Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson gør comeback på det nordiske marked med MiniLED, OLED-skærme og - et gennemsigtigt OLED-TV?

Skrevet af / 09/09/2023 - 09:05
Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson er et mærke, som mange nok har et forhold til. Den franske producent har været på sidelinjen i et stykke tid, men på IFA 2023 gjorde de comeback med en bred portefølje af tv- og audioprodukter samt ultralette bærbare computere. Målet er at genskabe noget af den storhed, som Thomson oplevede i 90’erne og begyndelsen af 2000’erne, med en mere “europæisk” filosofi om produktudvikling. Teknologi og design er kun værdifulde kvaliteter, hvis de tilfører værdi til brugeroplevelsen, mener Thomson. Men man skal selvfølgelig også lave et show!

Thomson Scenium gør comeback på TV-markedet

TV-modellerne fra Thomson bærer navnet Scenium, som er en hyldest til de klassiske Scenium-TV fra begyndelsen af 2000’erne. Der lanceres både LCD/MiniLED- og OLED-modeller med Google TV-brugergrænseflade.

Thomson Scenium Mini LED-serien omfatter to skærmstørrelser, 55 og 65 tommer, med 4K UHD-opløsning, 144 Hz-panel, HDMI 2.1 og Dolby Vision-kompatibilitet. Thomson Scenium Mini LED-modellerne har også Google TV, som giver nem adgang til alt indhold med personlige programanbefalinger.

Thomson Scenium OLED bruger, som navnet antyder, OLED-paneler fra LG Display med alle de velkendte fordele ved farvegengivelse, kontrast og betragtningsvinkel. Scenium OLED-TV fås i en bred vifte af skærmstørrelser fra 42 til 77 tommer, med 120 Hz og HDMI 2.1.

Thomson Scenium Transparent OLED

Thomson viste også en kuriositet på IFA-messen i form af en gennemsigtig OLED-skærm. Fordelen ved et gennemsigtigt tv er, at skærmen bliver så godt som usynlig, når den ikke er i brug. På den måde falder det i ét med omgivelserne og undgår at se ud som det sædvanlige “sorte hul” i midten af stuen.

Vi kiggede nærmere på skærmen i Thomsons udstilling på IFA, og det ser selvfølgelig fascinerende ud at have et TV, man kan se lige igennem. Men når det kommer til den praktiske brug, nemlig at se TV, har vi vores tvivl, da kontrasten og billedoplevelsen naturligvis afhænger af baggrunden på skærmen.

Vi glæder os til at teste videre, og det ser ud til, at vi får mulighed for det – Thomson regnet med at sætte TV’et i produktion fra næste år.

 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Mere sofistikeret kunst til The Frame

Her er efterårets nye tv-modeller fra Philips

Ny Playstation-app til Android TV

Thomson på IFA: Viser gennemsigtig OLED

Storskærm med gaming-mode

Store, stærke og lynhurtige TV'er fra Hisense

Lyd & Billede
Scroll to Top