighed og finesser
Brugermæssigt er Sony-skærmen en ganske enkel affære med en standard fjernbetjening og et menusystem, som godt kunne trænge til et ”facelift”. Det kan af og til opleves lidt besværligt at finde frem til den rigtige menu. Når det gælder smart-tjenester, må Sony se sig slået af LG, Philips og Samsung: Her er der ikke mange spændende tjenester at komme efter.

Konklusion
Sony 46HX753 har ikke nødvendigvis det mest spændende udseende, og udstyrsmæssigt mangler den lidt i forhold til de koreanske udfordrere fra LG og Samsung. Men når det kommer til billedkvalitet, ligger Sony et hestehoved foran de andre, og dermed går 46HX753 af med en kneben, men alligevel velfortjent sejr!

Fakta
 • 46” LED LCD, 1920 x 1080
 • 4 x HDMI
 • MPEG4
 • Sony netportal
Pris: 11000 kr
PlusDetaljer i sort Jævn farvegengivelse
MinusMager smartportal
 data-srcset
Panasonics plasmaskærme er berømte for deres gode billedkvalitet, men i år har japanerne ønsket at konkurrere med Samsung og LG på ”hjemmebane” med nye, flotte LED-baserede skærme.

I denne skærm bruger Panasonic deres eget billedpanel, IPS Alpha. Den fremmeste egenskab for denne skærm er den gode betragtningsvinkel, som gør, at man får et godt billede med jævne farver, selv når man ikke sidder direkte foran skærmen. Panasonic-skærmen byder også på en meget god farvegengivelse lige ud af kassen – her er det ikke nødvendigt at lave de store justeringer for at få et naturligt billede. 47DT50 har også et vældig detaljeret billede, som får den mindste detalje med fremfor kun at fokusere på de skarpeste objekter. Sortniveauet er derimod ikke helt på højde med det, som Philips og LG præsterer, og man må finde sig i, at de mørkeste scener ser lidt grå-grå ud. Det blanke glas foran skærmen giver desuden en vis spejleffekt.

Lydkvalitet
47DT50 har en overraskende god lydkvalitet af et helt tyndt tv at være. Der er ikke meget plads til højttalere i det slanke skrog, men Panasonic har monteret en fuldtonehøjttaler omme på bagsiden, som giver god og fyldig lyd, mens den dog kan blive lidt skarp i overtonerne.

Brugervenlighed
Panasonic har absolut den enkleste fjernbetjening i testen med store og tydelige knapper, som er lette at tyde selv for den ”ældre garde”, samt genvejs-knapper til de vigtigste funktioner. Ligeledes er menuerne overskuelige og nemme at forstå. Panasonic har også skjulte betjeningsknapper på bagsiden – men tænd/sluk knappen kan være vanskelig at nå, hvis tv´et hænges på væggen.

Konklusion
Panasonic-skærmen er et godt allround-tv. Det har skarpe billeder og god farvegengivelse og er nemt at betjene. Det mangler bare lidt sortniveau og kontrast for at nå helt op til de bedste.

Fakta
 • 47” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • MPEG4
 • 4 x HDMI
 • VGA pc-indgang
 • Smart Viera netplatform
Pris: 12500 kr
PlusFlot design og byggekvalitet Bred indsynsvinkel
MinusBegrænset sortniveau
 data-srcset
LG 47LM760
LG 47LM760 er et meget veludstyret tv med markedets bedste smart-fjernbetjening, men det mangler lidt billedkvalitet i forhold til de bedste.
 data-srcset
Samsung UE46ES6805
Samsungs 6-serie er ikke bare lækkert at se på, den giver også den mest komplette smart-oplevelse i testen.
 data-srcset
Philips 47PFL6007T/12
Philips er tilbage i fin form med denne slanke og højtydende budgetskærm.
 data-srcset
Toshiba 46TL963
Der har været stille omkring Toshiba et stykke tid, men nu er japanerne tilbage med en ny serie med gode specifikationer og fornuftig pris.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till 6 x 46/47” LCD

  Retouch by: Wetouch Imagework

  Det nyeste tv fra Bang & Olufsen er en dyr sag, men kan være et godt køb, hvis man kan drage nytte af de mange fordele.

   data-srcset

  Bravia W905 er Sonys nye topmodel blandt fuld HD-tv’er, og med teknik hentet fra de nye 4K-modeller leverer W905 en usædvanlig heftig farvegengivelse!

   data-srcset

  Var 2012 et godt år på børsen? B&O’s nye luksus-tv BeoVision 11 er et interessant alternativ for dig, som både har lyst og råd til et tv ud over det sædvanlige.

   data-srcset

  En komplet hjemmebiograf med møbel, uden grimme ledninger, men af tvivlsom kvalitet.

   data-srcset

  Philips’ bedste tv-modeller kommer sent, men godt: Vi har testet det mindste og det største i den eksklusive 9000-serie.

   data-srcset

  Philips’ nye mellemvægter, 46PFL7007, er et fornuftigt prissat tv med lækkert design, flot billedkvalitet og mange af de rette finesser om bord.

   data-srcset

  For beskedne 6.000 kroner leverer Sonys 40 tommers budgetmodel klart godkendt billedkvalitet, men lyden er tynd …

   data-srcset

  Nyt tv til jul? Vi har testet seks fede og veludstyrede tv, som kan få plads under juletræet uden helt at tømme tegnebogen!

   data-srcset

  Med langt billigere og seervenlige 3D-briller er LG 47LW650 den hidtil nemmeste vej til 3D-underholdning hjemme i stuen.

   data-srcset

  LED-tv’er er blevet utrolig populære takket være deres lave strømforbrug og smalle rammer. De fleste LED-tv’er på markedet er dog kun belyst fra siderne, hvilket kan give problemer med fordelingen af lyset bag de små krystaller.

   data-srcset

  Da Samsung tilbage i januar afslørede deres nye serie af LED-tv’er i Las Vegas, var det for en måbende verdenspresse. Skærmene var ikke bare flotte at se på, men var også intelligente.

   data-srcset

  De fleste 3D-skærme på markedet benytter aktive briller for at skabe fornemmelsen af dybde hos seeren. Brillerne er dog dyre og ubehagelige at have på for mange.

  Scroll til toppen