Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Inakustik Premium DAC

Helt middel

Konverteren fra tyske Inakustik er i plast og giver et begrænset kvalitetsindtryk. Men volumenkontrol til hovedtelefoner trækker op.

Skrevet af / 31/05/2013 - 16:35
Inakustik Premium DAC
Geir Gråbein Nordby

For lidt under en tusindlap får du en digitalkonverter, som ikke bare har USB, men også optisk og koaksial digitalindgang. Bruger du USB-indgangen til pc eller Mac, behøver den ikke separat strøm. Det gør den derimod, hvis du skal bruge en af de andre indgange; strømforsyning følger med.

Det her er testens eneste konverter med variabel hovedtelefon-udgang i form af et lille potmeter. Dermed slipper du for at skrue op og ned for lydniveauet med computerens musikafspiller. For tilslutning til lydanlæg sidder der en almindelig RCA-udgang.

Konverteren understøtter op til 96 kHz musikfiler fra computeren, mens den godtager op til 192 kHz fra optisk og koaksialkabel.

Tomlen ned for kvalitetsindtryk. Billig plast hele vejen, både konverter og emballage. Den ser ud som noget, man finder hos Silvan til 300 kroner.

Lydkvalitet
Fra RCA-udgangen er der meget lidt egenstøj. Derimod har hovedtelefon-udgangen testens højeste susen, ret hørbar gennem hovedtelefoner i musikkens lavmælte partier. Hovedtelefoner med lavere følsomhed undertrykker dette fint.

Ellers er lyden behagelig. Hør bare industrial-balladen “Is Your Love Strong Enough” af How to Destroy Angels – fra soundtracket til The Girl With the Dragon Tattoo – i 24 bit/96 kHz opløsning. Sangerinden Mariqueen Maandig lyder sensuelt i et stadig voksende lydlandskab. Alligevel opleves kontrasten lidt flad. Overtonerne er dog rundere og mere afslebne end med Pinell DAC mini og HRT microStreamer.

Pop og rock gennem streaming-tjenesten WiMP bærer også præg af det samme. Et behageligt lydbillede, som lyder klart nok og med fin og fyldig basgengivelse. Men der mangler generelt lidt opløsning i overtonerne, stereobilledet kunne være bredere, og kontrasterne i lydbilledet kunne komme bedre frem.

Denne konverter kan anbefales, hvis man bruger hovedtelefoner meget og ønsker at justere lydniveauet direkte på DAC’en.

Lyd & Billede mener

Variabelt hovedtelefon-niveau Udvalget af digitalindgange Behagelig klang Dynamikken Lidt lavt opløst Sus på hovedtelefon-udgangen

Også i denne test:

5 digitalkonvertere med USB

HRT MusicStreamer HD

Åbenbaring på steroider

High Resolution Technologies har udskiftet deres tidligere flagskib med den største konverter hidtil. Og den lyder ekstremt godt!

Stort lydbillede Dyb bas Ekstremt stille
Ikke til hovedtelefoner
Læs hele testen

Quad Link D-1

Næsten i mål

Ekstern strømforsyning gør Quad Link D-1 stationær. Men med sine kompakte mål går den fint ned i computertasken.

Lyder fint Byggekvaliteten Tilslutninger
Lidt egenstøj Lidt for pæn i lyden Ikke til hovedtelefoner
Læs hele testen

HRT microStreamer

Hi-fi i lommen

Digitalkonverteren microStreamer er lille nok til at passe ned i skjortelommen uden at kunne ses. Den lyder også fabelagtigt.

Balanceret og detaljeret lyd Ultra kompakt
Svag baggrundssusen
Læs hele testen

Pinell DAC Mini

Kvalitet for de prisbevidste

USB-konverteren fra Pinell er kompakt, af god byggekvalitet og lyder rigtig fint til prisen.

Neutral, fin lyd Lav egenstøj Byggekvaliteten
Ikke til hovedtelefoner Kun 16 bit Mangler lidt dynamik
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top