: Argon 6000 5.0

Billigt på enhver måde

“Hør det hele for den halve pris” lover testens billigste højttalersæt. Det er ikke helt sandt.
Lyd & Billede mener
Argon giver en fornemmelse af, hvor meget mere man får ved at droppe de mindste subwoofer/satellithøjttaler-systemer og komplette surround-anlæg af plastic. Større og mere massiv lyd, som fylder rummet bedre.
Desværre kommer overtonerne ikke godt nok frem, så lydbilledet bliver lidt indelukket. Det lyder også rodet i bassen, og udseendet er temmelig uinspirerende.
Specifikationer
 • 50 Hz – 20 kHz (-3 dB)
 • 4 ohm / 87 dB
 • 1" diskant
 • 5,25" mellemtone/bas
 • 5,25" bas
 • Finish: Sort eller hvid
 • Priser
 • Front: Argon 6355FS – 2.798 kroner
 • Center: Argon 6344C – 599 kroner
 • Bag: Argon ARG6350 – 998 kroner
 • I alt: 4.395 kroner
Annonce
Annonce
forfatter

Argon er Hi-Fi Klubbens basismærke, hvor man til en lav pris skulle kunne få en smag af ægte hi-fi. Med 6000-serien er håbet at få købere af alt-i-et systemer i plast på bedre tanker og bruge bare lidt flere penge på et system med separate enheder. “Hør det hele for den halve pris” lover de på deres hjemmeside.

De gulvstående 6355FS anvender et 5,25 tommers element til at gengive mellemtone- og basområdet, mens et tilsvarende element udelukkende tager sig af basområdet. Center- og baghøjttalere har ligeledes en 5,25 tommers mellemtone/bas.

Højttalerne er relativt kompakte, og der er intet ved det matsorte imiterede træ, der påkalder sig opmærksomhed. De er ikke dyre, og de ser heller ikke sådan ud.

Lydkvalitet
Mere vigtigt er det, hvordan de lyder. Og hvis vi sammenligner med skrabede  plastickonstruktioner, er der ingen tvivl om, at man får en kraftigere og mere fyldig lyd med Argon koblet til en anstændig surround-receiver. Mere fyldige dialoger på film, mere krudt i actionscener og en bedre evne til at håndtere de mange kontraster i musik.

Men Argon folder sig aldrig rigtig ud. Klaver lyder f.eks. tamt i toppen af toneregisteret, fordi diskantområdet ikke er udstrakt nok. De dybe tangenter er ikke ordentlig adskilt, men kæmper om pladsen i lydbilledet.

Annonce

Lyse kvindestemmer lyder ikke så højtsvævende og luftige, som de skal, og stereoperspektivet er noget snævert. Diskantgengivelsen har nemlig stor betydning for oplevelsen af rum i lydbilledet, og her er Argon lidt for afdæmpet.

Dialoger i film har god resonans, men artikulationen af konsonanter er ikke tydelig nok. En actionfilm som The Bourne Legacy får heller ikke det hårdtslående lydbillede, den fortjener.

Konklusion
Argon-systemet er klart et kvalitetsløft i forhold til de billige plasticanlæg, og til ikke særlig mange flere penge. Men sammenlignet med de andre system i denne test kommer Argon til kort. Toppen af diskantområdet er skåret væk, hvilket giver et mere indelukket lydbillede, og basområdet lyder rodet. Desuden ser højttalerne uinteressante ud.

I betragtning af at Argon koster under det halve af de dyreste systemer, er det måske ikke så tosset. En surround-receiver med rumkorrektion kan rette noget op, men det burde være en nem opgave for Hi-Fi Klubben at sælge opad fra Argon.

Også i denne test:

Klipsch Reference 5.0

Gylden lyd

Uanset om det er action, drama, jazz eller rock, der står på menuen, går du ikke galt i byen med Klipsch.

Højttalerne giver overraskende meget fra sig. Både musik og film gengives med stor kropslighed. Responsen er meget hurtigt, så trommer og skud smælder hårdt og hurtigt. Tonerne hænger godt sammen, og især blæseinstrumenter er imponerende.
Centerhøjttaleren går ikke så dybt i basregisteret. Storebror RC-52 II kan med fordel overvejes.

Q Acoustics 2000i 5.0

Hvide riddere

Engelsk Q Acoustics har sat sig som mål at være et af de bedste højttalermærker i forhold til pris. Store ambitioner, men konceptet ser ud til at fungere.

Højttalerne fra Q Acoustics har et flot design, god byggekvalitet og ikke mindst en imponerende lyd med masser af detaljer, åben og klar stemmegengivelse samt fyldig bas.
De civiliserede englændere lyder glimrende til musik, men kan være lidt forsigtige i de sejeste filmsekvenser.

Cerwin-Vega XLS 5.0

Basbrøl

Hvis du vil spille højt, så er Cerwin-Vega sagen. Men både film og musik har også brug for andre kvaliteter.

Hvis du vil spille højt, så er Cerwin-Vega sagen. Men både film og musik har også brug for andre kvaliteter.
Med en tilstrækkelig kraftig forstærker kan disse højttalere spille højt nok til, at bassen kan mærkes i kroppen.

Tannoy Mercury 5.0

Mere musikalsk end macho

Mercury-serien fra Tannoy er blandt vores absolutte budgetfavoritter til stereo, men de er seje nok til hjemmebiografen?

Højttalerne fra Tannoy byder på et stort og fyldigt lydbillede med fint fokus og god detaljeopløsning. Klangbalancen er varm, hvilket gør, at de egner sig godt til varieret musik.
Mercury-sættet mangler lidt vildskab og kan ikke få nakkehårene til at rejse sig, når det virkelig gælder. Der er andre udfordrere med mere energi og dynamik – og flere detaljer – som samlet giver en mere engagerende biograflyd.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.