TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

YouTube Shorts på vej til TV-skærmen

Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.

forfatter
Publiceret 09/11/2022 - 13:41

Korte videoklip, som vi kender det fra Snapchat, TikTok og andre platforme er blevet utrolig populære, og YouTube har valgt at kalde sin variant #shorts: Disse har hidtil kun været tilgængelige via YouTube-app’en til mobil og tablets, men nu lanceres den også i TV-optimeret format. Det offentliggjorde selskabet tirsdag via et blogindlæg.

Dette indebærer, at du snart vil kunne se de vertikale videobidder via YouTube-app’en til Android TV, Google TV og andre Smart-TV’er.

Youtube Shorts-videoerne vil fortsat være vertikale (såkaldt portræt-mode), men bruger TV-skærmens bredde til at give ekstra information og navigeringsmuligheder. Se eksempel i videoen herunder:

YouTubes produktchef Neal Mohan siger i bloggen:

Selv om dette kan virke som et naturligt næste skridt, er der lagt utrolig meget omtanke og omhu i at udvikle denne vertikale mobiloplevelse til den store skærm. Før denne udgivelse var det ikke praktisk muligt for seerne at se vertikale videoer på bredformat. Nu kan du afspille vertikale klip i et rent højformat med hvid ramme, hvor den brede skærms ekstra plads bruges til at inkludere information om videoen, heriblandt titel, lydformat, profil og like/dislike-ikoner.

Tilgængelighed

YouTube melder, at Shorts-funktionaliteten i de kommende uger vil blive rullet ud på TV-modeller (2019 og nyere) og på nyere spilkonsoller.

 

 

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
LG's 2023 OLED TV'er klar i Norden Fås i butikkerne den 13. marts, og kan forudbestilles nu.
lbpluss
Tjek denne 98-tommerskærm fra Sony! Sony slår på stortromme og lancerer sit første 98-tommers 4K-TV. Derimod kommer der ingen nye 8K-TV'er i år.
lbpluss
Sony satser stadig på QD-OLED Sony har holdt kortene tæt til kroppen om årets nye TV-modeller, men nu har de endelig meldt ud. De nye topmodeller A95L og A80L har indtaget scenen.
lbpluss
Allente lancerer specialtilpasset Chromecast med Google TV Nu kan Allente-abonnenter sløjfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye 8K-flagskibs-TV: QN900C De nye 55", 65" og 77" modeller i S95C-serien fra Samsung er lige rundt om hjørnet, ligesom også en række andre 2023-fjernsynsmodeller.
Følg Lyd & Billede