Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Test: Sonos Play:5 II

Stadig herre i huset

Sonos’ opdaterede store model virker moderne, og lyden har også fået et løft.

Publiceret 20/09/2018 - 13:18
Sonos Play:5 II
Jonas Ekelund

Anden generation af Play:5 er væsentlig større end forgængeren, har et mere moderne udseende og er gået over til touch-betjening. Men frem for alt har den en moderne indmad, hvilket betyder, at det er en af de modeller, der nu er opdateret med understøttelse af AirPlay 2. Sonos er blandt af de få, der løbende opdaterer ældre modeller med nye funktioner.

Sonos har gradvist rettet deres app til, og den er klart mere moden end konkurrenterne. Det er nemmere at installere og konfigurere, og der er funktioner som Trueplay lydkalibrering, parkobling af højttalere og endda hjemmebio-opsætning.

Play:5 ligger en godt stykke over forgængeren rent lydmæssigt, og som multirumshøjttaler holder den stadig stand. Især hvis man har to, der spiller i stereo.

Højttalerens bedste egenskab er den rene og klare lyd, der især gavner gengivelsen af stemmer. Lydbilledet er væsentlig større, mere detaljeret og fokuseret, end vi oplevede det fra Harman og Samsung, og bassen er meget strammere og mere taktfast.

Konklusion

Der er god grund til Sonos’ dominerende position blandt multirumshøjttalere. Play:5 II er forbilledligt nem at sætte op og betjene, og alting fungerer bare. Desuden er der højttalere i flere størrelser i serien, højttalere til tv’et samt en subwoofer.

Lyden er rigtig god, selv om den ikke altid er bedst. Kombineret med fleksibilitet og fremtidssikring kan man føle sig tryg ved at investere i en multirumsløsning, der vil holde i lang tid fremover.

Karakter
Sonos Play:5 II

Lyd & Billede mener

Meget nem installation. Bredt udvalg af højttalere i samme familie. Klar og fyldig lyd. Få tilslutningsmuligheder. Relativt lukket system.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top