TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vil Apple købe Loewe?

Endnu et rygte mere end antyder, at Apple vil ind på tv-markedet. Nu gættes der på, at Apple måske vil købe den tyske tv-producent Loewe!

forfatter
Publiceret 13/05/2012 - 22:59

Tysklands svar på Bang & Olufsen, tv-producenten Loewe, blev grundlagt i Berlin i 1923 og kom på markedet med sit første fjernsyn i 1929. I dag beskæftiger virksomheden cirka 1.000 medarbejdere i 50 lande. Det meste af produktionen foregår dog stadig i Tyskland.

I 2011 havde Loewe et underskud før skat på 10,5 millioner Euro svarende til godt 78 millioner danske kroner. Virksomhedens aktieværdi er på nuværende tidspunkt cirka 59 millioner Euro, og det er det amerikanske websted Apple Insider, som nu hævder at vide, at Apple skulle have budt hele 48% mere end Loewes markedsværdi, nemlig i alt 87,3 millioner Euro, for at overtage hele virksomheden. I øjeblikket er de største aktionærer i Loewe virksomhederne LaCie (med 11,17%) og japanske Sharp (med 28,83%), som Apple allerede har et samarbejde med omkring produktionen af skærme til iPad og iPhone.

Ifølge Apple Insider, der citerer en unavngiven kilde (som det oftest er tilfældet, når vi snakker om rygter), har Loewe endnu ikke taget stilling til Apples tilbud, men firmaets finansielle rådgivere skulle have rådet Loewes ledelse til at sige ja.

Indtil videre er den eneste officielle respons fra Loewe omkring rygterne, at de er ”komplet usande”. Det skriver det tyske netmedie, heise online.  Naturligvis er der overhovedet ingen kommentarer kommet fra Apple om sagen.

Hvis rygterne skulle vise sig at holde vand, vil Apples overtagelse af Loewe blive offentliggjort senest på fredag den 18. maj.

Her kan du se en video, som kort forklarer Loewes historie fra 1923 frem til i dag:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend