Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

YouTube Shorts på vej til TV-skærmen

Nu kan du snart se de vertikale videoklip i YouTubes app til smart-TV.

Skrevet af / 09/11/2022 - 13:41
YouTube Shorts på vej til TV-skærmen

Korte videoklip, som vi kender det fra Snapchat, TikTok og andre platforme er blevet utrolig populære, og YouTube har valgt at kalde sin variant #shorts: Disse har hidtil kun været tilgængelige via YouTube-app’en til mobil og tablets, men nu lanceres den også i TV-optimeret format. Det offentliggjorde selskabet tirsdag via et blogindlæg.

Dette indebærer, at du snart vil kunne se de vertikale videobidder via YouTube-app’en til Android TV, Google TV og andre Smart-TV’er.

Youtube Shorts-videoerne vil fortsat være vertikale (såkaldt portræt-mode), men bruger TV-skærmens bredde til at give ekstra information og navigeringsmuligheder. Se eksempel i videoen herunder:

YouTubes produktchef Neal Mohan siger i bloggen:

Selv om dette kan virke som et naturligt næste skridt, er der lagt utrolig meget omtanke og omhu i at udvikle denne vertikale mobiloplevelse til den store skærm. Før denne udgivelse var det ikke praktisk muligt for seerne at se vertikale videoer på bredformat. Nu kan du afspille vertikale klip i et rent højformat med hvid ramme, hvor den brede skærms ekstra plads bruges til at inkludere information om videoen, heriblandt titel, lydformat, profil og like/dislike-ikoner.

Tilgængelighed

YouTube melder, at Shorts-funktionaliteten i de kommende uger vil blive rullet ud på TV-modeller (2019 og nyere) og på nyere spilkonsoller.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top