TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

YouTube Shorts på vej til TV-skærmen

Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.

forfatter
Publiceret 09/11/2022 - 13:41

Korte videoklip, som vi kender det fra Snapchat, TikTok og andre platforme er blevet utrolig populære, og YouTube har valgt at kalde sin variant #shorts: Disse har hidtil kun været tilgængelige via YouTube-app’en til mobil og tablets, men nu lanceres den også i TV-optimeret format. Det offentliggjorde selskabet tirsdag via et blogindlæg.

Dette indebærer, at du snart vil kunne se de vertikale videobidder via YouTube-app’en til Android TV, Google TV og andre Smart-TV’er.

Youtube Shorts-videoerne vil fortsat være vertikale (såkaldt portræt-mode), men bruger TV-skærmens bredde til at give ekstra information og navigeringsmuligheder. Se eksempel i videoen herunder:

YouTubes produktchef Neal Mohan siger i bloggen:

Selv om dette kan virke som et naturligt næste skridt, er der lagt utrolig meget omtanke og omhu i at udvikle denne vertikale mobiloplevelse til den store skærm. Før denne udgivelse var det ikke praktisk muligt for seerne at se vertikale videoer på bredformat. Nu kan du afspille vertikale klip i et rent højformat med hvid ramme, hvor den brede skærms ekstra plads bruges til at inkludere information om videoen, heriblandt titel, lydformat, profil og like/dislike-ikoner.

Tilgængelighed

YouTube melder, at Shorts-funktionaliteten i de kommende uger vil blive rullet ud på TV-modeller (2019 og nyere) og på nyere spilkonsoller.

 

 

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv en kommentar

Nu kan du downloade FIFA-app'en Glædelig nyhed til fodboldfans med Android- og Google-TV.
YouTube går vertikalt på TV-skærmen Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.
OLED + Ambilight = større indlevelse! Philips er på banen med endnu et farverigt OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er scenen sat til en skøn filmoplevelse.
Det største TV vi har testet Glem 85 tommer - nu hedder det 98 tommer, hvis du vil have det største TV på vejen! TCL 98C735 er et gedigent bæst af et TV, og billedkvaliteten overrasker.
Når underholdning er i fokus Søger du den bedste filmoplevelse, eller bedre billede til sport og spil? Så kan det være tid til at købe nyt TV. Her finder du de allerbedste, vi har testet i år!
Gaming-skærm overrasker stort Den store Asus-skærms OLED-panel med perfekt sortniveau, kombineret med den matte overflade, giver intet mindre end den bedste gaming-oplevelse, vi nogensinde har haft.
Følg Lyd & Billede