Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vil Apple købe Loewe?

Endnu et rygte mere end antyder, at Apple vil ind på tv-markedet. Nu gættes der på, at Apple måske vil købe den tyske tv-producent Loewe!

Skrevet af / 13/05/2012 - 22:59
Vil Apple købe Loewe?

Tysklands svar på Bang & Olufsen, tv-producenten Loewe, blev grundlagt i Berlin i 1923 og kom på markedet med sit første fjernsyn i 1929. I dag beskæftiger virksomheden cirka 1.000 medarbejdere i 50 lande. Det meste af produktionen foregår dog stadig i Tyskland.

I 2011 havde Loewe et underskud før skat på 10,5 millioner Euro svarende til godt 78 millioner danske kroner. Virksomhedens aktieværdi er på nuværende tidspunkt cirka 59 millioner Euro, og det er det amerikanske websted Apple Insider, som nu hævder at vide, at Apple skulle have budt hele 48% mere end Loewes markedsværdi, nemlig i alt 87,3 millioner Euro, for at overtage hele virksomheden. I øjeblikket er de største aktionærer i Loewe virksomhederne LaCie (med 11,17%) og japanske Sharp (med 28,83%), som Apple allerede har et samarbejde med omkring produktionen af skærme til iPad og iPhone.

Ifølge Apple Insider, der citerer en unavngiven kilde (som det oftest er tilfældet, når vi snakker om rygter), har Loewe endnu ikke taget stilling til Apples tilbud, men firmaets finansielle rådgivere skulle have rådet Loewes ledelse til at sige ja.

Indtil videre er den eneste officielle respons fra Loewe omkring rygterne, at de er ”komplet usande”. Det skriver det tyske netmedie, heise online.  Naturligvis er der overhovedet ingen kommentarer kommet fra Apple om sagen.

Hvis rygterne skulle vise sig at holde vand, vil Apples overtagelse af Loewe blive offentliggjort senest på fredag den 18. maj.

Her kan du se en video, som kort forklarer Loewes historie fra 1923 frem til i dag:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

0
Lyd & Billede
Scroll to Top