Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Simplere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

Nu bliver det lettere at bruge B&O's trådløse højttalere sammen med eksisterende fjernsyn og musikanlæg.

Skrevet af / 11/06/2014 - 07:56
Simplere trådløs lyd fra Bang & Olufsen

beo17

Lydingeniørene hos Bang & Olufsen har haft meget at gøre på det seneste: Først lancerede firmaet sin nye trådløse højttalerserie bestående af Beolab 17, 18 og 19. Senere har de også introduceret Beolab 20, som er en trådløs arvtager til Beolab 9. Og det skulle ikke undre os, om der snart kommer en opgraderet, trådløs version af flagskibet Beolab 5.

Lyd & Billede har over længere tid testet Beolab 17 og 19 sammen med Beovision 11, og kan bekræfte, at den trådløse teknik er stabil og velfungerende i både stereo og surround. Dette er en praktisk måde at få fuldblods stereo- og surroundlyd i stuen uden at trække masser af ledninger på kryds og tværs. Adgangsbilletten er imidlertid dyr, hvis man skal have et Bang & Olufsen tv til at drive det hele.

Dette er ikke længere nødvendigt: B&O har nu lanceret tilbehør, der skal gøre det enklere at bruge de nye højttalere sammen med det udstyr, som man allerede har.

Trådløs sender
Bang & Olufsen Transmitter 1 er en diskret lille boks, du kan koble til tv, Blu-ray-afspiller eller andre lydkilder. Transmitter 1 har en indbygget WiSA-kompatibel sender, som kan kommunikere med op til 7 trådløse B&O-højttalere. Indgangene består af analog stereo (RCA), digital stereo (optisk) og analog multikanal via RJ45-stik (kræver specielle adapterkabler fra B&O).

RCV-3000-IR-USB-Receiver
Transmitter 1 kræver som udgangspunkt, at lydkilden, som du tilslutter, har egen volumenkontrol. Men som tilbehør findes også den trådløse USB-dongle RCV-3000 med IR-modtager, som kan modtage fjernkontrolsignaler fra bl. a. Samsung, LG og Sony tv. Dermed bliver det lettere at bruge Transmitter 1 + højttalere som et selvstændigt lydsystem.

Trådløs modtager
Til nuværende ejere af ældre B&O-højttalere findes også den trådløse modtager Receiver 1. Det er en enkel modtagerboks, som bruges i kombination med Transmitter 1 (eller et B&O-tv), med 1 boks per højttaler. Den vil nok blive populær blandt nuværende ejere av f. eks. Beolab 5: Selv om man ikke bliver helt fri for ledningene, kan man slippe for lange signalkabler.

Læs også testen af Bang & Olufsen Beolab 18 i juni/juli digital- eller papirudgaven af Lyd & Billede!

images

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top