TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Slut med Cinema 21:9

Snip snap snude, så var 21:9-eventyret ude: Philips stopper produktionen af deres superbrede biograf-TV.

forfatter
Publiceret 29/08/2012 - 10:22

I går kom meldingen om, at Philips nu vil stoppe med at producere deres specielle biograf-TV i 21:9 format. Dette indebærer også, at vi ikke får nogen ny 2012/2013-model af Cinema 21:9-skærmen.

Philips har længe været alene om det brede format, der passer til det klassiske 2,35:1 format, som bruges på rigtig mange Hollywood-spillefilm. Lyd & Billede testede den første LCD konceptmodel i 2010 og LED-arvtageren 58PFL9956 i 2011, hvor vi konkluderede, at dette var et drømme-TV for de særligt filminteresserede.

Vi synes også det er trist, og mener fortsat at formatet er glimrende. Stor størrelse er jo nødvendigt for gode filmoplevelser. Problemet har været omkostningerne, siger Pär Josefsson, produktspecialist i Philips/TP Vision til DinSide.no.

Beslutningen kommer sandsynligvis også som en følge af, at TV-branchen er i færd med at omfavne det nye højopløste 4K 16:9-format med 3840 x 2160 pixels opløsning, som ikke er kompatibelt med 21:9.

Helt slut med 21:9 bliver det alligevel ikke. Amerikanske Vizio lancerede for nylig deres egen 21:9 model baseret på det samme panel som sidder i Philips-skærmen. Vizio distribueres imidlertid ikke i Europa.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend